Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Örökbefogadás-örökbeadás fórum

Örökbefogadás-örökbeadás (beszélgetés)

1242. jemima (válaszként erre: 1240. - Kuckuli0820)
2009. márc. 24. 10:15
KEDVES KELINEK ÍRTAM AZ ELÖBBI LEVELEM,BOCSIKA,HOGY NEM ÍRTAM ODA AZ ELÖBB!
1241. jemima (válaszként erre: 1239. - Keli)
2009. márc. 24. 10:12

SZERINTEM SEMMI ROSSZAT NEM TETTÉL!INKÁBB ÖRÜLJ,HOGY ILYEN SZERENCSÉS VOLTÁL,HOGY ILYEN KÖZELI VOLT A KAPCSOLAT TE ÉS AZ ÖRÖKBEADÓ KÖZÖTT.SZERINTEM JOGA VAN MINDEN ÖRÖKBEADÓNAK ELDÖNTENI KIRE BÍZZA A GYERMEKÉT ÉS HA TI BENNETEK LÁTTA MEG A GYERMEKE JÓ JÖVŐJÉT MIÉRT LÉPET VOLNA TOVÁBB?!ÉN IS SORBA ÁLLOK,37-ÉVES VAGYOK ÉS MINDEN VÁGYAM,HOGY GYERMEKEIM LEGYENEK MÉG EGY SINCS.DE AZ ILYENEN NEM AKADOK FENT MINT A TE ESETED.KÖNNYŰ ELHAMARKODOTTAN ITÉLKEZNI DOLGOKRÓL,FŐLEG HA MINKET IS ÉRINT AZ ÜGY.SZERINTEM BÁRMELYIKŐNKNEK JÖNNE EGY ILYEN LEHETŐSÉG NEM KÜLDENÉ EL AZ ÖRÖKBEADÓ HÖLGYET.

SOK ÖRÖMÖT NEKTEK,ÉS IGAZÁN BOLDOG CSALÁDI ÉLETETT!!!

1240. Kuckuli0820 (válaszként erre: 1228. - Dilema)
2009. márc. 22. 14:37

Kedves Dilemma!

Hol vagy????????????

Nagyon várom válaszod, érdekelne, hogy sikerült - e kérdéseidre érdemlegesen válaszolnom.

Ha lenne még kérdésed e témával kapcsolatban, szívesen válaszolok.

Vagy esetleg próbálkoztál a telefonálással, amit az utánam szóló nagyon jó ötletként javasolt???,

Kérlek, válaszolj.

1239. Keli
2009. márc. 21. 21:13

Érdeklődve olvasom a véleményeteket, mivel az én egyik gyermekem is civil szervezet közreműködése nélkül talált ránk. Várakozók voltunk az egyik civilnél, ám amikor jött egy "lehetőség"( Egy baráti pár szólt nekünk, akik ismerték a várandós nőt ), mi nem mondtunk nemet. Sosem bántuk ezt meg, sőt boldogok vagyunk, semmiféle hátránya nem származott egyik félnek sem az örökbefogadásból, mindig konkrétumokról beszéltünk, nyíltan tisztáztuk az Életet Adóval a történéseket.Így nem rokkant bele a döntésébe az az ember, aki megszülte a kisebbik fiamat. Már akkor kereste a szülőket, amikor kiderült, hogy babát vár.

Nem érzem, hogy törvénytelen, nem legális dolgot követtünk el, ugyan úgy ott voltam a szülésnél ( az Életet Adó kérésére ), ugyan úgy "vizsgált" minket a gyámhivatal és nem fizettünk egyetlen fillért sem, sem a kórháznak, sem az orvosnak, sem az Életet Adónak, teljesen tiszta a lelkiismeretem. És sosem volt kényszer, az utolsó pillanatban is kértem, hogy gondolja át még egyszer...

Mindezért persze kaptam jócskán hideget, leginkább várakozóktól, akik szerint én elvettem a soron következőtől a gyermekét. ( És persze életünk eme nagy eseményének részleteiről szinte semmit sem tudtak. )

Kicsit úgy érzem, lassan bűnt követ el, aki nem kér a civilekből, de teljesen tisztességes úton, a törvényi lehetőségeket kihasználva válik szülővé. Nem értem, miért kellene minden esetben telefont adni annak a kezébe, aki már döntött: gyermekét szeretné rábízni olyan emberekre, akik fel tudják nevelni a picit (És azokat meg is találta önállóan ). Az Ő akaratuk a legfontosabb.

Az nekem sem tetszik, ha vki internetes fórumokon "hirdeti magát", legyen az Életet Adó vagy örökbefogadásra váró.

És még annyit: A civil szervezet közreműködése egyáltalán nem jelent garanciát egy csomó dologban.

1238. alfoldi13 (válaszként erre: 1237. - Matahari72)
2009. márc. 21. 16:35
van egy procetura alkalmassági vizsgálat stb anyagi és egyéb átvilágitás ezt nem lehet kikerülni vagy csak a folyamat alatt is el kell intézni ma már a tanfolyam is kötelező...és ki tudja még mi de persze segit ha az embernek már van vele egy gyermek kire szeretné a papirokat összeszedni persze elsülhet furán is...
2009. márc. 21. 14:47
Javítsatok ki, ha tévedek, de tudomásom szerint LEGÁLIS, tehát NEM törvénybeütköző civil szervezet közbeiktatása nélkül gyermeket örökbefogadni, amennyiben a törvény által meghatározott feltételeket (alkalmassági határozat) az örökbefogadó pár teljesíti. Az más kérdés, hogy tanácsos-e, milyen esetleges buktatói lehetnek, valamint hogy kinek mi a véleménye erről az útról, de nem tiltja semmi.
1236. 4af5dd1db8 (válaszként erre: 1233. - Ummu-núrullah)
2009. márc. 21. 07:57

igazad van. tényleg magam sem értem miért vesztegetem időmet arra, hogy újra és újra leirjam, hogy NEM legális ha saját magad (közvetitő szervezet) nélkül próbálsz magadnak gyereket SZEREZNI. egyetlen okból: NEM TUDSZ VÁRNI. vagy nem vagy képes elolvasni pl. az egyesületek honlapjait (van olyan egyesület aki két gyerek után már nem ad örökbe). ráadásul teljesen etikátlannak tartom amellett, hogy meg van a véleményem arról, hogy ki milyen (értelmi s érzelmi) intelligenciával rendelkezik aki erre szánja rá magát.

sebaj, nálatok sokkal jobb helye lesz a gyereknek mint bárki másnál aki bent áll bármelyik sorban. és ugyancsak van alkalmasságia s végigcsinált mindent. esetleg veszi az energiát arra is, hogy átgondolja a dolgokat. hajrá. lehet licitálni a gyerekekre itt Magyarországon s reménykedni, hogy minél többen "kerülnek bajba". igenis nagyon ki tudod akadni akkor amikor ilyen NYILT HIRDETÉSeket olvasok és az már csak hab volt a tortán amikor a múltkor valaki azt is hozzátette, reméli már valakinek a hasában van az ő leendő gyereke. a lényeg, hogy neki legyen.

én nem fogalmazok olyan idillien mint te. ezentúl nem is próbálkozom vele. mélységesen elitélem mindazokat akik annyira ostobák, hogy úgy gondolják ők mindent megtehetnek. mert csak ők számitanak. s nem a gyerek. nagyon jó helye lesz náluk az örökbefogadott gyerekeknek. és hogy tényleg legyen min kiakadni úgy gondolom, hogy a TEGYESZ tényleg nagyon sok esetben adja meg meggondolatlanul az alkalmasságit.

1235. dee (válaszként erre: 1234. - SóKa)
2009. márc. 20. 22:08

:)))))))))))

Na ez tetszik!

1234. SóKa
2009. márc. 20. 21:09

Kedves dilema!

Mivel a civilek a munkájukat végzik (pl. ilyen késő este is), és csak ritkán van idejük fórumokat olvasni, ezért próbáld meg őket telefonon elérni! Így személyesen és első kézből kaphatsz választ a kérdéseidre.

Sőt! Van egy jobb ötletem! Először hívd őket úgy, mintha krízisterhes lennél,kérdezz rá, hogy mennyit fizetnek, ha nekik adod a gyereket (azt külön érdeklődd meg, hogy az ikreknek mennyi a tarifájuk, és hogy mennyi a különbség a szőke és a kreol baba ára között!). A következő hívásnál pedig csinálj úgy, mintha pénzes örökbefogadó lennél, és ajánlj fel jó sok pénzt (de tényleg ne fukarkodj!), hátha kapsz egy gyereket soron kívül!

Miután mind az öt civillel elvégezted, kérlek (lécci-lécci-lécci!), oszd meg velünk a tapasztalataidat! Kíváncsian várjuk az eredményeket! Ha jól csináltad, öt gyermekkel fog hamarosan gyarapodni a családod!!!

Jó telefonálást!

Ui.: Most jut eszembe, hogy holnap van az egyiknek ismerkedős napja. Mi lenne, ha személyesen és nem telefonon tennéd fel nekik a kérdést?

Szép hétvégét!

1233. ummu-núrullah (válaszként erre: 1232. - 4af5dd1db8)
2009. márc. 20. 20:57

mielőtt regisztráltam volna, körülnéztem a fórumon, és találkoztam az epés megjegyzéseiddel, ezért úgy fogalmaztam meg a bemutatkozómat, hogy már ott válaszoljak rá: semmi "nem hivatalosra" nem buzdítok senkit, végigcsináltuk az összes alkalmasságit és a tanfolyamot, és kezünkben az engedély a TEGYESZ-től, úgyhogy minden teljesen legálisan zajlik.

eddig azért nem fordultunk egyesülethez, mert egyszer felhívtam az egyiket, hogy érdeklődjek az örökbefogadás menetéről, de olyan hangon förmedtek rám, hogy nem tudom, kell-e erőltetnem a témát...

és azért írtam ide, mert olvastam pl hopelessly levelét, és nem feltételezem senkiről, hogy ezzel szórakozna, mert szerintem meg az lenne etikátlan a javából.

1232. 4af5dd1db8 (válaszként erre: 1227. - Ummu-núrullah)
2009. márc. 19. 10:40

Kedves ummu-núrullah,

NEM, rosszul vetted észre. Ez NEM az a fórum ahol krizisterhesek ajánlják fel még meg sem született gyereküket. Igen, néha-néha van olyan aki ide fordul segitségért, de én őszintén remélem, hogy az ilyen esetek többségében is inkább ironizáló fórumtársakról mint krizisterhesekről van szó :) S abban az esetben ha egy krizisterhes mégis ide fordulna, az egyetlen amit minden éppeszű fórumozó tenne az az, hogy elirányitja olyan alapitványokhoz akiknek az a "dolguk", hogy a krizisterhesekkel ill. leendő örökbeadandó gyerekükkel foglalkozzanak.

Kérlek olvass vissza. Többször többen leirtuk miért tartjuk etikátlannak azt ha valaki ilyen "magánúton" szeretne örökbefogadni ill. az ilyen útnak mik a veszélyei. Nagyon sok veszélye van. Ma az örökbefogadás hivatalos menete Magyarországon az, hogy vagy a TEGYESZ vagy az alapitványok (Bölcső, Gólyahir, Fészek, Alfa - az 5. nevére sajnos nem emlékszem) közvetitenek. Az örökbeadó nem a te hirdetésed alapján kell, hogy döntsön (ill. nagyon remélem, hogy nem igy fog dönteni) és nem hiszem, hogy te tényleg belegondoltál abba mit csinálsz ha valaki jelentkezik nálad holnap, hogy van egy másfél éves kisfia, szeretnéd örökbe fogadni?

Mi a baj a hivatalos úttal???

A nemzetközi örökbefogadással nem az a gond, hogy a nemzetek nem adják ki szivesen "adófizetőiket" meg "katonáikat". Nemzetközi örökbefogadásnak nagyon sok hátránya van, abban az esetben indokolt csak ha egy adott gyereknek nem találnak az adott országban örökbefogadó szülőket. Te mennyire örülnél ha a magyar állampolgárságú kisgyerekeket mondjuk németeknek közvetitenék ki és nem magyar állampolgároknak? Ráadásul nemzetközi örökbefogadás rizikós (lásd utóbbi hónapok botrányait Ausztriában), nem tudhatod soha, hogy hogyan került az a gyerek hozzád. Nem látod át a szervezetek működését. Lehet ugyanúgy szerencséd meg nem. Arról már nem is beszélve, hogy valahogy nem hiszem, hogy Magyarországon sok embernek lenne fölösleges 3-4-5 millió forintja arra, hogy egy nemzetközi örökbefogadás költségeit kifizesse.

Inkább örülnünk kellene, hogy Magyarországon ez még teljesen ingyenes :) S annak is (bár tudom ez alapjában szomorú), hogy elég gyerek van akit örökbe lehet fogadni. Akkor is ha kell rájuk 1-2-3 évet várni.

Mielőtt valaki ismét megsértődne: a leirtak a témához fűződő véleményem cenzúrázott, kedvesitett változata. Az eredeti véleményem ennél sokkal keményebb, de nem szeretnék megbántani senkit. Viszont érdemes visszaolvasni.

Eszter

1231. 4af5dd1db8 (válaszként erre: 1228. - Dilema)
2009. márc. 19. 10:21

Kedves dilemma,

revideálom a nézetemet, a legjobb talán az lenne ha pszichológust keresnél fel. a hozzászólásaidból süt a rosszindulat - ezt úgy mondom, hogy én egyáltalán nem vagyok érdekelt alapitványi örökbefogadásban, tehát nem sértesz meg bármit is gondolsz.

de hogy lezárjuk a témát: azért nem találod meg az alapitványok nyilvános weblapjain, hogy a hogyan működnek, a munkatársakat mi motiválja a segitségükben, miért áldozzák rá a szabadidejüket, stb. mert nyilvánosan azért mégsem mondhatják azt, hogy annak adják a gyereket aki a legtöbb pénzt igéri s azért éri meg nekik mert jóóóóóóóóó sok pénzt keresnek igy. hidd el, MINDEN alapitvány igy működik, kivétel nélkül. ez ebben az alapitványosdiban az üzlet. a többi viszont üzleti titok.

elégedett vagy a válasszal? remélem segitettem :)

Eszter

1230. Kuckuli0820 (válaszként erre: 1224. - Dilema)
2009. márc. 18. 23:02

Kedves Dilema!

Csak pár szóval szeretnék válaszolni a kérdéseidre.

Én az egyik civil szervezet munkatársa vagyok, tehát nagyon is érint, amit felvetettél és feltételezel rólunk. Hidd el, hogy ez karitatív munka!!!! Hogy miért csináljuk??? Sokszor én magam sem tudom, mert nem egyszer fordul elő, hogy még "köszönöm" - t sem kapunk, vagy csak úgy félvállról!!! De segítünk egy bajban lévő terhesen, egy rosszabb sorsra itélt újszülöttön !!!! S igen, mindezt munka és család mellett!!! Hidd el nem könnyű, de ezt vállaltuk, bármikor kiléphetünk---s mégis maradunk évek óta!

Sosem hallottál még karitatív segítő szolgálatokról, szervezetekről? Nem csak mi vagyunk ilyen megszállottak, rajtunk kívűl még nagyon sokan, s azokat miért nem kérdezed meg, hogy miért csinálják? Talán azért, mert még vannak jóérzésű emberek, akiket nem csak az anyagiak vonzanak --- igaz nem is leszünk gazdagok, de legalább tudunk tükörbe nézni! Ez egy kicsit talán nagyképűen hangzott, de nagyon zavar, hogy nem te vagy egyedül, aki hülyének néz bennünket, hogy mindezt csak úgy, emberbaráti szeretetbél végezzük !

A válsághelyzetben lévő terhesek annál a civil szervezetnél jelentkeznek, amelyikről hallanak, olvasnak, vagy esetleg a védőnőjük tájékoztatja őket --- ha nála jelentkeznek .

Az általad leírt esetet én is etikátlannak tartom, főleg, ha az első civil szervezetnél már az örökbefogadó szülők is értesítve voltak!!! Igen, az anya, kérheti, hogy kinek szeretné örökbe adni az újszülöttjét, s mindaddig meggondolhatja magát, amíg a gyámügyön alá nem írta a lemondó nyilatkozatot. Mivel ezekben az esetekben nyílt örökbe adásról van szó, találkozik az örökbefogadó szülőkkel, s ha nem szimpatikusak -mondhatja, hogy nekik nem adja örökbe. Igen, mindig a szülőanya kívánsága az első!Ha szülés után mégis meggondolja magát , akkor abban is segítünk, hogy hazavihesse, még ha találkozott is az örökbe fogadni szándékozó szülőkkel.

Ha a terhes csak a kórházakban jelzi és nem már a terheség alatt, hogy nem szeretné, ill.a körülményei olyanok, hogy nem tudja hazavinni az újszülöttet, akkor a kórházi védőnő vagy orvos azokat a lehetőségeket ismerteti vele, amelyeket ő is ismer, van aki többet, van aki csak egyet --s a döntés a kismama kezében van!

Remélem, hogy válaszoltam a kérdéseidre, s talán egy kicsit tisztábban látod, hogy ettől Te sem lennél gazdagabb!!Hidd el, nagyon szép pályát választottál, s ha jól csinálod, még meg is gazdagodhatsz munkád által.

Munkádhoz további sok sikert kívánok, s ha lenne még kérdésed, csak írj!

1229. dee (válaszként erre: 1228. - Dilema)
2009. márc. 18. 22:23

Szerintem itt zárd le ezt a témát!

Maradjunk vitamentes fórum!!!!!

Jó éjt,szép álmokat!

1228. dilema
2009. márc. 18. 22:13
Sziasztok ! Ezt a forumot sokkal többre tartottam mint, hogy Valakit is provokáljak!!Én nen vagyok örökbefogadó mert gyermekem és unokám is van, csak egyre jobban érdekel az örökbefogadásal foglalkozo szervezetek munkája. Sokáig csak olvasgatam,de mikor a Bölcső alapitvány vezetőjét egyre durvában kezdték szidni akkor irtam azŐ védelmében először. Utánna lehet olvasniNem érzem magam fusztrálva és nem szidom egyik civil szervezetet vagy alapitványt sem .Nem ugy mint TI. ezután is utánna lehet olvasni!!! Több hozzászolást segitséget,tapasztalatot észrevételt reméltem!! Arra mertem gondolni, hogy a szervezetek munkatársai is leirják megosztják velem Veletek a ,munkahely család 24 órás készenlétét hogyan tudják összeegyeztetni??!! Mi motiválja Őket. Szervezetek fórumait olvasva ott minden van, csak a munkatársak egyéni hozzá szólását, segitését nem találom, vagy ha igen akkor agyon dicsérve . Egy forumon lehetnek többen több véleményen de az mellett, hogy nem akarnak senkit megbántani, Tiszteletben tarom én is a családok legfőkép az örökbefogadó anyák érzéseit. Nem szeretném hogy ez a forum is egy veszekedős gyülőlködő , ne talán se.... nyalós legyen ezért megköszönöm az eddigi bizalmatokat. Kiváncsian fogom ezután is olvasni hozzá szólásaitokat de segitséget máshonnan probálok beszerezni, nem foglak Benneteket irásomal kérdéseimmel zavarni !!! Jó éjszakát .
2009. márc. 18. 19:23

sziasztok!

fiatal házasok vagyunk a férjemmel, van két kisfiunk, egy 2 és egy 4éves. anyagilag nem vagyunk gazdagok, de lelkiekben, melegségben, emberségben igen, ezért szívesen fogadnánk a családunkba olyan gyermeket, aki ezt különben nélkülözné. adtunk be örökbefogadási kérelmet a TEGYESZ-hez, és megkaptuk az engedélyt. most nézelődök a nemzetközi örökbefogadással kapcsolatban is, de úgy tűnik, hogy hiába a sok rászoruló gyermek a világban, az országaik nem akarják kiengedni a "leendő katonáikat", "adófizetőiket" a kezükből...

azért írok, mert láttam, hogy olyanok is olvassák a fórumot, akik örökbeadni szeretnének, de még nem szánták rá magukat arra, hogy egy szervezettől kérjenek segítséget. ha te is ilyen kismama vagy, arra szeretnélek bátorítani, hogy írj nekem, ismerkedjünk meg, és ha szimpatikusnak találsz, nyugodt szívvel ránkbízhatod a gyermeked. mi 0-2 éves korig várunk egy, vagy két kisfiút, etnikai hovatartozás nem probléma.

mint említettem, van engedélyünk, úgyhogy teljesen hivatalosan tudunk intézni mindent, máshogy egyébként sem lehet.

mi kezdettől fogva úgy szeretnénk nevelni az örökbefogadottjainkat, hogy tudják, nem én szültem őket, és soha nem fognak rosszat hallani az anyukájukról. ezért ha ránkbízod a gyermeked, nem kell végleg elszakadnod tőle, hanem tarthatod vele a kapcsolatot, akár évek múltán is, akkor, ha elég erősnek érzed magad hozzá.

a testvérekről pedig úgy gondolom, hogy nem azzal kap a gyerek sokat, ha egyedül csak vele foglalkoznak, hanem az alapvető emberi kapcsolatokat, a szeretetet, a megértést, megosztást, megbocsátást, mindazt, ami boldoggá tesz az életben, amit ma "érzelmi intelligenciának" neveznek, legjobban (legtermészetesebben, legkönnyebben és maradandóan) egy szerető, meleg légkörű családban lehet elsajátítani.

sok szeretettel várom mindazok levelét, akik hasonlóan gondolkoznak, kérdésük vagy hozzászólásuk van, tudnak segíteni vagy a saját tapasztalataikat szeretnék megosztani. az email-em: alisirnevai@freemail.hu

2009. márc. 17. 08:08

Én sem értem mire jó ez. Azt gondolom mi akik kisbabára várunk örülünk, hogy ennyi szervezet van aki a babák érdekeit nézik hogy ne kerüljenek intézetbe és ehhez hasonlók. És sok nő akik ebben az időkben nem tudják a babájukat megtartani van hova fordulniuk és nem mennek abortuszra vagy hagyják egy parkbana gyerekeiket. Én örülök hogy vannak ilyen szervezetek és igenis mindegyiket tisztelem becsülöm.Mindegy ki honnan kap babát egy a lényeg: Amikor ott van a karodban a baba minden rosszat elfelejtesz.

Szóval jobb lenne ha a provokációdat máshova írogatnád. Köszi!

1225. 4af5dd1db8 (válaszként erre: 1224. - Dilema)
2009. márc. 16. 22:22

Szia,

Most elképzeltem egy nőt aki éppen megszülte a gyerekét, úgy döntött, hogy örökbe adja - és akkor első körben ALAPOSAN tájékozódik a különböző alapitványok munkájáról. Ez ugyan több napot vesz igénybe, meg hogyan is tudná megkapni a kivánt információkat mikor neked sem sikerült pedig nagyon kerested. De a legnagyobb kérdés az, hogy vajh milyen információk alapján döntene az egyik alapitvány mellett és a többi ellen?

Igen, én is úgy látom, hogy durván tudják szidni az alapitványok "drukkerei" a másik alapitványokat. Hogy ez mire jó? Az egyetlen tippem, hogy ezáltal az aki szidja a másikat, jobbnak érzi magát hisz az ő gyereke a "jobbik" alapitványtól van :) Őszintén, ha ez őt boldoggá teszi, hát tegye. Minden alapitvány munkája ugyanaz, örökbefogadó szülőket keresnek olyan gyerekeknek akiket a szülőanyjuk nem tudott vállalni. És ezzel minden alapitvány munkája tiszteletre méltó, kivétel nélkül.

Ezen az sem változtat ha itt folyamatosan provokálsz. Ez mire jó? Tippem: lásd fent, csak nekem még nincs gyereked és frusztráltságodat úgy éled ki, hogy válogatás nélkül mindegyik alapitványt szidod? Talán érdemes lenne (figyelj, ez most jó tanács) nem az alapitványokkal foglalkoznod hanem mondjuk az örökbefogadásra magára készülni (könyvek, találkozók, akár fórumok is). Szivesen :)

Eszter

1224. dilema
2009. márc. 16. 21:03
Kedves Szidy 85, trapiti, SóKa és fdóri! Nagyon köszönöm, hogy hozzá szóltatok kérdéseimhez. Nem azért nem előbb a válaszaitokra mert megsértődtem , pl helyesirási hibáimra való figyelmeztetés miatt, nem mert abban az irásban ami engem figyelmeztet/magyar tanár szerint/ 4 el több hiba van,aki fórumozik az tudja, hogy milyen egy forum irás pl.elirás elütés helyesirási hiba stb. Na de hagyom ezt. Na de a hozzá szólásotokra szeretnék reagálni és tovább kérdezni. Tüzetesen utánna néztem a civil örökbeadási szervezeteknek. Igaz,hogy a Fészek már két éve segiti az anyákat és az örökbefogadott családokat, de az Együtt az életért az ha jól olvastan a honlapjukat 2008 évben gyermeknapon alakult!! Le a kalapal Zita asszony elött, hogy egyedül dolgozik, ezért lehet néha fáradt és ezért érzi sok örökbefogadó, hogy arogáns. Amit meg lehet érteni ilyen sok munka láttán. Csak azt nem értem hogy a többi szervezte akik nagy aparátusal dolgoznak véleményetek szerint ezt hogy tudják megoldani. Azoknak a munkatársaknak munkamellett, család mellett anyagi juttatás nélkül ezt hogyan is csinálják./ne,hogy azt mondjátok Ők fizetnek hogy az egyesületeknél dolgozhatnak,segithesenek???!!!/Én megprobálnám elmondani, hogy melyik technikus hogyan is dolgozik, melyiknek mi az erősége, mit helyeznek előtérbe.Miért,jobb az egyik-mint a másik. Én erre lennék kiváncsi.Mert az természetes mindenki azt dicséri ahonnan BABÁT kap. A másik amit megszeretnék osztani veletek és várnám a válaszotokat reagálásotokat, a most röviden elmondott történet szerpjői irásban hozájárultak ,hogy leirhatom történetüket. Kisváros korházából szülésznő szolt a szervezetnek itt egy anya aki lemond nyiltan az ujszülötjéről. Szervezet szolt a sorban következő családnak akik el is indultak a 200km lévő korházba. Utközben jött az ujabb telefon nem menjenek mert a korházi védőnő és a korház egyik orvosa aláiratott a szülő nővel egy papirt,hogy az csak az ő általuk képviselt szervezetnek adja a babát. Én tudom hogy bármikor megváltoztathatja, hogy kinek adja a babáját, de nem gondoljátok, hogy ez azt engedi következtetni, hogy itt valami nincsen rendbe. Vagy minden szülészeten kell, hogy legyen ninden civil és állami szervezetnek munkatársa??hogy azonnal tudjon ugrani ha van egy baba?? Nem az lenne az etikus ha a védőnők, szülésznők korházi védőnők, orvosok tájékoztatnák az anyát mindegyik szervezetről és az Anya eldönthetné kinek adja örökbe. Van a szülőnőnek választára lehetősége. Valaki tájékoztatja arrol, hogy milyen szervezetek vennak, vagy mond egyet és kész? Köszönöm annak aki vette a fáradságot és végig olvasta netelán válaszól is rá.
1223. fdóri
2009. márc. 15. 21:43

Kedves Dilema!

Én egy olyan anyuka vagyok, akinek a gólyahír egyesület segített majd' 7 évvel ezelőtt. Nem került pénzembe és ők sem adtak nekem pénzt, tehát nem igazán értem mi lehetne ebben a "piszok nagy buli". Hogy miért van több civil szervezet is? Mert mindenki a maga módján szeretne segíteni? Ugye te sem csinálsz mindent pontosan úgy ahogy a többi fogtechnikus...? Miért nem egy cég vagytok...pedíg ugye nálatok egyértelmű hogy a profit miatt dolgoztok.

1222. SóKa
2009. márc. 11. 19:45

Kedves dilema!

Szívesen segítek megérteni.

1. Gondolom, jártál már állami hivatalban ügyintézés céljából. Ha mindig kedves, segítőkész, mosolygós, gyors és eredményes ügyintézővel hozott össze a sors, akkor te nagyon szerencsésnek mondhatod magad. Sajnos sokszor a Tegyesz köreiben dolgozó embereknek ez csupán a munkájuk, és nem a HIVATÁSUK, mint a civileknek, akik emberbaráti SZERETETBŐL végzik ezt a közvetítő munkát és INGYEN. A szülő nők talán szívesebben fordulnak olyanokhoz, akik megértéssel tekintenek rájuk, és nem pedig egy újabb aktaként. (Ne legyen félreértés, vannak nagyon kedves és megértő Tegyesz-esek!)

2. Próbáltál már este 6 után, 8 után, esetleg hajnalban telefonálni bármelyik hivatalba? A civileket éjjel-nappal hívhatják a krízisben levő kismamák, és segítenek nekik, pl. autóba pattannak, beviszik egy kórházba a szülő nőt, és ezzel megmentenek egy életet.

3. Említed, hogy a civilek m1ért nem csak az utógondozással foglalkoznak. Szerintem minél hamarabb kezelünk helyesen egy problémát, annál kisebb baj származik belőle, így ha már a szülés előtt vagy közvetlen utána a szülő nő megértést, odafigyelést kap, akkor sok "szövődmény" megelőzhető. Tudtommal a Tegyesz nem foglalkozik kismamákkal, nem feladata, hogy segítse őket pl. babakelengyével. Ezeket a civilek teszik. S az ő hatásukra gyakran megtartják a szülők a gyermeket, mert azt tapasztalják, hogy van kihez fordulniuk, ha pl. jogi tanácsra, lelki támogatásra van szükségük. Egyébként vannak kifejezetten olyan szervezetek, amelyen nem foglalkoznak örökbe adással, csak utógondozással (örökbeadó, örökbefogadó és örökbe fogadott emberekkel egyaránt).

4. Kérdezted, hogy miért van több. Azért, amit már Szidy85 is írt: lehet választani. A kül. szervezetek nem dolgoznak teljesen egyformán. Csak egy példa: a Bölcsőnél Budavári Zita csak akkor veszi fel a kapcsolatot a leendő örökbe fogadó szülőkkel, ha már megszületett a baba, és e tudja róla mondani, hogy kb. milyen az egészségi állapota stb. A Gólyahírnél pedig előfordul, hogy a leendő anya ott van szívszerinti babája születésénél. A gyermekéről lemondani szándékozó életet adó eldöntheti, hogy számára melyik helyzet az elfogadhatóbb. Mindenki annak adja örökbe a gyermekét, aki számára szimpatikus (itt a házaspárra gondolok).

5. Az "egyre másra alakulnak ilyen szervezetek" megfogalmazás nem pontos. Ezek a szervezetek (Együtt az életért, Fészek) korábban is léteztek, csak nem volt benne az alapszabályukba a nyílt örökbeadás, erre csak nemrég kaptak engedélyt. Az egyik szervezet az anyáknak segített elsősorban, a másik az örökbe fogadásban már érintetteknek nyújtott mindenféle támogatást eddig is. Nyilván szükségét érezték annak, hogy közvetíthessenek nyílt örökbe fogadást, mert pl. több lemondó anyával is találkoztak, akiket ők ismertek, mégis tovább kellett egy másik szervezethez irányítani őket, hogy a gyermeküket szerető családba tudhassák. Szerintem egy ilyen helyzetbe lévő nő örül, ha csak egy valakinek kell a titkát kiadnia.

6. Te magad említetted a gazdasági válságot. Sajnos egyre több nő kényszerül majd lemondani a gyerekéről, mert nem tudja miből felnevelni, és ezt valóban nem bírná a Tegyesz. (akinek egyébként így is van elég dolga a nagyobb gyerekek helyzetét elrendezni)

7. És ahogy írtad, ez valóban egy "piszok nagy buli"! A civil szervezetnek min. 300%-os a nyeresége minden egyes sikeres örökbefogadásnál!!!

Ugyanis a befektetett SZERETET mennyisége 3-szorosan térül meg, hiszen mind az örökbefogadók( két fő), mind a megkönnyebbült életet adó (plusz családja) örökké hálás lesz azoknak, akik legnagyobb problémájukban (gyermektelenség - nem kívánt gyermek) segítettek nekik. És minél több SZERETETET adnak, annál gazdagabbak lesznek!! Érdemes belevágni!!!

Remélem, tudtam segíteni.

Szép estét! És sok sikert az új hivatásodban!

(ui.: Én ennyi helyesírási hibával nem dicsekednék a diplomámmal. ;-))

1221. trapiti (válaszként erre: 1219. - Dilema)
2009. márc. 10. 23:03

Az újakról nem sokat tudok mondani - nyilván aki kilép egy szervezetből, az valamit máshogyan szeretne csinálni mint az eredeti szervezet, gondolom azért lép ki, hogy úgy segítsen, ahogy azt ő maga a legjobbnak látja.

A Bölcső ilyen szempontból kicsit különbözik: részben nem egy nagy appar

tussal, sok munkatárssal dolgozó szervezet, hanem egyetlen személy hozta létre és működteti a mai napig.

És hogy miért nem a Tegyesz? Ennek azért "történelmi" okai is vannak. Amikor Budavári ZIta létrehozta az alapítványát, az eredeti elképzelés az volt, hogy ő a nehéz helyzetbe került terheseken szeretne segíteni, a megszületett babák sorsának rendezését a Tegyeszre (akkor még Gyivi) bízta azzal az egyetlen kéréssel/kikötéssel, hogy ezek a gyerekek ne kerüljenek csecsemőotthonba, ahonnét aztán évek alatt sem lehet kirobbantani őket, hanem a lehető leghamarabb örökbefogadó szülőkhöz, családba kerüljenek. Ez akkor nem ment, több Bölcsős baba kötött ki intézetbe, így aztán az állami hivatal működésének hiányosságai szükségszerűen oda vezettek, hogy Zita Asszony kénytelen volt ezt is felvállalni. Az hogy ma Magyarországon egyáltalán létezik nyílt örökbefogadás (ami egyébként más országokban ismeretlen fogalom) nagy részben neki köszönhető.

A kérdésfelvetés - hogy mennyire "piszok nagy buli" az egész... biztos lehetsz benne, hogy a fogtechnika sokkal de sokkal nagyobb "buli"

De valóban... ott a kezedben a diploma, amitől már rögtön alkalmas is vagy minerre, hát tessék...

Ha valóban segítő szándék vezérel, annak mindig van helye.

(Csak mellékesen: a Tegyesz ugyanúgy jogosult nyílt örökbefogadás közvetítésére, mint az említett civilek, abban az esetben, ha a vér szerinti szülő hozzájuk fordul segítségért.)

1220. Szidy85
2009. márc. 10. 21:56
Ha a pozitív oldalát nézzük, minél több szervezet, annál több szervezetből lehet választani, mármint elsősorban a lemondó szülőnek...választhat! ezen kívül talán terjed is annak a lehetősége, hogy másként is meg lehet oldani a dolgokat, és nem csak az abortusz illetve a teljes titkosság mellett dönthetnek,van joguk tudni, hogy kihez, milyen családba kerül a gyermekük, akiről lemondanak....
1219. dilema
2009. márc. 10. 21:21
Hát ujra itt vagyok. Nem vesztem el olvastam a forumot, de igen sokat dolgozom és nem érek rá irogatni. De most nagyon sok minden kavarog bennem. Kezdek arra az elhatározásra jutni, hogy felhagyok a fogtechnikával,/ebben a nagy válságban nincs az embereknek pénze fogpotlásra/ Inkább én és a családom létrehozok egy uj egyesületet. PISZOK nagy buli lehet az örökbeadás mert olvasatom szerint egyre másra alakulnak ilyen szervezetek. Valaki segitsen már nekem mi a jó abban hogy 5-6 szervezet ad örökbe, Ahogy nézem és utánna érdeklődtem első volt a Bölcső majd az Alfa ezeknek a volt munkatársai kilépve hozták létre a többi szervezetet. Ha jól megnézem a két első szervezte honlapjával teljesen azonos a többi szervezeté is. Ugyan azt csináljálják csak más néven.Tesék mondani ha ebben nincs nagy pénz akkor mért nem a TEGESZ adja örökbe , miért nem ott mondanak le az anyák a gyerekekről a későbbi lelki gondozást meg válalják fel a szervezetek, vagy segitsék azokat akik megtartják.Komolyan már a kollegáimat is beoltottam az örökbefogadás érdeklődésére,anyit beszéltem rolla, most ott tartunk hogy mi miért nem goglalkozhatnánk ezzel is. Egyetemet végeztünk, és mi is tudnánk ezt csinálni.Kérlek benneteket segitsetek nekünk megértetni miért jó hogy egy más után alakulnak ugyan azt a munkát végző csoportok. Ma magyarországon ennyi anya adja örökbe a gyermekét, hogy ezt az állami szervek nem tudnák ellátni? Miért van szükség ilyen sok örökbeado szervezetre.Ez most hogy müködik ki kinek adja örökbe a gyermekét aki többet igér neki vagy többet imátkozik érte? Nekem ez magas SEGITSETEK MEGÉRTENI!
1218. Kolu
2009. márc. 9. 19:30

Ezt most találtam az Indexen!

Aki tudja hívja a 1788-at mert jó célra gyüjtenek, és megérdemlik!!!

Gólyahír Egyesületet támogatják azok, akik a Telekom Adományvonalat hívják a 1788-as számon március és április hónapban.

A Gólyahír Egyesület kilenc évvel ezelőtt alakult szakemberek, és örökbefogadó szülők összefogásával. A Szervezet célja a válsághelyzetben levő várandós anyák támogatása, olyan körülmények biztosítása, melyek lehetővé teszik, hogy biztonságban kihordhassák és megszülhessék gyermekeiket. Az Egyesület önkéntes munkatársai a Magyar Telekom által támogatott, ingyenesen hívható krízisvonalon várják a segítséget kérő anyák jelentkezését. A képzett szakemberek a telefonos tanácsadás és felvilágosítás mellett segítenek az Egyesület krízisszállóján történő elhelyezésben, a kórházban való szülés biztosításában és a későbbi anyaotthonos elhelyezésben is. Amennyiben a segítséget kérő anya a születendő gyermek felnevelését nem tudja vállalni, a Gólyahír Egyesület segít, hogy számára nyílt örökbefogadással találjon örökbefogadó családot. A nyílt örökbefogadás során az örökbeadó és a várakozó házaspár megismerik egymást, az életadó anya döntése után az újszülött néhány naposan örökbefogadó családjába kerül. A közvetítéshez engedéllyel rendelkeznek. Az Egyesület számos további szolgáltatást nyújt mind a krízisterhesek, mind pedig az örökbefogadó családok számára.

A Gólyahír Egyesület a Telekom Adományvonal hozzájárulásaival egy új, több várandós befogadására alkalmas krízisszállást hoz létre.

A hetedik éve működő Telekom Adományvonal (1788) a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el, a hívás és az sms-küldés ára 100 forint. Domino előfizetésről kezdeményezett hívás kivételével az összeg áfamentes. A két hónap alatt beérkező hívások ára a hívók adományaként teljes egészében a Gólyahír Egyesületé.

1217. Daragajamaja (válaszként erre: 1197. - Szidy85)
2009. márc. 9. 13:09
Szívesen segítek én is. 11 hónapos a lányom. Mihez kell a bátorság? :)
1216. 413ecaf526 (válaszként erre: 1215. - Alfoldi13)
2009. márc. 9. 11:24
legyen igazad!Én nagyon szeretnék már egy gyermeket!
1215. alfoldi13 (válaszként erre: 1214. - 413ecaf526)
2009. márc. 8. 13:09
nem sokára fogod irni nekünk ,hogy a sorok rendeződtek... és unokával gyarapodunk.. ez ennek a kamasz korosztálynak sajátos nehézsége...de ez elmultával a dolgok kiigazodni szoktak...
1214. 413ecaf526 (válaszként erre: 1192. - Alfoldi13)
2009. márc. 8. 11:07
Szia!Én még azt sem bánnám ha hozna egy unokát,örülnék is neki.
1213. 413ecaf526 (válaszként erre: 1188. - Dee)
2009. márc. 8. 11:04
Aranyos vagy!Köszönöm!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook