Osteoporosis (csontritkulás) (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Osteoporosis (csontritkulás)
Igen
Majd felhívlak.
Szia Peonia53!
Sikerült a dokival beszélni?
Sziasztok!
Voltam reumatológusnál. E hónapba lenne esedékes a második OSICCA vénás inj.
Bejelentkeztem, nem voltak sokan. Kicsit vártunk megjön a doki. Várunk, egyszercsak nyílik az ajtó. Azt hittem szólítják valamelyikünket, hát a fenét. Elkezdi osztogatni a recepteket. Engem szólított elsőnek. Megköszöntem, nézem mit írt fel. Kálcium, D vitamin, OSICCA inj. Ez gyorsan ment, betegeket be se hívják.
Végzett az asszsisztensnő a recept kiosztással. Mondom neki én szeretnék bemenni a doktor úrhoz.
Néztem az oldalt, jó árba van. Melyiket rendeleted, sertés vagy marha?
+ felfedeztem van GAl-nál is ott 300 gr-osés drágább.
Minőségre nem tudom van-e különbség?
Szia Judit !
kg-s zselatint hol találtad.
Az jó hogy erősödik a körmöd, reméljük a csontodra is meghozza a várt eredményt hatással lesz.
Vettem k vitamint, magnéziumot, gingót,
bioco ezt ajánlották. Ti is említették ezt a boltot itt a fórumon mikor visszaolvastam. Én már régóta járok oda személyesen, mert bp-re könnyen és gyorsan eljutok Monorról. A gépen is szoktam nézegetni az oldalt. Multivitamin.hu
Dóra
Judit nekem a doki hialuront ajánlott 3 hónapig szedtem. A dokitól kaptam plasztik kártyát arra lehet venni.
Hétem ha összejön megyek újra 3 hónap letellik. Makd elnesélem neki az ossica inj. Ő másik doki orthopédiára járok a térdemmel + megyek nődoki is héten.
Szia Judit!
Növérem is használ zelatint a térdére.
Már én is vettem csak mindig elfejtem,hogy ezt is jó lenne alkalmazni.
A feledékenységre tegnap vettem gingót.
bioco
Érdekelne, nektek akik csontritkulással éltek, vannak-e porckopásos panaszaitok. Ha igen, mit vetettetek be annak érdekében hogy javuljon, és használ-e?
Én most kezdem a zselatin alkalmazását. Ma 1 cs. Horváth Rozisból készítettem 2 napra való adag aszpikot, és natúrt is egy keveset, amit a térdemre kenek. A jövőben a derekamra is.
Rendeltem kilós kiszerelésben azt a fajtát ami állítólag porcépítésre a legjobb, és abban bízom, jót tesz majd a csontoknak is. (Kedden kapom meg.)
Vélemény?
Ezt olvastam már. A csontokat nem említi, viszont ha a körmöt erősíti akkor a csontra is pozitívan hat. Az én növényi kalciumom hatására is érzem 3 hónap után, hogy erősödnek a körmeim. Hogy gyorsabban nőnek, azt már 2 hónap után észrevettem.
Találtam egy olcsó zselatin beszerzési forrást, már meg is rendeltem. :)
Én is azt hallottam vagy valahol olvastam is, hogy a zselatin maga elég mindenféle tabletták helyett. Még jól hasznosul a csontleves, ráadásul az még finom is.
Ezt most találtam:
Én nem tudok hinni orvosnak, sajnos túl sokat ártottak már nekem. Nem csak tablettákkal, de műtét során is. Persze ha magam keresgélek én is mellé nyúlhatok, de annyit tájékozódok mielőtt beraknék valamit a számba, hogy kicsi a valószínűsége. de legalább nem hibáztathatok mást. :) Szerintem most egyre jobban vagyok.
Porckopás miatt elkezdek zselatint fogyasztani. Majd készítek aszpikot, gumicukrot, ilyesmit. Az a lényeg, úgy tudom a kollagénen is múlik a csontok minősége. Mit tudtok erről?
Én megmeóztam a másik dokit, azt mondta nem szükséges látják hogy mi a helyzet a csontritkulás eredményből.
Nála még negatv esetek nem fordultak elő.
Ennyit a dokiktól.
Sajnos a körmöm is gyenge, mikor fiatal voltam akkor is az volt. Akkor még nem volt csontritkulásom. A hajam is most sokkal kevesebb.
Vége a pancsikázásnak a szaunába mondja egy hölgy ő is fog kapni vénás inj. csontritkulásra. Mondom nekem -3.5 a legrosszabb és Osiccat kaptam, mondja neki hat.
Annyit mondtam még én nem engedem beadni a következőt és ha gondolja olvasson utána.
Nem tudom ilyen idős korba mint én van-e olyan akinek nem kopik itt-ott. Nekem is vannak kopások itt-ott.
Most a csontritkulás nálam az elsőleges probléma, annál szeretném kicsit visszafordítani - javítani az eredményt.
Öregszel! :D
Kopnak a porckorongok. Nálam is. Én azzal fokozom a porckorongjaim anyagcseréjét, hogy nyújtom a gerincemet. Eddig 1 centit mentem össze, de elég hamar vissza is szereztem. Sajnos nekem sokfelé vannak kopásaim.
Igen a vékonynak még azt se mondhatja a doki, hogy fogyjon le, mert ha valaki kövér ez az első nekik fogyjon le.
Kórosan sovány nem vagyok. 60 kg annó 161 cm, 6 éve 158 cm (meg is lepődtem) Most nem mérték a magasságomat.
De ezt jó hogy felismerted. Ez is előrelépés.
Nem csak a túlsúlyosak szoktak megbetegedni.
Itt olvastam Liza is privát ment el csontmarker vizsgálatra. Brigenek simán kiírta annak ellenére, hogy megtagadta a gyógyszert. Sajnálom hogy Brigi és többiek nem jelemtkeznek. Kíváncsi leszek az én dokimnak milyen lesz a hozzáállása ha megemlítem a csontmarkert.
Dóra
Na. Fel is pakoltam a képeket.
Csontsűrűség lelet 2018-ba:
Ez a desztillálás után az edény alja.
Bár a szutyak mennyiségét nem láttatja rendesen és a szagot sem prezentálja, de szerintem így is láttatja, kb. mennyi koszt fogyasztunk el ha csapvizet iszunk. Ásványvizet is desztilláltam, ugyanez a helyzet. Amit nem látunk az edény alján azok a hormon és gyógyszer maradványok, mikroszkópikus férgek, vírusok, baktériumok. Viszont mutatja ilyen kevés vízzel is mennyi szervetlen ásványt, főleg kalciumot viszünk be, ami mindenfelé lerakódik. Csak nem a csontokban!
Orvoshoz azért megyünk, mert mi nem tudjuk otthon elvégezni a vizsgálatokat. Ezek eredményét akarjuk az orvostól megtudni. Majd mi döntünk a sorsunkról, nem az orvos. Választhatjuk a "gyógyszert", de kereshetünk alternatív megoldásokat is. Az orvos köteles a TB által támogatott vizsgálatokat elvégezni, mellékes hogy fintorog közben vagy sem. Mi a fontosabb? :))
A Gal helyett nézd meg a Yiya.hu oldalon a K2D3 készítményt. Olcsóbb, jó az összetétele, kényelmes beszedni.
Nálunk nem kell beutaló a DEXA-ra, amennyiben évente megyünk, csak időpontot kell kérni. De ha nálatok kell beutaló, azt vita nélkül kiadja az orvos. ha megkérdezi miért mész vizsgálatra ha nem szeded be a gyógyszert, megmondod, kíváncsi vagy az állapotodra. Az én utóbbi leletemre rá is van írva hogy a gyógyszeres kezelést visszautasítottam. És akkor mi van? :) Ha érdekel valakit a lelet, feltöltöm.
November óta desztillált vizet iszom. vettem egy berendezést, nagyon jó. Egyszerre 3.8 l vizet desztillál. Ledöbbentem mikor először látta meg azt a rengeteg szutyakot, ami az edény alján maradt. és az a bűz, leírhatatlan. Ezt is lefotóztam. :))
Érdemes a desztillált víz fogyasztásának előnyeiről olvasni. Persze van sok ellendrukker is, de befogom a fülemet. Én vagyok a legfontosabb, nem az okoskodók. Nekem elég az az információ, amit mérési, kutatási eredmények bizonyítanak. :))