Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ötleteket szeretnék, gyors, egyszerű, olcsó és finom kajákra... fórum

Ötleteket szeretnék, gyors, egyszerű, olcsó és finom kajákra... (beszélgetés)


1 2
2007. okt. 27. 06:43
csirke májat(sziv nélkül)összekeversz majorannával,apróra vágott húsos szalonnával.megszórod szárnyas füszer keverékkel zsirt,raksz rá,tepsibe rakod lefeded alufóliával,és sütőben megsütöd.
21. apokrif (válaszként erre: 20. - E71af41436)
2007. okt. 27. 05:09
Bocsánat, lehet, hogy csak nekem tűnik olyan rövidnek. Legyen 10-15 perc, a víz forrásától számítva. Mert, a mostani kukoricadarák már un. csemege kukoricából vannak, ha elveszti üvegességét már ehető. Én így tudom.
20. e71af41436 (válaszként erre: 3. - Apokrif)
2007. okt. 26. 20:41

5 perc alatt? én mindig 45 percig főzöm :)))

amúgy nekem kemény marad :)

19. gerna
2007. okt. 26. 20:31

Teflonban vajon vagy olajon zsemlemorzsát pirítasz. (Mellette kell állni, mert könnyen megég. Ha megpirult, leveszed a tűzről, mert hajlamos tovább sülni.)


Zöldbabkonzerv (Bonduelle) levét leöntöd, a zöldbabot hozzáadod a morzsához. Tejföl kell a tetejére!

18. gerna
2007. okt. 26. 20:24
Vastagabb (félcentis) szelet párizsit olajozott teflonserpenyőbe lapítunk és elkezdjük sütni. Amikor felkunkorodik, beleütünk 1-1 tojást, tovább sütjük, amíg a fehérje meg nem szilárdul.
17. gerna (válaszként erre: 16. - Eva7)
2007. okt. 26. 20:16

Tojáspörkölt?


Keménytojást kell főzni, személyenként 2-3 db.

Pörköltalap: olaj, hagyma, pirospaprika. Ezt tejföllel összekevered, bele a karikára vágott keménytojást.


Így már kész is van, de lehet a tojás előtt beleforralni mirelit zsenge zöldborsót is.

16. eva7
2007. okt. 26. 20:11
Ezek nagyon jó ötletek!!!!Köszi!Még irjatok!
2007. okt. 26. 08:06

Rakott hal:Fagyott tonhal szeleteket citromos olajos fűszerrel kenőtollal átkenni, kivajazott tepsibe. Rá egy-két csomag paraszt reggeli és leönteni tejfölben elkevert tojással (sózva, borsozva vagy ki mit szeret) és megszórni reszelt sajttal. Picit fólia alatt, később aranyszínűre sütni.

Magában is jó vagy rizzsel, krumlival, krumlipűrével

2007. okt. 26. 08:03
halrudacskák krumplival megsütve, esetleg egy kis párolt zöldség hozzá
2007. okt. 26. 08:02

Érdemes úgy főzni, hogy előző napról legyen egy kis maradék, amit tovább lehet vinni. Pl. ha marad spagetti, akkor feldarabolva karikára vagy kockára vágott főtt tojással, kicsi vöröshagymával, ha van akkor kockára vágott almával finom majonézes saláta készíthető (a fele nyugodtan lehet tészta)Ezt adhatod virslivel is vagy átsütött párizsi karikákkal (csak akkor vastagabbra vágd).


Virsli vagy párizsi mellé előző napi főtt krumpliból készült majonézes burgonyasalátát is adhatsz, kis tárkonnyal megbolondítva.


Szóval jó dolog a maradék, de mindig tedd be a hűtőbe és gombás, nyers tojásos ételeket már ne manipulálj másnap.

2007. okt. 26. 07:56
Löncshúsból milánói vagy bolognai: összetöröd villával, serpenyőben hevíted és rá az üveges szósz. Ízlés szerint igazíthatsz rajta (pl. oregánó) Ezt nyaraláson is szoktuk csinálni,mert a hozzávalók konzervben külföldre is vihetők. Reszelt sajttal finomabb, de ha nincs, az sem a világ vége :)
2007. okt. 26. 07:54

Husit apróra vágni és egy serpenyőben gyros fűszerrel megsütni. Közben héjába sült krumpli a sütőben (fel szoktam durvára darabolni héjastól és olajos kézzel áttapicskolom meg fűszerrel megszórom, grill fűszer vagy ami a kezembe kerül. ha feldarabolod, akkor ropogós lesz a vágott széleken) vagy csinálhatsz a husi mellé gyorsrizst, tartárt, vagy valami salátát


Mustáros szelet: hússzeleteket jó vastagopn betucskolni mustárral és tepsibe fektetni. Fólia alatt párolni és később anélkül sütni. Bármilyen körettel jó,ha nagyon sietsz, akkor gyorsrizs vagy zacskós krimplipűré. Én a fagyasztott hasábkrumplit is sütőben sütöm, azt is, amire nincs ráírva pl a csíkos gazdaságost, csak előtte olajos kézzel átmoncsizom (kb. egy deci olaj)és megsózom

10. gerna (válaszként erre: 8. - Gerna)
2007. okt. 26. 07:29
Virsli! betekerve, sütőben sütve.
9. gerna (válaszként erre: 5. - Andyviv)
2007. okt. 26. 07:29

A tojásos nokedli csak akkor "gyors", ha készen van a nokedlid. Különben számomra egy rémálom, a keverőedénnyel, a szaggatóval, a

főzőedénnyel :(

8. gerna (válaszként erre: 4. - Eva7)
2007. okt. 26. 07:27

Tekerjél be csirkemájat szeletelt baconba, tepsivel be a sütőbe.

Mást is be lehet tekerni, ami gyorsan megsül: pl. aszalt szilva

2007. okt. 26. 07:25

Pl sajtos hús:hússzeletek egy jénai aljába,befüszerezve ízlés szerint,kicsit megkenve mustárral,előtte megborsozni,(ez gyerek és ízlésfüggő,eredetileg borsos)egy réteg tejfül rá és reszelt sajt....sütőbe vele!ha ki van olvadva a husi,onnantól kezdve kb tíz perc az egész előkészítés,sütőbewn pedig nem kell mellette állni kavargatni:-)

köretnek lehet a sütő aljába fóliáb csavarni krumplit héjában,így az sem külön idő és fini

6. eva7 (válaszként erre: 5. - Andyviv)
2007. okt. 25. 20:26
A piritott csirkemellet hogy csinálod?
2007. okt. 25. 20:23
egyszerű zöldsalit pirított csibemellel,tojásos nokedli fejes salival,hélyába sült krumpli foghagymás vajjal,tejszínes husi,lecsóval sült husi...
4. eva7 (válaszként erre: 3. - Apokrif)
2007. okt. 25. 20:17
Hát nagyon Drága vagy,de sajnos én ilyet nem tehetek az asztalra....Valami hús?????
2007. okt. 25. 20:14

Tudom, hogy táplálkozni többféleképp lehet, de ....


Nekem az egyszerű és egészségesen finom a következő:


- Kukoricadarát megfőzők (kb. 5 perc),

- valamilyen aszalt gyümölcsöt (mazsola, sárgabarack) egy kis vízzel krémszerűre turmixolok,

- és karobporral nagyon egyszerű, gyors és finoman egészséges

2. eva7
2007. okt. 25. 20:13
Szóval,most nincs itt egyetlen háziasszony sem???Vagy nem főztök...
1. eva7
2007. okt. 25. 19:43
Néha jó csak ugy összedobni valami finomat,és nem tölteni az egész délelöttöt a konyhában...Ti ilyenkor,mit készitetek?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook