Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Őszi tyúkhúsleves recept

Őszi tyúkhúsleves recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Őszi tyúkhúsleves hozzávalói:
1,2 liter tyúkhús főzőleve,
2 db sárgarépa,
1 db fehérrépa,
2 db krumpli
1 db vöröshagyma,
1 ek. étolaj,
1 ek. tyúkzsír (vagy libazsír),
1/2 db zeller zöldjével együtt,
1/2 csokor petrezselyem,
8 dkg házi tarhonya
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, kevés kurkuma


Őszi tyúkhúsleves

Az Őszi tyúkhúsleves elkészítési módja:
A tyúk főzőlevét használtam fel ehhez a pompás leveshez. Először a répákat, a krumplit, a zellert és a hagymát megpucoltam és alaposan megmostam, majd felkockáztam. A hagymát egészben tettem bele a levesbe. Egy fazékban a zsiradékot felhevítettem, megpirítottam kissé a zöldségeket, fűszereztem majd felöntöttem a tyúk főzőlevével. Beletettem a hagymát is. Fedő alatt kis lángon főztem kb. 20 percig. Amikor minden majdnem megpuhult, de még nem főtt szét, hozzáadtam a tarhonyát és a petrezselymet. Tovább főztem még kb. 10 percig, majd lehúztam a kész levest a tűzről és még forrón tálaltam. Tálaláskor kevés petrezselyemlevéllel is meghintettem.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 11. 17:52
Az Őszi tyúkhúsleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook