Ötleteket szeretnék, gyors, egyszerű, olcsó és finom kajákra... (beszélgetés)
5 perc alatt? én mindig 45 percig főzöm :)))
amúgy nekem kemény marad :)
Teflonban vajon vagy olajon zsemlemorzsát pirítasz. (Mellette kell állni, mert könnyen megég. Ha megpirult, leveszed a tűzről, mert hajlamos tovább sülni.)
Zöldbabkonzerv (Bonduelle) levét leöntöd, a zöldbabot hozzáadod a morzsához. Tejföl kell a tetejére!
Tojáspörkölt?
Keménytojást kell főzni, személyenként 2-3 db.
Pörköltalap: olaj, hagyma, pirospaprika. Ezt tejföllel összekevered, bele a karikára vágott keménytojást.
Így már kész is van, de lehet a tojás előtt beleforralni mirelit zsenge zöldborsót is.
Rakott hal:Fagyott tonhal szeleteket citromos olajos fűszerrel kenőtollal átkenni, kivajazott tepsibe. Rá egy-két csomag paraszt reggeli és leönteni tejfölben elkevert tojással (sózva, borsozva vagy ki mit szeret) és megszórni reszelt sajttal. Picit fólia alatt, később aranyszínűre sütni.
Magában is jó vagy rizzsel, krumlival, krumlipűrével
Érdemes úgy főzni, hogy előző napról legyen egy kis maradék, amit tovább lehet vinni. Pl. ha marad spagetti, akkor feldarabolva karikára vagy kockára vágott főtt tojással, kicsi vöröshagymával, ha van akkor kockára vágott almával finom majonézes saláta készíthető (a fele nyugodtan lehet tészta)Ezt adhatod virslivel is vagy átsütött párizsi karikákkal (csak akkor vastagabbra vágd).
Virsli vagy párizsi mellé előző napi főtt krumpliból készült majonézes burgonyasalátát is adhatsz, kis tárkonnyal megbolondítva.
Szóval jó dolog a maradék, de mindig tedd be a hűtőbe és gombás, nyers tojásos ételeket már ne manipulálj másnap.
Husit apróra vágni és egy serpenyőben gyros fűszerrel megsütni. Közben héjába sült krumpli a sütőben (fel szoktam durvára darabolni héjastól és olajos kézzel áttapicskolom meg fűszerrel megszórom, grill fűszer vagy ami a kezembe kerül. ha feldarabolod, akkor ropogós lesz a vágott széleken) vagy csinálhatsz a husi mellé gyorsrizst, tartárt, vagy valami salátát
Mustáros szelet: hússzeleteket jó vastagopn betucskolni mustárral és tepsibe fektetni. Fólia alatt párolni és később anélkül sütni. Bármilyen körettel jó,ha nagyon sietsz, akkor gyorsrizs vagy zacskós krimplipűré. Én a fagyasztott hasábkrumplit is sütőben sütöm, azt is, amire nincs ráírva pl a csíkos gazdaságost, csak előtte olajos kézzel átmoncsizom (kb. egy deci olaj)és megsózom
A tojásos nokedli csak akkor "gyors", ha készen van a nokedlid. Különben számomra egy rémálom, a keverőedénnyel, a szaggatóval, a
főzőedénnyel :(
Tekerjél be csirkemájat szeletelt baconba, tepsivel be a sütőbe.
Mást is be lehet tekerni, ami gyorsan megsül: pl. aszalt szilva
Pl sajtos hús:hússzeletek egy jénai aljába,befüszerezve ízlés szerint,kicsit megkenve mustárral,előtte megborsozni,(ez gyerek és ízlésfüggő,eredetileg borsos)egy réteg tejfül rá és reszelt sajt....sütőbe vele!ha ki van olvadva a husi,onnantól kezdve kb tíz perc az egész előkészítés,sütőbewn pedig nem kell mellette állni kavargatni:-)
köretnek lehet a sütő aljába fóliáb csavarni krumplit héjában,így az sem külön idő és fini
Tudom, hogy táplálkozni többféleképp lehet, de ....
Nekem az egyszerű és egészségesen finom a következő:
- Kukoricadarát megfőzők (kb. 5 perc),
- valamilyen aszalt gyümölcsöt (mazsola, sárgabarack) egy kis vízzel krémszerűre turmixolok,
- és karobporral nagyon egyszerű, gyors és finoman egészséges
További ajánlott fórumok:
- Írjünk össze egyszerűen elkészíthető meleg vacsora ötleteket!!!(Nem baj ha nem túl drága :)) )
- Kertemet szeretném csinosítani. Egyszerű ötleteket várok pl.szalonnasütőhely, grillező, medence a gyerekeknek, virágágyások, stb.
- Porszívózás helyett egyszerűbb és gyorsabb takarítási megoldások
- NORBI UPDATE: Vacsoraötleteket kérek, lehetőleg egyszerűt.
- Segítség?:)Ötleteket szeretnék gyors(max 20-25p) és finom ételekhez
- Vasárnapra egyszerű ünnepi ebédre ötleteket várok.