Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Orrplasztika tapasztalatok fórum

Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

15989. LeaLea (válaszként erre: 15982. - 05e89ecc6d)
2016. dec. 16. 13:29

Szia,

Majd küldök képeket, ahol látszanak a problémák. Amúgy mikor vakuval fényképezem magam, akkor borzalmasan néz ki az orrom, minden apró kis hiba látszik rajta. Ha rendes fényben vagy lámpafényben, akkor nem olyan rémes a helyzet.

Nekem is az egyik oldala sokkal dagadtabb meg furcsább.

15988. keki70 (válaszként erre: 15979. - LindaZ)
2016. dec. 16. 10:33
💙Szívesen💙
15987. keki70 (válaszként erre: 15980. - Rosse18)
2016. dec. 16. 10:32

Szia!

Műtét előtt minimum 10 nappal abba kell hagyni a dohányzást,műtét után pedig 4-6 hétig tartózkodni kell tőle,de ha több időt kibírsz,az még jobb.

A dohányzás késlelteti a sebek gyógyulását,továbbá kevésbé képes ellenállni a szervezet a kórokozók támadásainak.

A dohányzás károsítja a vérkeringést és ezzel a sebszélek,mélyebb szöveti rétegek elhalását,ennek következtében sebszétválást okozhat.Sebgyógyulási kockázat és szövődmények várhatóak.

Ez nem csak az orrplasztikára igaz,hanem minden plasztikai beavatkozásra.

15986. LindaZ (válaszként erre: 15985. - Xy1234xy)
2016. dec. 16. 10:10
Kíváncsian várjuk a fotókat ;) :)
15985. Xy1234xy
2016. dec. 16. 06:51

Sziasztok!

Kèsz vannak a fotózàsos képeim amire vártam!😊 Este rakok fel èn is elötte-terv-utàna...ja ès monoklis képet is!😅

15984. Xy1234xy (válaszként erre: 15979. - LindaZ)
2016. dec. 16. 06:46
Biztos!:)
15983. Rosse18
2016. dec. 16. 00:04
Most leszek 1 honapos
15982. 05e89ecc6d (válaszként erre: 15977. - LeaLea)
2016. dec. 15. 22:08
Neked milyen a nozid? En ma tapogattam es full kemeny a csont. Kitapinthato, nem tudom hogy meg lehet e 5 honaposan kart tenni benne. Amit mostanaban nem ertek, hogy nekem felul nagyon keskeny volt az orrom, abnormalisan. Mondta is hogy amiatt aranytalannak nez ki az egesz...Most ott sokkal vastagabb, es csontszeru.. Ezt hogy csinalta?😳 Amugy a bal oldali orrcsucsom meg mindig dagadtabb, ha az ott lemenne nagyon orulnek, de nem nagyon mozdul...de ahogy olvaslak titeket, mindenkinek dagadtabb az egyik oldala...
15981. 05e89ecc6d (válaszként erre: 15980. - Rosse18)
2016. dec. 15. 22:02
Mikor mutottek? Annyit tudok, hogy par hetig nem szabad mutet utan, mert szovet elhalast okozhat. Bar en nem dohanyzok, ezert nem is kerdeztem errol a dokit. De ha nem erzed utana jol a nozid, szerintem inkabb tedd le egy idore.
15980. Rosse18
2016. dec. 15. 21:00

Sziasztok

Azt vettem eszre dohanyzas utan mindig be dagad a nozim es puklis lesz 😱

15979. LindaZ (válaszként erre: 15972. - Keki70)
2016. dec. 15. 20:57

Köszönöm szépen az igazán részletes leírást, a mindenre kiterjedő tanácsokat! Nem is tudom, maradt-e még megválaszolatlan kérdésem a műtéttel kapcsolatban. Gondolom menet közben azért akad majd :)

Köszi

15978. LindaZ (válaszként erre: 15971. - _Sunshine)
2016. dec. 15. 20:55
Köszi szépen a tanácsokat! :)
15977. LeaLea (válaszként erre: 15923. - 463d8fcdc1)
2016. dec. 15. 20:29
A műtött orrot szabad masszírozni? :O ez nekem teljesen új információ. de lehet, hogy segitene valamennyit, hogy a puklik az orrcsúcsomon eltűnjenek. Viszont nem tudom, hogy több mint 5 hónaposan érne-e valamit. Meg egy kicsit félnék is, nehogy rosszabbodjon a helyzet
15976. Janky80 (válaszként erre: 15975. - Janky80)
2016. dec. 15. 16:58
Az első fogszabival mondjuk a nagyon nagy kuszaságot kijavították. de csak felülre raktak és nem lett jó az illeszkedés az alsóval. A második már kicsit kiszélesítette az állkapocs ívet is akkor már nem lett olyan előreugró az ív. Szóval összességében szabályos lett.
15975. Janky80 (válaszként erre: 15973. - Milrose)
2016. dec. 15. 16:56
Szia,nekem 2x is volt fogszabim, egyszer 14évesen akkor még rontottak is talán vele :) aztán 25 évesen. Akkor műtötték ki a bölcssességfogaim is. Sajnos 10évesen kihúztak egy maradó fogamat ami miatt a felső fogközepem eltolódott. Ezt a 2. fogszabival valamennyire korrigálták, de most hogy a műtéttel a tengelyt is egyenesítették én úgy látom, mintha megint látványosabb lenne az eltolódás. De lehet csak én látom így. Szóval lehet először orrot kéne, aztán mire összegyűlik a pénz jöhet a fog. Hosszútávon érdemes a foggal is foglalkozni, mert ha rossz az illeszkedés akkor jobban kopnak a fogak is. Árban kb mind a kettő uott van. De nekem nem kellett egyben kifizetni a fogszabit, először a készüléket kellett utána havonta a beállítás meg utána a kivehető volt egy nagyobb összeg. asszem az 100ezer volt. de másnak hallottam olcsóbbat is. összesen volt 6-700.
15974. keki70 (válaszként erre: 15973. - Milrose)
2016. dec. 15. 16:26

Szia!

Hát most az a nagy kérdés,hogy neked melyik fontosabb...

A bölcsességfog kiműtése nem lesz vészes,borzasztóbb maga a hangzása.Annyira felnyitják a fogínyt,hogy legjobb esetben kiemelik egyben,ha nem sikerül,akkor vésik.Inkább utána,amíg begyógyul,arra kb. két hetet számoljál.Nekem húzták mindkettőt-kettő nem nőtt ki-annak a gyógyulása keményebb menet volt,mint a lányom barátjának,akinek úgy műtötték ki.

Egyáltalán nem hülye kérdés,hogy mikor tudod rendesen kitátani a szádat orrplasztika után.Nekem hetekig nem ment...eszembe is jutott,hogy csak most ne legyen semmi baj a fogaimmal.

Szóval ezt csakis te tudod eldöntened,melyiket szeretnéd jobban.

15973. milrose
2016. dec. 15. 16:15
Sziasztok lányok :) Én a orromon kívül a kis kusza fogsorommal sem vagyok elégedett, de döntenem kell h fogszabályzó vagy plasztika. Ugye a fogszabi biztos elhúzódik 1-2 évig is, annyit nem szeretnék várni a nózival.( Vagy nem is kéne..?) Fogszabi előtt bölcsességfogaimat ki kéne műtetni na szval az sem lesz egyszerű menet. Igazából az lenne a kérdés, hogy melyikbe lenne érdemesebb belevágni először, valakinek tapasztalat ebben? Lehet hülye kérdés, de az orrműtét után mennyi idővel lehet nagyra tátani a szájat??:DD Elöre is köszi :)))
15972. keki70 (válaszként erre: 15970. - LindaZ)
2016. dec. 15. 15:41

Linda átküldtem a fontosabb dolgokat,amik segítenek a gipszes időszak alatt,amire szükséged lehet a klinikán és aztán a gipszes időszak után.De utóbbiakat feltételesen,majd meglátod,hogy egyáltalán bármire szükséged lesz-e közülük.

De mindenekelőtt azt vedd figyelembe,amit a saját orvosod javasol.

15971. _Sunshine
2016. dec. 15. 14:23
LindaZ Én a C-vitaminon kívül semmit sem szedtem vagy kentem magamra, mert úgy gondoltam , hogy inkább a szervezetemen fog múlni, hogy milyen gyorsan regenerálódok, így előre nem vettem semmit,kivártam, hogy hogyan alakulok a műtét után(aztán tényleg nem vettem semmit!:))!Ezt majd Te is mérlegeld!A bőröm eléggé kipattogott a ragasztó alatt és hámlott, utóbbira az amúgy is használt bőrradíromat használtam! Körülbelül egy hét alatt rázódott helyre a bőröm a gipszlevételt követően.Ez is gondolom egyén,-bőrfüggő.Korábban már volt téma a fórumon, van itt pár fórumozó aki külön terméket is tud a problémára ajánlani!Az is majd a műtét után derül ki, hogy mennyire fog dugulni az orrod.Első héten ugye a Nasivint ajánlják, majd utána már a tengervizes orrsprayt!Én azt nem vettem , mert a Coldastopban jobban hittem, hááát valamennyit segített, de nem jelentősen. Sajnos az orrdugulás nálam még mindig nem szűnt meg, de azért javul hétről hétre, egyre kevesebbszer fordul azért már elő.(már mondhatni megszoktam :/…..)Ezt majd te is saját magad fogod megtapasztalni.A körömvirág krémet ajánlják az orr dagadására -> dagadni-apadni így is, úgy is fog az orrod- valamennyit biztos mérsékeli a krém!
15970. LindaZ
2016. dec. 15. 13:02

Eszembe jutott, hogy megkérdezzem a "tapasztalt rókákat". Mit szedtetek (használtatok) műtét előtt és után? Mi az, ami bevált Nektek?

Ha esetleg megmaradt szer (pl. ezüstkolloid, vagy hámlasztó, akármi...), szívesen átvenném :)

Előre is köszönöm :)

15969. keki70 (válaszként erre: 15965. - Berninózi)
2016. dec. 15. 10:13
✿Szívesen✿
15968. Ceccsillag (válaszként erre: 15959. - Mahesha)
2016. dec. 15. 01:07

Szia!

Lattam mar valaszoltak neked de, elsokezbol irom.

Engem Rezek mutott juni 27-en, 750 volt mindennel egyutt. Ha erdekel, beengedlek szivesen a naplomba, eleg reszletesen vezettem a mutet utan. Hatha talalsz benne valami hasznosat:)

15967. Xy1234xy (válaszként erre: 15959. - Mahesha)
2016. dec. 14. 21:19

Szia!

Rezek 800-950 e.Kt 790e.Nézz rá Varga Klárára is!Érdemes...;)

15966. Xy1234xy (válaszként erre: 15963. - Berninózi)
2016. dec. 14. 21:17

Szia!

Tarts ki!Engem aug 31.-én műtöt...most 3 napja nagyon dagi lett...Sajnos nincs mit tenni...🤔😊

15965. berninózi (válaszként erre: 15964. - Keki70)
2016. dec. 14. 21:16

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a gyors és mindenre kiterjedő választ, megfogadok mindent amit leírtál és jelentkezek a fejleményekkel :-). Hála az égnek csak ez a problémám, mert nálam a légzés is már visszaállt úgyhogy panaszra nem lehet okom, viszont köszönöm a kedves szavakat! További szép estét mindenkinek! :-)

15964. keki70 (válaszként erre: 15963. - Berninózi)
2016. dec. 14. 20:15

Szia Berni!

Igen,ez így szokott lenni,hogy elkezd az orr beduzzadni,nem te vagy az első :-)

Ilyenkor még jó lenne egy pár hétig félig ülve aludni,hogy a vénás vér és nyirokfolyadék eltudjon folyni a szív irányába.Mert egyébként pang az orrban és ez is fokozza a duzzadást.Én hat hétig aludtam még félig ülve,nem is duzzadt az orrom.Csak estére,ahogy csináltam a napi megszokott dolgaimat,akkor látszódott némi duzzadtság-bár ezt is a párom állapította meg.

Éjszakára:kenjed be külsőleg körömvirágkrémmel az orrodat és éjszaka kifejti a hatását,amíg alszol.Ez nem egyszeri alkalmat jelent,akár heteket,sőt,ha napközben is rajta tudod hagyni,akkor hagyd rajta a krémet.

Igyál sok folyadékot,C-vitamin mehet tovább,ahogy műtét előtt,mert az immunrendszert erősíti,így elősegíti a gyógyulást.És a multivitamin,ami vegyes-ez is sokat használ.

De alapjában véve ezekkel segíthetünk,de nem tudjuk megakadályozni a duzzad-apad "orrjátékot".Ez hozzátartozik a gyógyuláshoz,ne ijedjél meg tőle.Ahol a nyirokfolyadék összetud gyűlni,ott meg is teszi,akár puklit produkálva.Amíg a szövetekből nem szívódik fel,duzzad az orr.Tehát kitartás és türelem,alakulni fog az orrod,adj neki időt,ennyi jár neki a beavatkozás után.

15963. berninózi
2016. dec. 14. 17:13
Sziasztok! December 5-én műtött KT. A gipszlevétel után szárnyaltam a boldogságtól, de sajna azóta felvan dagadva a nózim. Remélem belátható időn belül láthatom végre azt amit akkor láttam. Tudtok esetleg valami hasznos tanáccsal szolgálni? Köszönöm :-)
15962. keki70 (válaszként erre: 15959. - Mahesha)
2016. dec. 14. 13:34
Szia,küldtem és szívesen :-)
15961. Janky80 (válaszként erre: 15960. - LindaZ)
2016. dec. 14. 13:05

Én nagyjából kistükörrel aludtam. :) Ha éreztem vmi furát már kaptam is elő hogy tuti most esik szét vagy dagad bucira. :D De nem volt ilyen. Nem jó túl korán nagy elvárásokat támasztani a drágasággal szemben :)

Nagypapámon nevettem a múltkor. Már annyira el volt romolva a szeme, hogy alig látott azt is középvonalban eltolva. Megműtötték a szemeit. Egy hónap múlva kérdezem tőle hogy érzi magát. Azt mondja hááát egész jól. Az egyik szeme 100%-os lett tökéletesen lát vele, de a másik... az csak olyan 80%. Erre mondom papa egy hónapja még semmit sem láttál most meg panaszkodsz úgy, hogy visszajött majdnem tökéletesre :D

Az orrot is ember műti az alany is ember tökéletesre vágyunk de bele kell gondolni hogy olyan nincs, ha egy feltételt kipipálunk már vizslatjuk is tovább és jön megint valami.

Szóval limitálni kell a lakásban található tükrök számát :D

15960. LindaZ (válaszként erre: 15952. - 463d8fcdc1)
2016. dec. 14. 12:23
Biztosan nehéz lehet ez az időszak Neked! Tudom, hogy nehéz, de próbálj megnyugodni. Gondolom az ember ilyenkor "nagyítóval" és aggodalommal nézi az új orrot. Miért ne lenne minden rendben? ;) Szép lesz az orrod :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook