Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Olyan nőgyógyászt keresek Budapesten akinél lehet választani a császárt! fórum

Olyan nőgyógyászt keresek Budapesten akinél lehet választani a császárt! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
53. 17aadc1082 (válaszként erre: 52. - Noarashi)
2013. jún. 6. 13:59

Csak azokat, akik úgy szeretnének? :)

Egyébként érdekes kettős mérce, hogy az otthon szülésért mennyiért kardoskodnak, meg azért, hogy mindenki döntse el, hogy hogy akar szülni, de ha valaki császárral akar, mert csak (az ok mindegy), az meg van kövezve. Ezen kéne elgondolkozni.

52. Noarashi (válaszként erre: 48. - Aniju)
2013. jún. 6. 12:49
Ne haragudj, nem akartam megbántani azokat akiknek muszáj császárral szülniük.
51. youlcsi (válaszként erre: 48. - Aniju)
2013. jún. 6. 12:46

így van! a császár is szülés! sőt!

bár nekem is van ismerősöm, aki belerokkant abba, hogy "még egy gyereket sem volt képes megszülni"... de gondolom ez a fajta hozzáállás köszönhető az őt körülvevő, hasonló jókkal biztató embereknek, családi hozzáállásnak.

nálunk egyébként mindenki császáros :) valamiért genetikailag nem vagyunk képesek babaként a fejünket jól tartani :Dtesóm is, én is... kettőnknek összesen 3 (és fél :)) gyereke... mind magasegyenesállással... enyém mellé még rövid köldökzsinórral.

igen, meg lehetett volna próbálni megszülni... meg is tettem... lehet, ott is maradtunk volna mondketten.

50. youlcsi (válaszként erre: 49. - Aniju)
2013. jún. 6. 12:43
:D
49. aniju
2013. jún. 6. 12:38
a cickó még pár év és szoptatsz, nem szoptatsz, nem lesz olyan... :D
48. aniju (válaszként erre: 45. - Noarashi)
2013. jún. 6. 12:36

igazán köszönöm a császárosok nevében. :(

Igen, műtét. De akkor is SZÜLÉS! életet adtam 2 gyereknek! A császárosok többsége kölyköstül otthalna sima essetben.

47. Zebra25 (válaszként erre: 46. - A81a1b9451)
2013. jún. 6. 11:11
Nagyon nem lesz olyan.
46. a81a1b9451 (válaszként erre: 1. - Ancsii)
2013. jún. 6. 10:41
Gondolom akkor szoptatni sem akarsz, mert a cickó sem lesz már ugyanolyan mint régen?!
2013. jún. 6. 10:36

Múltkor láttam a tévében egy doku filmet, igaz az főleg otthonszülésről szólt. De nyilatkoztak benne dokik is, és ott is hangsúlyozták hogy császárt csak indokolt esetben. Na mindegy, én még nem szültem, szóval sem tapasztalatom sincs, se semmi. A dok filmben elég natur módon bemutatták az otthonszülést, persze sokkoló látvány volt, de szép is. Pláne amikor anyuka karjaiba vette a babáját.

Meg a császármetszéses szülést is, vagyis az nem is szülés, hanem műtét. Hát ha nem muszáj, én a császárt kihagynám. Bízzunk már kicsit a természetben...aztán majd meglátjuk ha szülök, mit mondok :)

44. 937a2a883a (válaszként erre: 1. - Ancsii)
2013. jún. 6. 10:13
Én nem ítéllek el,viszont az orvost igen,aki megcsinálja,mert én úgy tudom (orvos szájából),hogy császármetszést csak indokolt esetben lehet csinálni.Csak azért nem,mert valaki így akar szülni személyes okokból.Ennek ellenére köztudott,hogy a legtöbb szülész császároz,ha a kismama azt kéri.Pedig az alapján,amit az orvos mondott nekem,sokkal nagyobb a kockázat és veszélyesebb.
43. youlcsi (válaszként erre: 1. - Ancsii)
2013. jún. 6. 09:19

szia!

ha választhatnék, és lesz második, én is csészárral szeretném szülni... és igen, van orvos, akinél van az a pénz, hogy ezt a páciens választhatja meg... de: az nem jó orvos!!! a császár életmentő beavatkozás. a császár azért van, mert vagy a baba vagy a mama egészségét nem lehet máshogy megóvni... nem jó az, ha ezt az anyuka dönti el mindenféle orvosi alap nélkül...

a kisfiam császáros volt... valóban életmentő műtéttel, hiszen már a tolófájásoknál tartottunk, amikor egyszercsak jött az ügyeletes doki, hogy akkor irány a műtő...

42. Ági05
2013. jún. 6. 00:18

Pénz kérdése,ahogy előttem is írták,de biztos van,aki nem vállalná.

Valamilyen orvosi igazolással is lehet császárral szülni,pl.látásprobléma.

De nemrég volt itt egy olyan topic,hogy pszichiátertől kell igazolás,ha betegesen retteg valaki a szüléstől,s akkor császároznak.

2013. jún. 5. 23:50

Pénz kérdése az egész. Bár az én orvosom ilyet semmi pénzért nem vállal. Ezt az egyet tudom. Sikerült egy anyukával megismerkednem aki szerette volna felkérni, hogy császározza meg, meg fizeti, de nem vállalta.

Ha ezt komolyan gondolod akkor mihamarabb láss neki a keresésnek. Vannak orvosok akik már az utolsó pillanatban szülést sem vállalnak, csak ha magát a terhességet is végigviszi nála az ember lánya.

2013. jún. 5. 23:44

Nahát, ez egy csodás fórum!

Topikindító, szerintem semmi gáz nincs abban, hogy ezt szeretnéd, keress egy kedves, normális orvost, aki partner benne!

Tévhit, hogy aki császáros nem tud szoptatni... nem ezen múlik.

Én császárral születtem, soha, semmilyen hátrányom nem volt belőle.

Szerintem a terhesség és a szülés nem csodás álomvilág, hanem egy nem könnyű út ahhoz, hogy az ember szülő legyen, ami valóban nagy boldogság...

Amúgy nekem nagyon vonzó lenne, hogy lemegyek reggel a műtőbe, azt nemsorára kinn is van a gyerek, minden szenvedés nélkül... És igen, nem utolsó szempont, hogy az örömszerző rész is ép marad... Szóval én sok előnyét látom a császárnak... Én csak amiatt nem kötelezem el magam mellette, mert 3-4 gyereket szeretnék, és csak császár mellett nem biztos, hogy összejönne. De lesz, ami lesz. :)

39. 712a5d68c1 (válaszként erre: 36. - Ancsii)
2013. jún. 5. 23:41

Mindenképpen keress fel egy szakembert, aki a lelki bajaidon tud segíteni, mert ha császár közben valami történik, ami számodra nem elfogadható egy egész életre elmehet a kedved a gyerektől, a párodtól.

Már annyira elszigetelted magad fóbiákkal, hogy a legkisebb eltérés az elképzelt "szüléstől" katasztrófális hatással lehet rád. Én nem akarlak meggyőzni a természetes szülés gyönyörűségéről. Bennem nem maradt egy parányi szép emlék sem. Az egyetlen jó az volt benne, hogy megszületett a kisfiam. De a férjemnek megmondtam már ott,hogy Ő az utolsó gyermekünk. Mindenki mondta, hogy a nők elfelejtik a szülés fájdalmát és boldogan vállalnak még egy babát - hát én nem. Most 24 év után sem vállalkoznék rá.

Ha császárt akarsz, szerintem bármelyik fogadott orvos megtalálja a módját, hogy úgy szülj ahogy akarsz.

38. Charlusz (válaszként erre: 36. - Ancsii)
2013. jún. 5. 22:53
Akkor szerintem tényleg jó lenne szakemberrel beszélned, nehogy a terhesség alatt szorongás alakuljon ki benned, s az vezessen testi gondokhoz. Egyébként szerintem simán találsz olyat, aki vállalja. Főleg, ha mondjuk a pszichológus is alátámasztja a dolgot.
37. Banya28 (válaszként erre: 36. - Ancsii)
2013. jún. 5. 22:49

Lehet, ezt csak most gondolod így. Ha a baba már a pocakodban lesz, biztosan másként látsz majd sok mindent!

Egy terhesség, teljesen megváltoztat egy nőt! Legalább is én ezt vettem észre, és nem csak magamon!

36. Ancsii (válaszként erre: 34. - Charlusz)
2013. jún. 5. 22:45
Megnéztem most is, nemrégen, rosszul vagyok tőle! :( Császárost is, azzal nem volt bajom! Szerintem nekem a legnagyobb bajom hogy ott kikell tolni egy babát, azon a kis lyukon, és én nem érezném utána nőnek magam, hanem egy elhasznált rongydarabnak, és rámenne a kapcsolatunk is, nem tudnék sexuális életet élni, stb!
35. Ancsii (válaszként erre: 32. - Aniju)
2013. jún. 5. 22:42
Nem vajudni lát, nem azzal van bajom, hanem h kijön egy 3,5 kilos gyerek ott... ez az én agyrémem, nem a páromé! :)))))
34. Charlusz (válaszként erre: 29. - Ancsii)
2013. jún. 5. 22:41
Lehet, segítene ezen a "fóbiádon", ha most, felnőtt fejjel néznél meg szülésvideókat. Most pl terjed egy FB-on, egy apás szülésről. (Azt nem mondom, hogy nézz meg egy császáros szülést, mert akkor azt sem bírnád - szerintem sokkal durvább látvány.)
33. Ancsii (válaszként erre: 31. - 17aadc1082)
2013. jún. 5. 22:40
Akkor van remény, köszi! :)
32. aniju
2013. jún. 5. 22:36

Bocs, de papíron 24 órát nem emelheted a fejed, és mégis 99%nak lesz migrénje. erre az az egyszerű válasz, h a császárnál spinálba adják a cuccot, azaz átszúrják a gerincvelői burkot. Sima szülésnél nem.

A nővérem vígan gyalogolt le a lépcsőn... :D

Ildi: tudom...:) csak írtam,h szerencsére.... monnyuk, mivel ikrek, az 1,5 mellé mindig kellett kis plusz... :)

Ja és a férjem is képes még rám nézni, pedig a szülőszobában ott lehetett, amíg be ne toltak a műtőbe. És látott vajúdni addig... és? Az ő gyerekei....

31. 17aadc1082 (válaszként erre: 1. - Ancsii)
2013. jún. 5. 22:36
Ha megfizeted, valszeg találsz olyat. Én megértelek, 3-szor szültem császárral, és ha fizetnének sem szülnék simán. Nekem alig fájt a seb. A 3. császárom után 2 héttel már dolgoztam.
2013. jún. 5. 22:35

Nekem 8 hónappal ezelőtt programcsászárom volt. Nem azért, mert én akartam. Már a fogantatás előtt tudtuk, hogy sosem szülhetek természetes módon.

Bár én is rettegtem mindig is a természetes szüléstől.

Viszont azóta is hiányzik valami. Az érzés, hogy legalább a vajúdást érezzem. Hirtelen, egyik percről a másikra üres lett a pocakom, és a kislányomat a kezemben tartottam. A hasam rettenetesen fájt utána! De ez sosem pótolja az, amit éreznem kellett volna, vagy érezhettem volna!

Persze, a lényeg, hogy mindketten jól vagyunk.

Ezen sosem tudok változtatni, de irigylem azokat, akik átélhették a természetes szülés csodáját!

29. Ancsii
2013. jún. 5. 22:34
Köszi szépen a segítséget! Írtam tudom h nem vagyok emiatt százas, h ennyire félek, de én senkit nem itélek el ki igy ki uyg akarja megszülni! A lényeg h tiszta szívből szeresse a babókát, és megadjon számára mindent! ( szeretet, gondoskodás)Mi 4en vagyunk testvérek, anyu 4 gyereket szült, én meg defektes vagyok, ez van, ezen már szakember se segíthet! :)))))) Bánom h megnézették velünk azt a videót anno a szülésről a suliban..... :(
28. 051809cc90 (válaszként erre: 23. - Aniju)
2013. jún. 5. 22:26
pont erre gondoltam én is...
27. hottie (válaszként erre: 20. - Ancsii)
2013. jún. 5. 22:26

Megértem, talán felkereshetnél egy szakembert, aki a

szüléstől való félelmeidet feloldhatná.

26. eva215 (válaszként erre: 1. - Ancsii)
2013. jún. 5. 22:25

Biztos találsz olyat a mai világban,és én megértem, hogy ezt szeretnéd, egy barátnőm is azt akarta, hogy császárja legyen, meg is lett, de neki orvosi okokat is találtak rá. Neked nincs ilyen? Pl. nincs erős szemüveged, vagy gerincproblémád? Ő félt a szüléstől, a fájdalomtól, neki így volt jó, nem ítélem el.

Az már más tészta, hogy én normál szülést akartam, de a pici szívhangja rendetlenkedett(beindított szülés volt), így egyből toltak a műtőbe. Életem legborzalmasabb 10 napja következett, nem csak a seb fájt, hanem az iszonyat fejfájás, ami az érzéstelenítőtől lett, nem tudtam aludni, pokol volt, csak az én egészséges, édes kisbabám tarotta bennem a lelket. Ha császáros leszel nagyon figyelj rá, hogy ne emelgesd a fejed a műtét után, közben. MOndjuk én sem tettem, mégis... Nem kívánom senkinek azt a kínt! És engem lelkileg is taccsra vágott a dolog, én máig nem érzem teljes nőnek magam emiatt, mintha valami kimaradt volna az életemből, de ezt csak én érzem így, nyilván más másként kezeli, nem vagyunk egyformák. Csak mondom, hogy esetleg készülj fel rá, hogy ha ez lesz, ne ijedj meg. Ja, és ha hasfájós lesz a manóka, adj neki BioGaia Babyt, az probiotikum, a császáros babák nem találkoznak anyukájuk bacijaival, ami nagyon fontos lenne az addig steril bélflórájuknak. Magyarul a császáros babáknál nagyobb az esély a hasfájósságra. De nem ijesztegetni akarlak, tényleg! Egy sima szülés is végződhet rosszul, de a lényeg mindkettőnél a babócák :D És persze csak pozitívan! :)

Boldog babavárást, remélem, sikerül úgy világra hoznod, ahogy mindkettőtöknek jó. :)

az első gyermekem 12 óra vajúdás volt, a második 21 óra volt.....és még van párom aki hozzám is nyúl! Fel kellene benned oldani a stresszt ez iránt...és másképp látod majd.
24. Ildianya (válaszként erre: 18. - Aniju)

Nekem sajnos az elsőnél nem volt tejem, egy napig sem tudtam etetni, ami nagyon megviselt...de a másodiknál kb én is megszoptathattam volna egy gyereket plusszba:D

Nem azt írtam hogy egyáltalán nem tudják szoptatni, hanem hogy nem minden esetben:)

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook