Orchidea gondozása 2. - Lepkeorchidea - Phalaenopsis (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Orchidea gondozása 2. - Lepkeorchidea - Phalaenopsis
Igen, szerintem is. :)
Sajnáltam volna, mert nagyon szép lila színe van és már egyszer én a kidobástól mentettem meg és hálas volt akkor is érte. :)
Mostmár talán úgy néz ki, hogy megmenekül az orchideám, aminek a gyökereit levágtam rothadás miatt. A karácsony óta növö virágszára tovább kezdett nöni és a végén már bimbó-kezdeményeket is látok.
Remélem tényleg így lesz és rendbejött a nyirbálás hatására. :)
Igen, én is úgy láttam, hogy elég rosszul néz ki. Most éppen kivettem a cserépböl, levagdostam az elhalt gyökereket. Belül még voltak élök is, így visszaültettem a kéregbe. Majd meglátom, hogy mi lesz vele.
Ezen kívül még van két orchideám, az egyik nagyon szép, a másikat most kaptam kb 1 hónapja. Ez az újabb is egy kicsit furán néz ki a véleményem szerint. Habár szépen virágzik, de a gyökerei ennek sem úgy néznek ki, mint kellene szerintem és a levelei sem elég kemények.
Tényleg nem tesz jót nekik, ha orchidának való kaspóban vannak? Eddig ezzel nem volt bajom, meg édesanyámnak sem, neki mindig gyönyörüek és folyamatosan virágoznak.
Szia, tettem fel róla fotót, bár nem a legjobb minöségü, nem tudom mennyit látsz majd rajta.
A növény kb. 1 éve van nálam, most éppen hajt új virágszárat is, de abban az a furcsa, hogy az már karácsony óta tart. Bár nem tudom mennyi ideig szokott nöni.
Heti 1x locsolom, a kaspó aljában kavicsok vannak, hogyha véletlenül kicsivel több vizet adok neki, akkor onnan párázni is tud.
Az ablakban van mind a három, a másik kettö szépen néz, legalábbi úgy veszem észre, hogy egészségesek. És mindegyiket ugyanúgy gondozom.
Sziasztok!
Engem nem szeretnem az orchideák. Most van az első olyan, ami megmaradt, leveleket hajt. Sajnos a virágszárat levágtam, itt olvasom, talán nem kellett volna. Most az egyik levél tövénél "valami" elkezdett nőni, de attól tartok nem bimbó lesz, hanem gyökérféle.
Sziasztok, nem tetszenek nekem most az orchideáim, van belölük 3. Valahogy úgy látom, hogy a gyökereik barnulni kezdenek, de a virákok még szépek rajta és a levelek is egészségeseknek tünnek.
Mi lehet a probléma és hogyan tudom megoldani?
Képzeljétek kinyilt az orchideámon egy virág:)
Ez az első olyan orchideám, ami nálam hozta a hajtást is:)
Még májusban a szülinapomra kaptam, aztán elvirágzott, nem vágtam le a szárát és most kb 1 hónapja hozta a hajtást, majd 4 virágbimbót és mára 1 ki is nyilt:)ez lila cirmos
A másikon még csak a 4 bimbó látszik. Azon 5 volt, de egy sajnos leszáradt:(
Hát ma megint bemerészkedtem a szoibába, ahol az orchidea van és meglestem.
Amelyiknek 2 évvel ezelőtt levágtam a szárait, azon egy szár nőtt ki, de már bimbós:):)
A másik, az egyszárú volt, annak nem vágtam le a szárát és még mindig gyönyörű zöld, annak a szár mellett hozott még egy szárat és már a végén látszanak a pirinyó bimbók:)
Borzasztó boldog vagyok:)
Sziasztok!
Az orchideám elvirágzott,most átültethetem?a virágbolti cserépben van.
Köszi a segítséget.
Üdvözlettel.Anna
Na most elnyílt az orchideám, lepotyogtak a virágai, mit csináljak a szárával?
Az előzőt, amit tavaj kaptam, levágtam, azóta sem történik semmi, csak levelei jönnek.
ezt most nem akarom elszúrni.
köszi! :(
Nagyjából kezdenek magukhoz térni már. :) Bár látom még hosszú idő lesz. Az tuti, hogy soha többé nem tesszük ki a kertbe, nehogy véletlen arrébb pakolja valaki azt ilyen gond legyen ismét...