Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Osteoporosis (csontritkulás) fórum

Osteoporosis (csontritkulás) (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Osteoporosis (csontritkulás)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1870. 55Judit (válaszként erre: 1869. - Liliom10)
okt. 7. 09:54

Ezt én is olvastam.😉

Szendi rásait mindenkinek ajánlom. Sokan ellenszenvvel kezelik őt, pedig nem kitalációkat tesz közé, hanem hivatalosan kiadott angol nyelvű tanulmányokat fordít magyarra. Hát akinek ez nem szimpaikus, az megérdemli a sorsát!

A tanulmányokat ma már nehézség nélkül mi is megtalálhatjuk főleg az AI segíytségével, de nem egyszerűbb ha készen, fordításban elénk tszik?

1869. liliom10 (válaszként erre: 1853. - Szöszi3)
okt. 7. 08:33
" Mivel a biszfoszfonátok leállítják a csont sejtek lebomlási- felépülési ciklusát, ezzel a csontok gyógyulását is gátolják. Ezért a betegek 0,1-0,2 %- ában soontán módon vagy foghúzásra elkezd elhalni az állkapocscsont; a folyamat csak kezelhető, de nem állítható meg." Szendi Gábor: Tévutak az orvoslásban c.könyve, 111.oldal
1868. szöszi3 (válaszként erre: 1867. - 55Judit)
okt. 6. 21:41
Köszönöm a válaszod. Te is megteszel amit lehet.Az ételekkel én nem állok valamijól de próbálkozom!
1867. 55Judit (válaszként erre: 1866. - Szöszi3)
okt. 6. 17:35

Nem tanácsnak szánom, ki tudja jól csinálom-e, mert már nem járok ellenőrzésre. Csak olvasd el, aztán fontolóra veszed.😉

A leírás alapján te szorgalmasabb vagy mint én. Újabban hanyag vagyok, nincs kedvem tornázni se rendszeresen, pedig nagyon erősítenem kell. Ahol az izom erősödik, ott a csontok is.

Én mély guggolásokat végzek, szumó állást, plankot. Ezek ugabugra és rángatózás nélkül erősítenek, megmozdulni se kell. Csikungozok, ezt bárki bármilyen eü. állapotban tudja végezni. Ülő gyakorlatok is vannak.

Igyekszek ásványianyagokban gazdag ételeket enni. Nem csak a kalcium a fontos, sok minden más is.

Kiegészítőim D3&K2 vitamin, C vitamin, most fogok átállni liposzómásra. Cink+Réz kapszula, ebben sok más nyomelem is van. Kalcium malát&biszgicinát, Magnézium biszglicinát és mezei zsurló. Teafüként veszem, azt porrá őrlöm úgy eszem 6 hétig, aztán 4 hét szünet vagy ahogy kb sikerül.

Eszek magvakat, csinálok nyers máktortát, szeletenként lefagyasztom és rájárok. Néha teszek a reggeli chia joghurtos pudingomhoz tk. köleslisztet, és most rendeltem kendermaglisztet az is lesz benne. Készítem a fekete szezám tejet, használok fehéret is kicsit megpirítom, ledarálom és teszem ebbe-abba. mandula és dió tejet is csinálok néha. Most nem, mert várom a friss magokat. Nagyjából mostanában ennyi.

1866. szöszi3 (válaszként erre: 1865. - 55Judit)
okt. 6. 15:01
szia megosztanád velem a saját módszeredet ha kérhetném? Jó tanács lehetne nekem is..
1865. 55Judit (válaszként erre: 1864. - Szöszi3)
okt. 3. 17:10
Köszönöm. Már utána is néztem, nem vállalnám ezt se. maradok a saját módszeremnél, próba-szerencse. Ennek legalább nincs mellékhatása.
1864. szöszi3 (válaszként erre: 1862. - 55Judit)
okt. 3. 16:56
Prolia injekció
1863. 55Judit (válaszként erre: 1861. - Szöszi3)
okt. 3. 08:33
Az én orvosom nagyon agresszíven és lekezelően reagált. kedvem lett volna megkérdezni tőle hogy ezt a modort örökölte, vagy az egyetemen tanították, de maradtam a saját szintemen. Az én utolsó eredményem lényegesen rosszabb a tiednél.
1862. 55Judit (válaszként erre: 1857. - Liliom10)
okt. 3. 08:31
Ha kiírnád a nevét, én is megnézhetném mi ez.
1861. szöszi3 (válaszként erre: 1859. - Liliom10)
okt. 2. 18:54
November elején megyek az új eredménnyel majd , nem tudom milyen lesz megyek dexára 20-án megmondom neki hogy nem akarok biszfoszfonátos gyógyszert hát nemtudom hogy fog reagálni majd megírom mit mondott további szép estét szia!
1860. liliom10 (válaszként erre: 1858. - Szöszi3)
okt. 2. 18:48
Azt nem tudom, milyen értéktől adják. A leírását kellene elolvasni, de a reumatológus tudja.
1859. liliom10 (válaszként erre: 1858. - Szöszi3)
okt. 2. 18:46
Igen, injekció. Fél évente adnak be egyet. Meg tudod beszélni a reumatológussal ?
1858. szöszi3 (válaszként erre: 1857. - Liliom10)
okt. 2. 18:42
ez injekció? ha kitaláltam Pr...t de ezt nem csak súlyosabb értéknél adják?
1857. liliom10 (válaszként erre: 1853. - Szöszi3)
okt. 2. 18:29
A biszfoszfonátost ne vállald ! Vannak más hatóanyagúak is. Beszéltem olyanokkal, akik Pr...t kaptak, kapnak, semmi bajuk nincs tőle. Egyik nő 3 évig kapta, már meggyógyult, nem kell kapnia, de gyógytornázik tovább.
1856. szöszi3 (válaszként erre: 1854. - 55Judit)
okt. 2. 18:02
nem tudom én is mit tegyek ezek a gyógyszerek nagyon félek tőlük. Bent vagyok a facebookon is egy csoportba hát ott is érdemes olvasgatni
1855. szöszi3 (válaszként erre: 1851. - 55Judit)
okt. 2. 17:55
Tavaly Januárban kezdődtek a fájdalmaim a a hasam alja a combnál lágyékrészben a gátrészen nagy kisugárzó fájdalmam volt nem tudtam ülni sem mert olyan volt mintha kést szúrtak volna a hátsómba kezdődtek a kivizsgálások először sérvre gyanakodtak ultra hang 2X de az nem utána röntgen nőgyógyász Idegsebész küldött Lumbáris gerinc mer.re ott meg volt a diagnózis L4-L5 Kiboltosulás kis sérv meg stb be volt gyulladva az egész rész azért voltak olyan nagy fájdalmaim . Reumatologián írtak ki kezeléseket meg gyógytornát végig csináltam ez egészet jó volt a fájdalmaim lassan kezdtek megszűnni de utána még felvettem 15-tornát. A lumbárisrészt érzem azért behatárol mit csinálhatok mit nem . Saját káromon megtanultam :( A torna gyakorlatok azok amit ott megtanultam meg persze találtam a youtubon több félét azt csinálom. Közben jött ez a csontritkulás vizsgálat ez eredményt megírtam.Egy héten 3x tornázom úgy hogy 20-perc gerinc 20-perc csontritkulásos torna egyszerre. + hátizom erősítőket is.A szeptember 15-ével indult ingyenes 21 napos torna Istvánffy Lea gyógytornásszal ma tartunk a 17. napnál most azt csinálom ahogy bírom. minden nap jön emilben a torna.Meg sokat lépcsőzőm a 4-.en lakom ... kb ennyi
1854. 55Judit (válaszként erre: 1853. - Szöszi3)
okt. 2. 17:17

Érdemes félni tőle. Én már nem mehetek oda vizsgálatra ahová eddig jártam, mert nem szedem be a "gyógyszert". Egyszer sikerült feltornáznom elég jól az értékeimet, erre jött a szemműtét olyan szemcsepp kíséretében ami bontja a csontokat. 2x-is. Most újra kaptam, hó végén megint kapom. Ez készít ki, és nem tudom ellenőrízni hogy jól csinálom-e a csontépítést. Csak reménykedek. mert az értékem nagyon volt az utolsó mérésnél. - 3.9

Hát mindent megteszek amit tudok, aztán lesz ami lesz.

1853. szöszi3
okt. 2. 17:05
ezt a két videót meghallgattam még jobban félek a boszfoszfonátos gyógyszerektől
1852. szöszi3
okt. 2. 17:03
van két videó [link] [link]
1851. 55Judit (válaszként erre: 1850. - Szöszi3)
okt. 2. 17:00
Milyen gyakorlatokat végzel?
1850. szöszi3 (válaszként erre: 1849. - Enci3)
okt. 2. 16:56

Szia az eredményem most egy éves. ap gerinc-Tscore

:L1-2,9 L2-3,3 L3-3,0 L4-2,8 L1-L4-2,9 BAL COMBNYAK T-score -2,1 Troch-0.3 teljes -0.9 Jobb NYAK -T-score -1,8 Troch -0,1 teljes -0,7 Bal alkarkar T-score -2,9 Október 20.-án megyek Dexára Ossica gyógyszert szedtem 9db-ot havi 1. Áprilisban abbahagytam ezt a mérget mert nem bírtam már a tüneteket!November elején megyek vissza a Reumatológiára akkor akar valami mást a doktornő. Szedem a d-vitamint a k2 - kollagén magnézium meg tornázom rendszeresen...

1849. enci3 (válaszként erre: 1844. - Szöszi3)
szept. 23. 12:59

Szia!

Szabad megkérdezni milyenek voltak az értékeid?

1848. peonia53 (válaszként erre: 1847. - 55Judit)
szept. 14. 14:43
Én eddig mehetek még. Mindig a fogamra hivatkoztam. 1x vittem igazolást is, hogy kezelés alatt állok, vagy vérzik az inyem stb. Mindig elodáztam, eddig. + mondom sok még a saját fogam, nem lehet tudni kell-e valamelyikat majd húzni kezelni. Ilyenekre hivatkozom, ami igaz is honnan tudjuk lesz-e valami probléma a fogainkkal.
1847. 55Judit (válaszként erre: 1846. - Peonia53)
szept. 13. 14:09

Akkor megérte.

Én meg nem mehetek oda többet vizsgálatra, ahol elutasítottam a "gyógyszert". Érdekelne mennyire vagyok saját erőből hatékony, de majd 1-2 év múlva elmegyek UH-s csontsűrűség vizsgálatra. A besugárzás úgyis ártalmas, az is bontja a csontokat.

1846. peonia53 (válaszként erre: 1832. - Szöszi3)
szept. 13. 13:12
Én csak 1 Ossica inj. kaptam évekkel ezelőtt. Utána kéne olvasni mikor is volt lehet több mint 5 év telt el mikor fogat kelett húzni. Még is egy hét augmentin szedés után volt a foghúzás és + foghuzás után egy hét gyógyszer szedés. Pedig csak 1 db ossica inj. volt annó a többit már nem kértem. Fájt mindenem.
1845. xangie (válaszként erre: 1810. - Jucus54)
júl. 14. 14:08

Én nem vagyok érintett, de Anyukám igen. Ne várd meg az első csigolya összeroppanást!

Sajnos aki érintett ebben a betegségben, addig nem érzi... Pokoli fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal jár. Az ajánlott hatóanyag csodát tesz, örülj neki, hogy az értékeid miatt már felírható. Anyukámnak semmi mellékhatása nincs. Nem tudod megakadályozni, hogy tovább romoljanak az értékeid, ez már az a szint. Bármilyen hihetetlen, ez egy rohadt betegség és a gyógyszer elutasítása (erre a hatóanyagra gondolok) a betegség romlásával jár.

1844. szöszi3 (válaszként erre: 1843. - 41fff2401b)
jún. 27. 13:50
Köszönöm szépen a tanácsokat!
1843. 41fff2401b (válaszként erre: 1832. - Szöszi3)
jún. 24. 09:05

Szia! A lumbális gerincrész gyengesége napi tíz perc célzott tornával szépen megerősíthető. A youtube-on Béres Alexandránál ingyenesen találod ezeket, hátizom illetve mélyizom torna néven.

Ezek a bajok legtöbbször a gyenge izomzat miatt alakulnak ki, ami súlyos okozója és súlyosbítója a csontritkulásnak is, nem csak az isiásznak, sérveknek, porckorongbajoknak stb.

A jó hír, hogy napról napra tehetsz ellene és pár hónap alatt rengeteget javíthatsz az állapotodon. Javasolt után a jóga is, valamint a súlyzós edzések. Ez alatt az egy-két kilós kézisúlyzóval, célzottan végzett gyakorlatok értendők. Napi fél óra is rengeteget használ, a lényeg, hogy ikatasd be minden nap! Mellé sok-sok tempós séta, éppen csak annyira, hogy picit megemelkedjen a pulzus és picit lihegj.

Fél év múlva magadra sem fogsz ismerni.

jún. 24. 09:01

Remélem, olvastátok a cikekket, melyek tudományos lapokban jelentek meg és a legújabb kutatásokat tartalmazzák a témában! A jó hír az, hogy életmóddal visszafordítható, sőt, sokaknál gyógyítható is a csontritkulás. Igen, azon is múlik, mit esztek, de a legfontosabb az erősítő típusú testedzés. Az elmélete az dióhéjban, hogy minél nagyobb az izomzat, annál jobban feszíti a csontokat, hiszen az izmok a csontokra tapadnak. Így a test kénytelen sűríteni a csontot az állandó feszítés miatt.

Természetesen nem a krónikusan szélsőséges esetekre gondolok. Olvassatok utána, rengeteg magyar nyelvű lap is személézte ezeket az elmúlt hetekben.

A rossz hír, hogy a házimunka nem számít erősítő edzésnek.

1841. 55Judit (válaszként erre: 1839. - Liliom10)
jún. 24. 08:47

Mindig variálok.

Tudod, készítem a növényi tejeket. Remélem már te is!

A reggeli növényi tejembe teszek chia magot, gyorsan összeturmixolom és úgy jóllakok mint a duda. Ha olyan tejet készítek aminek van szűrleménye ahoz teszek egy kis kókuszolajat hogy formába tudjon dermedni, ha mák vagy szezám akkor pici mézet is. Ez megy a hűtőbe szívecsés bonbonformába nyomkodva és rájárok.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook