Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ötletek az ideális vakáció megszervezéséhez, asztrológiai szempontból fórum

Ötletek az ideális vakáció megszervezéséhez, asztrológiai szempontból (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Ötletek az ideális vakáció megszervezéséhez, asztrológiai szempontból

27. CsillagTM (válaszként erre: 26. - Szalszil)
2010. jún. 3. 13:44
köszönöm, de nem fontos. te ebben hiszel, én mást gondolok...végül is, így kerek a világ:)
26. szalszil (válaszként erre: 25. - CsillagTM)
2010. jún. 3. 13:28
Szívesen vitatkozom veled, de nem itt,mert számomra ehhez az írásbeli keret nagyon szűkös. Minden mondatodra tudnék 10 másikat írni..de meggyőzni véletlenül sem akarlak. Ha szeretnél velem az asztrológiáról beszélgetni, mert érdekel, akkor üljünk le, benne vagyok. Az itt leírt gondolatfoszlányok -úgy vélem- csak a félreértés irányába viszik el a párbeszédünket.
25. CsillagTM (válaszként erre: 17. - Szalszil)
2010. máj. 31. 14:24

tök fura, eddig nem láttam ezt a kommentet.


nézd, tényleg nem akarok senkinek a lelkébe belegázolni, akik ilyenekben hisznek. de pár dolgot még hadd írjak le azért:


1. nyilván erőteljes sarkítás volt tőlem, h "12 féle ember létezik az asztrológia szerint". de bővebben is kifejtettem, hogy miért gondolom valószínűtlennek, h a csillagok állása erősen befolyásolná az ember személyiségét (ld. korábbi kommentem)


2. számomra a tudomány az, ami egzakt mérési módszereken alapszik, és igazolható eredményei vannak. ez nagyon fontos. mert attól, hogy a fizikában pl. előfordul a megújulás, vagy az elméletek továbbfejlesztése, senki nem gondolja azt, hogy a fizika "áltudomány". vagy ha a geometriát nézzük: axiómák építik fel, ebből építkeznek. tiszta, világos. ezzel szemben megítélésem szt az asztrológiának sosem lesznek "kísérleti eredményei", vagy "bebizonyított állításai"


3. nyilván egyre többet ismerünk meg a világból, és én elég befogadókész vagyok (pl. a természetgyógyászat bizonyos fajtája tudom, hogy működik - tapasztalat, azaz bizonyítva van számomra:)), de elég erős azt állítani, hogy "ez tuti korrekt, csak még nem tudjuk a hátterét". ennyi erővel a TV-jósok is kollektíve lehülyézhetnének minket, h ők tudják a tutit, miért nem vesszük be?!


4. azt hittem, egy vita érvekből és ellenérvekből áll. ha te máshogy látod, akkor elnézést, félreértettem a fórumot.

24. szalszil (válaszként erre: 23. - CsillagTM)
2010. máj. 31. 13:50
Abszolút! De annyira aranyos, hogy bárhány esszét is írok, te csak kitartasz ama álláspontod mellett, hogy 12 féle ember van az asztrológia szerint, pedig ezt csak és kizárólag a te teoriád :-))). Én meg itt veszem a fáradságot és érvelgetek napestig, potyára. No, sebaj. De a magad megnyugtatása és a mellékhatások elkerülése végett, kélek ne olvass több asztrológiát. Mert nem az, aminek látod. :-)
23. CsillagTM (válaszként erre: 22. - Ab4b6bc17d)
2010. máj. 31. 13:26
végtére is, véleményszabadság van.
22. ab4b6bc17d (válaszként erre: 21. - CsillagTM)
2010. máj. 31. 12:49
Nem, én nem a 12 emberben hiszek, hanem a személyiségjellemzésekben, de ez kiterjed pl. a kínai asztrológia szerinti leírásokra is és így tovább.
21. CsillagTM (válaszként erre: 20. - Ab4b6bc17d)
2010. máj. 29. 18:02
ha te úgy akarod hinni, hogy alapvetően 12 féle ember van, vagy hogy a csillagok állása határozza meg a személyiséget...szíved joga.
20. ab4b6bc17d (válaszként erre: 19. - CsillagTM)
2010. máj. 29. 16:25
Egy értelmes felnőtt elfogadja a rossz tulajdonságait is, az olyan általánosításokkal meg, hogy holnap elüt egy autó, nem kell törődni. A lényeg, én hiszek a személyiségjellemzésekben. 80%-ban igazak, szerintem.
19. CsillagTM (válaszként erre: 18. - Ab4b6bc17d)
2010. máj. 28. 11:27

igazság mindenben van, ha elég általános a szöveg.


most akkor én írok rólad "horoszkópot":


"Valamelyik szeretted megbánt a héten, próbáld kezelni a konfliktust. A munkahelyed miatt túl sokat idegeskedsz. Ha vitázol valakivel, légy konstruktív és őszinte. Mozdulj ki a hétvégén, és töltődj fel új energiákkal."


stb stb blablabla.

18. ab4b6bc17d (válaszként erre: 15. - CsillagTM)
2010. máj. 28. 07:46
Butaság, ha valaki csak a szép tulajdonságokat fogadja el. Én pl. a rosszakkal is egyetértek. Ez a cikk viszont csak egy szórakoztató írás, amiben van sok általánosítás, de igazság is, csak olvasni kell a sorok közt :)
17. szalszil (válaszként erre: 12. - CsillagTM)
2010. máj. 27. 16:08

Részben már reagáltam: bulvár-szinten lézetik a 12-féle ember. Az asztrológia 12 jegyet, 10 bolygót, 6 releváns fényszöget és 12 életterületet ismer. No, meg ezek kombinációit, számolj utána.

Ez itt egy laza, könnyed honlap, ahol nem érdemes tudományos részletességű cikkekkel megjelenni, itt a szórakoztatás a cél. A cikkben nyilván 12-féle lehetőséget kínálok fel, és nem tudok minden olvasónak személyes tanácsod adni, hiszen nem is ez a cél. A célom ezen a portálon az asztrológia népszerűsítése és annak bemutatása, hogy azon kívül még mire is jó, hogy "ha Bak vagy és piros bugyi van ma rajtad, akkor neked annyi", mert ez ugyebár sok mindenhonnan elolvasható.

Tudomány? Amit az éppen aktuális rezsim annak elfogad, oktat és kutat.Persze, ha innen nézzük az asztológia nem az, mert nincs egyetemi szaka (még), és akadémiai szinten sem képviselteti magát. Akkor ez így egyenlő az áltudománnyal?

Aminek sokezer éves (bármely jelenlegi tudománynál idősebb), konzisztens, részben írásos hagyománya, komplex elvrendszere és oktatási múltja van, az szerintem azért nem tekinthető légbőlkapott diszciplinának. Az utóbbi 300 évben a racionalitás korát éltük, nyilván, ami nem fér bele a természettudományos világképb,e az üldözendő. Most, hogy a bombabiztosnak vélt természettudományos világkép bomladozik, majd előkerülnek az alternatív megoldások. Nem máról-holnapra, hanem lassacskán. Az orvostudomány pl. már egészen új utakon (is) jár.

Nézd, én egyáltalán nem állítom, hogy az ember-és önismeret egyetlen és üdvözítő útja az asztrológia. De az azért te sem gondoltahod komolyan, hogy pusztán mert te nem tudod elfogadni a létjogosultságát anulláld.

Az én célom a játékos ismeretterjesztés. És a tiéd mi itt az asztrológiai cikk kommentjei között?

16. CsillagTM (válaszként erre: 13. - Ab4b6bc17d)
2010. máj. 27. 16:05
rám konkrétan 5 jegy leírása ugyanannyira illik a cikkből:)
15. CsillagTM (válaszként erre: 14. - Ab4b6bc17d)
2010. máj. 27. 16:03

nem támadtam le, ezt véleményközlésnek, avagy konstruktív vitá(val való próbálkozás)nak hívják.


engem speciel egyszerre mulattat és idegesít, amikor valaki készpénznek veszi a horoszkópját. mert

1. ha minden csillagjegyhez szép dolgokat írnak, akkor "naná, hogy igaz rám!"

2. az általánosításokkal, ködösítésekkel könnyű beletrafálni

3. ha végigolvasod a többi jegyet, számold meg, hogy mennyi illik rád legalább annyira, mint a sajátod, vagy még jobb lenne letakarni a jegyeket, és így megpróbálni kitalálni, melyik a tied...vicces eredménye lenne

14. ab4b6bc17d (válaszként erre: 2. - CsillagTM)
2010. máj. 27. 14:51

Szerintem nincs okotok rá, hogy letámadjátok a topicindítót. Kiírt egy fórumtémát, akinek nem inge, ne vegye magára. Persze, véleményt lehet írni, de nem kell ölre menni, ha valaki figyelembe veszi a jegyek szerinti típusokat is az életében. Ez is olyan dolog, hogy hogyha érdekel a téma, mélyedj el benne jobban, s rá fogsz jönni, hogy van benne igazság. Persze, nagyon sok dolog befolyásolja, hogy a témánál maradjunk, pl. hogy mi az adott ember kínai jegye, mert lehet, hogy az európai azstrológia szerint Víz jegy, mint én, viszont a kínai szerint egy Tűz kígyó, tehát már itt is keverednek a vérmérsékletek.

Szerintem jó a cikk, attól függetlenül, hogy van amivel én sem értek egyet, magamra nézve, pl. hogy kedvelném a falusi turizmust. Nem az a kedvencem, dehát nem kell mindent 100 %-osnak venni, csak amennyire hiszel benne.

2010. máj. 27. 14:45
Sziasztok. Én Rák vagyok, s a romantikus része nagyon is igaz rám. Egyik álmom pl. hogy eljussak Írország vadregényes tájaira :) de itthon is nagyon szeretek nyaralni, hiszen rengeteg olyan hely van, amit még nem láttam, viszont szívesen megnéznék. S természetesen a fényképezőgépem sem marad ilyenkor otthon, igyekszem megörökíteni a látottakat.
12. CsillagTM (válaszként erre: 11. - Szalszil)
2010. máj. 26. 16:15

erre reagálj kérlek:


"csöppet valószínűtlennek tartom, hogy durván 12 féle ember létezzen, persze árnyalva aszcendenssel és egyéb finomságokkal. szerintem egy ember egyéniségének egy része genetika, egy része nevelés kérdése, a maradék pedig Istenen múlik. aztán hogy ha még igaz is, hogy a maradék 0, 0001 százalékban befolyásolja az embert, hogy milyen hónapban látja meg a napvilágot. . . hát ezt mifelénk úgy hívják, hogy belefér a mérési hibába :)"


illetve arra, hogy szerinted mitől tudomány a tudomány, és ez miért is az.

2010. máj. 26. 15:17

Természetesen annak a tudánynak a nevében, amelyet te áltudománynak nyilvánítasz.

Melyik felvetésedre reagáljak? Szívesen megteszem, ha valóban érdekel a véleményem. De a hozzászólásod akkora falról tanúskodott, hogy úgy véltem felesleges kiabálnom, mert nem fog áthallatszani rajta. De kérdezz, nem foglak győzködni, se befolyásolni, se megváltoztatni! :-)

10. CsillagTM (válaszként erre: 9. - Szalszil)
2010. máj. 25. 19:34

milyen tudomány nevében kéred ki?:)


egyébként nekem csupán annyi a bajom, hogy ha hozzászól az ember az ilyesmihez, akkor két reakció van:


1. bdgfgkrsgvx menj a vdfbnfd

2. te ehhez nem értesz


miért van ez? persze értem én valahol, de...

és miért nem reagálsz a felvetéseimre?

9. szalszil (válaszként erre: 8. - CsillagTM)
2010. máj. 25. 19:28

Én is "igazi" tudományból doktoráltam, az pedig, hogy 12-féle ember létezne engem is felháborít, ez az asztrológia bulvár-műfaja, ami ellen tiltakozom.

Persze, gyere, olvass, kritizálj, de csak arról mondj negatív véleményt,amihez van kellő tárgyi tudásod a mérvadó kritika megfogalmazásához. Nem az a baj, hogy nem vagyunk egy véleményen, hanem az, hogy a tudományt minősíted, a magad szintjén. Ezt a tudomány nevében kikérem! :-)

8. CsillagTM (válaszként erre: 7. - Szalszil)
2010. máj. 25. 11:19

azért kommentelek, mert - mint te is írtad - a cikkhez mindenféle hozzászólás megengedett. vagy csak horoszkópolvasók hozzászólását várod? mert akkor már itt sem vagyok :P


és hogy miért állítom, hogy áltudomány?


1. mert én igazi tudománnyal foglalkozok, és látom a különbséget :P

2. mert csöppet valószínűtlennek tartom, hogy durván 12 féle ember létezzen, persze árnyalva aszcendenssel és egyéb finomságokkal. szerintem egy ember egyéniségének egy része genetika, egy része nevelés kérdése, a maradék pedig Istenen múlik. aztán hogy ha még igaz is, hogy a maradék 0,0001 százalékban befolyásolja az embert, hogy milyen hónapban látja meg a napvilágot...hát ezt mifelénk úgy hívják, hogy belefér a mérési hibába :)

7. szalszil (válaszként erre: 6. - CsillagTM)
2010. máj. 25. 11:02
Kiváncsi vagyok, hogy miért állítod azt az asztrológiáról, hogy áltudomány? Mennyit foglalkozátl vele, milyen mélységben ahhoz, hogy minősíthesd? Persze eszem ágában sincs téged meggyőzni, vagy kampányolni az asztrológia mellett, mindenkinek megvan a saját hiedelemrendszere, nyilván. Viszont azt nem értem, hogy ha téged ennyire taszít, akkor miért kommentelsz egy "áltudományos" témájú, abszolút nevetséges cikkhez? :-)
6. CsillagTM (válaszként erre: 5. - Szalszil)
2010. máj. 25. 09:32

hát, szerintem nem egyre gondolunk, mert az én olvasatomban:


asztrológia=áltudomány, alaptalan következtetések levonása a csillagok állása alapján


önismeret=saját magam minél mélyebb megismerése


(jó) emberismeret=megfigyelés, empátia vagy veleszületett érzékenység alapján más emberekkel kapcsolatos gyors, és nagy arányban helytálló ítélőképesség

5. szalszil (válaszként erre: 2. - CsillagTM)
2010. máj. 25. 08:40

Tudodm, hogy a téma megosztó, pont az volt vele a célom, hogy párbeszédet generáljak.

Teljesen igazad van: asztrológia=önismeret, magsabb szintem emberismeret :-)

2010. máj. 24. 21:27

Biztos van akire ráillik ez az egész,de sem én,sem a párom,de még a fiam sem olyan ,mint az itt leirtakban szerepel!Biztosa z asszcendens az oka!

Szerintem ismerni kell a másikat és aszerint menni nyaralni!

2010. máj. 24. 21:23
Tej 1 deci 20forint
2010. máj. 24. 18:25

Nem mondod komolyan, hogy horoszkóp szerint sorolod be az embereket...Tudom, h le fogod szedni a fejem, de sose értettem, h hihetnek ilyesmiben értelmes emberek...

Egyébként onnantól, hogy "keverednek bennünk a jegyek", ezt felfoghatnánk nem asztrológiának, hanem...ööö...emberismeretnek?:)

2010. máj. 24. 16:08
Hamarosan itt a nyár, ez most már egészen biztos, és ha nyár, akkor VAKÁCIÓ! A lelkes készülődésnek, a tervezgetés izgalmának azonban csúnya vége lehet, ha nem olyan nyaralási programra esik a választás, ami mindkettőtöknek megfelelő. A Kapcsolatok több mint fele a nyaralás ideje alatt fut zátonyra. Kíváncsi vagy a miértjére?

Két oka van: egyrészt nem beszéltétek át pontosan, hogy ki hogyan is szeret(ne) nyaralni, mik az igények, mi jelenti a kikapcsolódást számotokra. A tervezés avagy épp a spontaneitás jelentőségéről egy másik cikkben írok majd, most viszont máris kapsz egy kis segítséget a programszervezéshez: megtudhatod melyik jegy hogyan szeret lazulni ! Persze az egyes jegyek keveredve kelnek életre bennünk, a program kialakításánál figyelj erre!

Ugrás a teljes írásra: Ötletek az ideális vakáció megszervezéséhez, asztrológiai szempontból

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook