Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ötleteket szeretnék, gyors, egyszerű, olcsó és finom kajákra... fórum

Ötleteket szeretnék, gyors, egyszerű, olcsó és finom kajákra... (beszélgetős fórum)


1 2
2010. dec. 28. 18:29

Sziasztok!


Vadas szeletet szeretnék készíteni, de még soha nem csináltam. Végignéztem millió receptet, de mind különbözően írja le az elkészítését.

A lényeg, hogy olyan húsos vadasszószt szeretnék csinálni, mint amit annó a suliban ettünk tésztával. A sok sárgarépára emlékszem és arra, hogy borzasztóan nézett ki, de imádtuk.


Ha valaki esetleg tudna nekem egy bevált receptet küldeni azt nagyon megköszönném.

51. Ebetke
2010. dec. 28. 15:25
Egy magasabb tepsit beolajozok, kruplit karikára vágok, kerítek valami maradék sült húst, vagy felvágottat, füstölt cucc nagyon jó bele, pl pár vékony karika kolbász, vagy pár kocka szalonnamaradék, egy jó nagy fej vöröshagyma vastagra szeletelve, fólia rá, és be a sütőbe. Savanyúságnak céklát szoktam itthon főzni- negyedébe kerül mint az üzleti üveges ára és sokkal finomabb, vagy párolt káposztát csinálok.
50. Sena
2009. márc. 2. 14:12
Néhány korábbi hozzászólásban szerepel pl tejszín, bacon stb, na ezek már nem olcsó kaják. Létezik manapság egyáltalán olcsó étel?
49. cipa (válaszként erre: 41. - Alexa77)
2009. febr. 10. 18:38
Én még majorannával is ízesítem, ha kész tejföllel összeforralom. Sült krumplival szeretjük igazán, de rizzsel is finom.
2008. okt. 21. 20:19
kenyér megkenve vékonyan Erős Pistával (Istvan Strong), rá egy salátalevél és erre tükörtojást teszek
47. gerna
2008. okt. 21. 20:08
Karfiol vagy zöldbab, pirított zsemlemorzsával, tejföllel! (vagy ez már volt?)
46. gerna (válaszként erre: 41. - Alexa77)
2008. okt. 21. 20:07
Tojáspörkölt: mikor kész van, bele szoktam keverni zsenge zöldbörsót (frisset vagy fagyasztottat. Akkor valahogy kevésbé tömény.
45. beja26 (válaszként erre: 7. - Ccd9bb7d17)
2008. okt. 21. 20:04
A sajtos húst lekel-e fedni alufoliával és a krumpli mekkora nagyságuak legyenek? köszönöm:beja26
2008. okt. 18. 22:19
Keresd meg a receptek között a császármorzsámat is nagyon olcsó és gyors és fincsi!!!!!!!!!!
2008. okt. 18. 22:15

1 kis répát, zöldséget apró kockára vágod,1 kávéskanál vegetát, és 7 dl vizet jó puhára főződ, majd beleteszel 1 babérlevelet 1 zellerlevelet és egy kis doboz babkonzervet,egyet rottyan pici fokhagymásrántást készitesz és berántod

vagy virslit vagy debrecenit karikára vágni és jól fel főzni kész a fincsi bableves....

42. caravell (válaszként erre: 41. - Alexa77)
2008. jan. 8. 15:54
Mielőtt beleteszem a tojást, én tejföllel és pici liszttel sűrítem,mint a csirkepaprikást.
2007. nov. 1. 15:55
Csinaltal mar tojasporkoltet? Megfozod kemenyre a tojast, negyedbe vagod, porkoltalapot csinalsz, radobod, pici viz, hagyod egyet rottyanni, kesz. Isteni! Mi nokedlival szeretjuk.
40. gerna
2007. nov. 1. 15:46
Okééé! ne is mondjátok tovább, mert egyikhez sincs itthon elég alapanyag ;-) Talán majd holnap!
39. 6e423ffabc (válaszként erre: 37. - Gerna)
2007. nov. 1. 15:43

nem is több, mint fél óra....

hús felcsíkoz, megpárol puhára, tejszínnel felönt, bors teker, fél zacskó tárkony beleszór,csöpp delikáttal összeforral...közben rizst pírít, bele a bébirépa, csokor petrezselyem, megfőz.Salátalavél, oliva, balzsamecet tálba, és lehet enni:)))

Nálam mindig megcsúszik a tárkony, isteni tőle a kaja...

van, amikor a bébirépát a mártásos husiba forralom, a gyrekem hangulata szerint..

38. ec63a7fc29 (válaszként erre: 37. - Gerna)
2007. nov. 1. 11:50

A hús csíkokra vágása: max 10 perc. ( De akkor már minden egyes csíknak nevet is adtál!!!)


2 sárgarépa hámozása, zölségek, krumpli hámozása: 3 perc. Szeletelése 3 perc.

Összesen kb 15 perc alatt feltetted.

Kb 2 percet állsz mellette, aztán nyakon öntöd vízzel. Mi a sok ebben?


Nálunk ennél ritkábban repülnek a sültgalambok!

37. gerna
2007. nov. 1. 10:38

Méz, Kleca --- máris jöhet nekem mind2!


de ezek nem igazán gyorsak (vagy én vagyok lassú)

36. 6e423ffabc (válaszként erre: 34. - Ancika)
2007. nov. 1. 10:38
megkapod dobozban, ha egyszer...
2007. nov. 1. 10:15

Főtt tésztával a következő husi:


(Mindegy miből van a hús, én pulykacombból szeretem.)

Hosszú csíkokra vágni, olajon megpirítani kevés vöröshagymát--aki szereti, fokhagymát is. Bele a husi. Megpirítani: majoranna, bors, só, vegeta fűszerekkel. Majd az egészet felengedni annyi vízzel, amennyi ellepi.

Burgonyát, répát, zöldséget, stb pucolni, s leheletnyi vékony szeleteket vágni / szeletelni. (Én a hámozókéssel szoktam szeletelni.)S bele a husiba.

Mire összefő, isteni. Ínyenceknek tejföllel leönteni.

34. Ancika (válaszként erre: 33. - 6e423ffabc)
2007. nov. 1. 09:52
hejj de jól hangzik.. nyál összefutott a számban :DDDD
2007. nov. 1. 09:49
Tárkonyos, tejszínes csirkemell, petrezselymes-bébirépás rizzsel...balzsamecetes salátával...no?
32. 3016cdaf47 (válaszként erre: 30. - Gerna)
2007. nov. 1. 09:42

Elég korán készen lett, megkóstoltam, nagyon finom! Pároltkáposzta készült hozzá!

Igyekeztem a főzéssel, mert még egy kis rendcsinálás, aztán útrakelek.

2007. okt. 31. 14:25

Tepsis krumpli (nyers krumli karikára vágva a tepsiben (só), rá bacon szalonna szeletek, kicsit párol fóli alatt és süt ropogósra)


Túrógombóc

30. gerna (válaszként erre: 28. - 3016cdaf47)
2007. okt. 31. 10:22
Májat egy kis borssal, talán majoranna, ilyesmi. Én sót nem szoktam.
29. 3016cdaf47 (válaszként erre: 22. - Smudlaagi54)
2007. okt. 31. 10:21
nagyon tetszik!
28. 3016cdaf47 (válaszként erre: 8. - Gerna)
2007. okt. 31. 10:19

... és mivel ízesíted?

Gondolom, sózni nem kell, mert a bacon egyébként is sós kissé...

27. Szapi
2007. okt. 27. 19:51
Lecsókolbász-, vagy krinolindarabok hosszában bevágva, bele sajt. Sűtőben kicsit átsütni. Héjában főtt krumlit adok mellé.
26. Szapi (válaszként erre: 17. - Gerna)
2007. okt. 27. 19:48
Ez tökéletes kaja a húsvétkor megmaradt keménytojásokból.
2007. okt. 27. 19:08

Én csak ilyeneket készítek egy ideje.


Bár a lányaim kérésére írtam le őket. Érdekel?

Gyors, finom, olcsó...

24. caravell (válaszként erre: 17. - Gerna)
2007. okt. 27. 18:54
A tejfölbe lisztet is szoktam tenni.
2007. okt. 27. 06:47
Krumplit megfözöl,sós vizben annyi vizzel ami ép ellepi.Vagy áttöröd krumpli nyomon,vagy turmixolod,vissza a vizébe.Kevés vizzel elkeversz lisztet,ezzel besürited.Karikára vágott hagymát pirosra sütsz,zsirban.Tálalásnál krumlikása,erre tejföl,rá a piritott hagyma.Isteni finom!És olcsó.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook