Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Igen tudom h vannak jo bacik viszont peldaul a szomszedomnak egesi serulese volt es kiderult h az orraban levo bacik miatt nem gyogyult be rendesen. Nyilvan ritka de van ilyen is h a jo bacik negativ hatast keltenek.
Na mindegy koszonom a megerositest :)
Szia!
Így van,az egész arcot átfertőtlenítik-smink nélkül kell menni eleve a műtétre-és a szembe kerül krém,ami a szemet védi,ha esetleg a fertőtlenítőből a szembe is kerülne.
Drain,tampon:A drain feladata a sebnyílás bezáródásának megakadályozása, a szövetek között meggyűlő savó, nyirok, vérömleny, genny vagy levegő eltávolítása, elsősorban fájdalom és gyulladás megelőzése céljából. A drain -mely egy egyszerű steril gézcsíktól kezdve, egy speciális lyukakkal ellátott, szilikonból, latexből vagy műanyagból készült cső is lehet- a hajszálcsövesség elvén működik, de a komolyabb rendszerek önálló szívóval rendelkeznek.
Orrsövényplasztikánál az orrsövényt is megtámasztja.
Ha valaki nem használ,akkor sincs semmi gond,az orr műtét során olyan alaposan fertőtlenítve van,hogy ott aztán nem tud semmi elfertőződni.
Bacik:éppen ezért fontos,hogy gyógyult állapotban kerüljön sor a műtétre,ne legyen gyulladásban az orr,ne legyen nátha,és külsőleg herpesz,pattanás.
Hidd el Dóri,hogy ezt a portált minden olyan orvos és "környezete" ismeri,aki orrplasztikát csinál,stb... :-)
Sziasztok! Ma voltam laboron es par hasznos uj infot mondanek, amit en eddig nem tudtam. :) Erdemes smink nelkul menni a mutetre mert ugy is lemossak az arcunkat mikor mar altatasba vagyunk igy megkonnyitjuk a dolgukat. Foleg szempillaspial,szemceruza,tus amit macera leszedniuk.
Ekszert sem erdemes viselni hiszen az is lekerul. :)
Valamint en hallottam nem egy helyrol kozvetlen ismerosomenk is volt ezzel problemaja h az orrban vannak olyan bacik amik a sebgyogyulast veszelyezteti, akadalyozza.... ezert van szukseg a tamponra amit mutet utan betesznek mert az at van itatva mindenfele olyan anyaggal ami tobbek kozott ezeknek a baciknak a mukodeset is gatolja igy nem fog elfertozodni a seb...stb
Valamint a szemuveget ameg a gipsz van rajtam nyugodtan hordhatom mert a gipsz vedi. Utana meg mar ugy is leapad a szemem es nyugodtan lehet hasznalni ujra a kontaktlencset.
+ a vervetelen mondtam a noverkenek h izgulok a mutet miatt es megnyugtatott h ne aggodjak Europa ha nem a Vilag egyik legjobb orvosa Rezek dr es jo kezekben leszek :) ja es veletlen mondtam neki a portalt h igen itt olvasgattam rengeteg hasznos infot es tobbek kozott a doktorurrol is.... majd felirta a portal nevet h majd jon nezelodni :D :D hehe ezen jot mosolyogtam
Egyebkent egy fiu lesz februar 8-an szinten mutve Rezeknel, ha netan itt vagy a forumon akkor irj kerlek :D
Küldtem,amit kértél :-)
Nálam adtak pizsit és fürdőköpenyt is,aminek azért örültem,hogy legalább nem a sajátom lesz véres.De amit adtak,az sem lett véres,pedig a köntös hófehér volt.
Műtét alatt:a felsőtestet kellett szabadon hagyni,de annyira nyitott volt a pizsi felső,hogy magamon hagyhattam.És még a kabala zoknim is rajtam volt.
De a megszokott,hogy egy bugyi marad,és esetleg pizsi alsó,a felsőtest szabadon van,hogy az altatóorvos a lehető legkönnyebben rátudjon hallgatni a szívre,amit sokszor megtesz az altatás közben.
Ígértem egy újabb beszámolót. Reggel voltam Varga doktornőnél, ez az alkalom egy gyors konzi volt még. Megvizsgálta az orromat, megállapította, h ez egy tenziós orr. Ez kb. azt jelenti, hogy a porcok összetorlódtak, feszítik egymást belül, ami nálam az esztétikai gondokat is okozza. Orrsövényem is full átlós helyzetben van.
A műtét alsó hangon 4 óra lenne, mélyaltatásban. Árat privátban tudok írni.
Egy hét múlva megyek újra, az már egy tervezéses konzi lesz.
Doktornő amúgy nagyon kedves és laza.
Most látom,hogy képek is vannak fent,hát nagyon szép lett az orrod!:-)
Látszik,hogy még nagyon duzzadt,de így is nagy a változás és kaptál egy olyan orrot,ami tényleg harmonizál az arcoddal és nőies.
Szia Brigi!
Írod,hogy egyenetlenül apad,ez így is normális,így szokott lenni.A két oldal nem egyformán duzzad,főleg az a rész az intenzívebb,amelyik oldalról dolgozott az orvos.
Most még javában az az időszak van,amikor apad-dagad az orr,még egy ideig el is tart,pont úgy ahogy írtad,az első hónapokban.Sőt még utána is,csak akkor már nem lesz annyira látható,legalábbis te észreveszed,de a környezeted nem.
Szükség van a türelemre,nem is kevésre,idő kell az orrodnak,hogy gyógyulhasson.
Duzzadtságra:külsőleg kenjed be körömvirágkrémmel amennyiszer csak tudod,éjszakára főleg,ez duzzanatra és gyulladásra való.
Kitartás!
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?