Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Gyors csalamádé répával recept

Gyors csalamádé répával recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Gyors csalamádé répával hozzávalói:
50 dkg fejes káposzta,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg vöröshagyma,
20 dkg kígyóuborka,
10 dkg kápiapaprika

ecetes léhez
5 dl víz,
1 dl almaecet,
10 dkg barna nádcukor (vagy édesítőszer),
1 tk. patikasó,
1 tk. őrölt színes bors,
1 tk. őrölt fűszerkömény


Gyors csalamádé répával

A Gyors csalamádé répával elkészítési módja:
Az összes zöldségfélét megtisztítottam és vékony csíkokra felszeleteltem, jól besóztam, és hagytam állni 1 óráig.
Közben elkészítettem az ecetes levet. 1 liter vízhez adtam a cukrot, az ecetet, a sót és a fűszereket majd addig kevertem, amíg a cukor feloldódott. Miután letelt az 1 óra, jól kinyomkodtam a besózott zöldségféléket, s egy jénai tálba helyeztem. Ráöntöttem az ecetes levet, átkevertem és már fogyasztható is. Hűtőszekrénybe téve, még finomabb néhány nap múlva, mikor a zöldségfélékfélék magukba szívták a levet. Hűtőben zárható edényben sokáig eláll.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 10. 20:58
A gyors csalamádé répával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook