Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Örökbefogadás-örökbeadás fórum

Örökbefogadás-örökbeadás (beszélgetés)

2006. máj. 29. 10:48
Én is szívesen fogadnék örökbe 1-2 gyereket. Sajnos azonban nincsenek meg hozzá a feltételek. A férjemet a saját gyerekei sem érdeklik úgy ahogy kellene, és anyagilag sem állunk úgy.
2006. máj. 29. 10:47

Hát zazuka, ezt a nagy álmot az elején kellett volna tisztázni a férjeddel. Ha annyira fontos ez neked, akkor mást kellett volna választanod...

Egyébként az én férjem is azt mondja a kérdésben, hogy ő nem képes "más" gyerekét szeretni... ilyenek a férfiak...

Egyébként az abortuszt én nagyon elítélem, és szerintem a legsúlyosabb bűn a világon. Mentség pedig szerintem egyszerűen nincs rá. A "nemkívánt" terhességnek szerintem is jó vége lehet egy gyermek után epekedő családba kerülés.

10. zazuka
2006. máj. 29. 08:39

Egy világ omlott össze bennem, amikor a legtitkosabb álmomat megosztottam a férjemmel.

Még gyerekkoromban elhatároztam, hogy ha felnövök örökbe fogok fogadni egy gyereket. Olyan 4-5 évesre gondoltam.

Amikor ezt elmondtam a páromnak, közölte, hogy ő nem lenne képes más gyerekét szeretni, és nem tudná elfogadni, úgyhogy rá ne számítsak.

Na, ez pont egy olyan dolog a házaséletben, ami nem oldható meg "beszéljük meg"-gel, meggyőzéssel, érvekkel. Ha Ő azt mondja, hogy nem tudja más gyerekét elfogadni, akkor kész, vége. Ennyi.

Szóval életem legnagyobb álma életem legnagyobb csalódását okozta a páromul választott férfiban.

9. Jay
2006. máj. 29. 08:37

Azt viszont nem bírom elviselni, mikor védekezés nélkül megy a szex aztán teherbe esnek.

Jaj most mi lesz?

És nem értik hogyan történhetett.

Ezt elítélem, az emberi felelőtlenséget.

Bár az esetek nagy százalékában ennek abortusz a vége.

8. Jay (válaszként erre: 7. - E7a6785cc7)
2006. máj. 29. 08:33

Szerintem a gyereknek jobb ha megfelelő környezetben és körülmények között nő fel.

Szerintem az örökbeadás nem elítélendő.

2006. máj. 29. 07:01
És caz örökbeadás? szernitetek társadalmilag tényleg lenézendő? Mindenképpen megvetésre kell ,hogy kerüljön az ilyen szülő?
2006. máj. 28. 21:54

Én részemről nagyon pártolom azokat az embereket, akik örökbe fogadnak.

Én is úgy vagyok vele, hogy mivel nem akarok gyereket, több ok miatt, ha netán kifutok az időből, és mégis akarnék, akkor örökbe fogok egy csemetét fogadni. :)

5. bige
2006. máj. 28. 21:53
nekem is megfordult már a fejemben az örökbefogadás. ..de már nem vagyok fiatal.
2006. máj. 28. 21:12
Nagyon tisztelem azokat akik orokbe fogadnak gyerekeket.Nem lehet egyszeru dolguk.
2006. máj. 28. 20:58
Ja és örökbeadni semmiképpen sem adnám a gyermekem.
2. Aranyalma (válaszként erre: 1. - E7a6785cc7)
2006. máj. 28. 20:57

Én szeretnék örökbefogadni babát, már beszéltünk erről a párommal.

Aztán abban maradtunk, hogyha nem sikerül a saját bébi, akkor adoptálunk, de mindenképpen csecsemőt.

Én úgy vagyok vele, hogyha lesz 3 vagy 4 saját gyerekem, akkor is szeretnék egyet örökbefogadni.

2006. máj. 28. 20:52
Kinek mi a véleménye a dologról? Ti mit tennétek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook