Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! (beszélgetés)
igen, másolom máris /ez kenyérsütőgéphez van optimalizálva, sütőhöz a dupláját, vagy 3szorosát veszem mindig...
Foszlós mazsolás kalács
* 3 dl tej
* 6 ek (5-5,5 dkg) porcukor
* 1 cs (10 g) vaníliáscukor
* 1 kisebb tojás sárgája
* 1 kk só (csapott)
* 1/4 margarin/vaj (250g-os)
* 25 dkg finomliszt (BL55)
* 15 dkg rétesliszt/félgrízes (BFF55)
* 1/4 élesztő
* +
* kb. 1 maréknyi mazsola
* kb. 1 dl tej, ami ellepi
Először is előkészítjük a mazsolát, amit majd akkor adunk a tésztához, ha csipog a gép. Egy lefedhető tálkába vagy bögrébe rakjuk a mazsolát. A tejet felforrósítjuk a mikróban és a mazsolára öntjük, majd lefedjük és hagyjuk állni. Amikor megduzzad a mazsola (kb. 20 perc), leszűrjük.
A kalács:
A tej szobahőmérsékletű legyen. A hozzávalókat a fenti sorrendben kell belerakni a kenyérsütőgépbe. Az élesztőt összemorzsoljuk a liszt tetejére. Válasszunk édes sütési programot, 750g + félbarnára beállítva. Kb. fél óra múlva csipgni fog a gép, hogy adjuk hozzá a mazsolát.
Nem felejtetted ki...benne van :) És bizony jól sikerült! Igaz, csak a lányom és én teszteltem, de finom lett! Köszi
A lekvárt hogy kell benne főzni, mert erről már én is hallottam.
Szia!
A kuglóf receptet is megadod? Szívesen kipróbálnám! Köszi! :)
Szia!
Én sima élesztőt használok, nekem a szárított nem kelesztette meg rendesen, simán csak rámorzsolom a liszt tetejére.
az 1-es, az alap (fehér kenyér) program.
Sok sikert!
Köszönöm! Akkor ezt is ki fogom próbálni :)
Az 1-es program mit jelent? Fehér kenyér vagy teljeskiörlésű? Nekem ilyenek vannak...és az élesztő, az ugye szárított legyen?
Én is remélem, hogy sikerül, a család teszteli :)
Köszi a tippet!
Nagyon köszönöm! Ki fogom próbálni! :)
Egy kérdés...ha libazsír nincs itthon, akkor mivel pótoljam? vagy egyszerűen kihagyható?
köszi
Szia!
Ha jó lesz írd meg a receptet, jó?!!? Nagyon kíváncsi vagyok mindenki tapasztalatára!
Sziasztok!
Most indítottam el a kenyérsütőmet a kolléganőm krumplis kenyér receptjével,kíváncsi vagyok,hogy milyen lesz. :-)
Szia!
Nekem most nagyon bejött a krumplis (recept a 114.hsz-ban), igaz én még csak fehér lisztből sütöttem, de szerintem keverheted a liszteket csak a mennyiség maradjon. Egyébként sűrű, de nem nyögvenyelős, finom puha a kenyér. Most 3. napos a mienk és még mindig olyan, mint amikor kihűlt.
Az eredményre és a sikeres receptre kíváncsiak leszünk! :)
Jó sütést!
Szia!
Nálunk menő az alábbi recept és 1 nap alatt el is fogy.
300 ml víz
1/2 csg száraz élesztő
1 kis adagoló só
300 gr fehér liszt
200 gr bármilyen teljes kiőrlésű liszt
(pl:graham,tönkölybúza-ezeknél puhábbak
és nagyobb a kenyér- vagy rozs itt tömörebb.)
1 kis adagoló sikér
1 nagy adagoló libazsír,de ezt nem muszáj viszont
nagyon finom és könnyebben kijön a kenyér az
üstből amikor kész.
Ebben a sorrendben a sütése ugyanaz ,mint a fehér kenyéré.Kisadag,de így biztosan friss.
Remélem sikerül Neked is
Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni? :)
Ismét kenyérsütésre adom a fejem...évekkel ezelőtt megbukott, mert már nem bírta a család a sok kisérletezést :)
Most beszereztem sikért is és a segítségeteket szeretném kérni, bevált kenyér recepthez.
Sajnos vannak kikötések, hogy el is fogyjon. Ne csak fehérlisztből legyen, de ne is legyen kemény, nyögvenyelős. Tehát a fehérliszt, graham és a teljeskiörlésű rozsliszt jöhet szóba és magok ne legyenek benne.
Nagyon köszönöm!
Sziasztok!
Akkor a recept:
1. 3 dl víz
2. 2 tk só
3. 1 ek cukor
4. 4 ek olaj
5. 70 dkg liszt
6. 20 dkg héjjában főtt, áttört krumpli
7. 1,5 dkg élesztő
1-es program, kilós kenyér program.
Én tettem még bele egy teáskanál vegetát, de nem is érzik rajta. Finom, sűrű és nem morzsálódik.
Ha kipróbáljátok, jó étvágyat hozzá! :)
Sziasztok!
Bocsi, hogy nem személenként, de megpróbálok mindenkinek most válaszolni!
Tegnap ahogy már írtam kicsit gyenge lett a tészta, így ma kevesebb élesztővel és kicsit több liszttel próbálom meg. Egyébként nagyon finom, kiscit sűrűbb a kenyér, mint a sima fehérnél, de nem morzsálódik, nagyon szépen egyben van az egész. A férjem imádta, csak még a helyes arányt kell kitalálni, de ma még ezzel adós vagyok. Ha kisült a mai is (és jó lett), hozom a receptet!
Hát,Ő egy 3dl-es bögrébe rakja a vizet,és ha burgonyát is rak a kenyérbe,akkor belerakja a tört burgonyát,és arra önti a vizet.
Mondom,én még nem próbáltam,de így mesélte.
Feltétlenül írd meg, hogy sikerült.:)
Arra már én is gondoltam, hogy még pluszban felvesz valamennyi lisztet, csak nem tudom, mennyivel rakjak többet.:(
További ajánlott fórumok:
- Szeretők egymás közt, beszéljük meg problémáinkat! (csak olyanoknak, akik nem ítélik el a szeretőket!)
- Konfliktusrendező fórum - avagy beszéljük meg ITT!
- Celeb vagyok, ments ki innen! 2014- Beszéljük meg!
- Napi dolgok - beszéljük ki
- Apa külföldön a család meg itt...gyertek beszéljük ki, mi fáj...
- Hajfestés otthon-Te hogyan csinálod?