Olyan nőgyógyászt keresek Budapesten akinél lehet választani a császárt! (beszélgetés)
nővéremnek indították a szülést, bár programozott császár volt. majd 2 órán át kapta az oxit.
enyém sürgő császár volt, nem tervezett, így nem hogy vajúdtam, de már kitolásnál tartottunk, mire vágni vittek.
Én nem vajúdtam 1 percet se. Annyi hogy nekem farfekvéses volt a babóm, és már kevés volt a magzatvíz, ezért ez inkább sürgősségi császár volt, de nem indították meg a szülést. A kiírtnál 1 nappal hamarabb született.
nálunk -ha csak orvosilag lehet- megindítják. kötelező vajúdni, mert kell a vajúdás stressze a babának.
műtét után kerül a hasra.. súlynak, segíti ez is a méh visszahúzódását, gyorsítja a vérzést, a méh ürülését, ezáltal rövidíti a vérzés időtartamát.
Nekem az volt még rossz, hogy hajnali 4-kor keltettek, és mehettem a szülőszobára. Ott szinte rögtön rámkötötték a ctg-t, és háromnegyed 10 körül toltak fel a műtőbe. Ez alatt az idő alatt annyit lehetett felállni, amíg megkaptuk a beöntést, és esetleg elmentem pisilni. Műtét után meg szintén nem lehetett mozogni. 11 óra körül toltak ki a műtőből, és másnap hajnali 4-kor lehetett felállni, addig vízszintesen kellett feküdni, még a fejünket se lehetett megemelni. A programozott császárnál nem indítják meg a szülést, nincs vajúdás.
mondjuk nem is éppen az oxitocinos görcsök az emlékezetesek, hanem amikor a frissen műtött hasat a doki néhány óránként erőből átnyomkodja... majd vissza rá a homokzsák... igaz, utóbbi jól esett :D
ebből a szempontból szerencsém volt,mert az altatás miatt szinte azonnal elkezdték tolni belém a fájdalomcsillapítót is :D
ráadásul csak kb 3-4 órát vajúdtam, amikor végül a császár mellett döntöttek. ennyei meg majdnem egy programozott császár előtt is kell.
Ezt el is felejtettem írni.Ugyanez. Tényleg kegyetlen volt.18 óra vajúdás után császár,aztán azt hittem,végre egy kis pihi az őrzőben.Ehelyett még görcsök.
Helyes, jól gondolod! Hajrá! :)
Egyik szülésemnél sem féltem...Mind a két gyermekem természetesen született.Amit meg a fórumnditó csinál az hiszti.
És ugye nem kellemes a császár után az hogy oxitocint adnak, hogy visszahúzódjon a méh. Műtét után, úgy hogy még nem kelhetsz fel, és teljesen vízszintesen kellett feküdni, majd lemartam a falról a vakolatot, amikor beadták. Nagyon erős görcseim voltak tőle, és azt is napokig adják.
Ami nem tetszik az az hogyha megkérdezik hogy hogy szültem és mondom hogy császár volt akkor mindenki úgy néz rám mintha a marsról jöttem volna. Nem hiszem hogy attól kevesebb lennék mert én császárral szültem. Nem szégyellem hogy nagyon féltem a szüléstől, és aki azt mondja hogy ő nem félt az szerintem hazudik.
Én ugyanígy voltam mint te. Rettegtem a szüléstől, a fájdalomtól és a mindenféle vele járóval. A hosszú órákig tartó vajúdástól. Mondhattak nekem bármit, nagyon rettegtem, és én is azt mondtam, hogy bárcsak császárral szülhetnék. Az sokkal egyszerűbbnek tűnt. De nem úgy hogy órákig vajúdok és utána császároznak. Én soha nem beszéltem erről az orvosommal. Gondoltam legyen úgy ahogy lennie kell. Annak a gyereknek előbb vagy utóbb, így vagy úgy de ki kell jönnie. A kislányom megoldotta a problémámat, mert a 30. héttől farfekvéses volt, és a kiírt előtti napon már kevés volt a magzatvíz is, így nem engedtek már haza a kórházból, és másnap császároztak. Nem volt megindítva a szülés. Viszont azt elmondhatom, hogy a császár se kellemes, sőt. A műtét helye nagyon fáj elég sokáig, ráadásul a kórházi ágyak olyan magasak, hogy én nem bírtam felkelni róla. A kórterembe egyedül voltam, így még segítséget se tudtam kérni senkitől. Mellettem volt a pici babám, sírt, én meg volt hogy percekig forogtam az ágyban és azon gondolkodtam, hogy hogy fogok felkelni. Nem csak a műtét a gond, hanem az hogy rögtön el kell látnod a babádat, emelgetni. Én szinte minden éjszakát az ágyon ülve, mert szék az nem volt a kórterembe, töltöttem, kezemben a babámmal, hogyha elkezd sírni, ne akkor kelljen szenvedni, mert nagyon nehézkesen tudtam felkelni. Ráadásul császár után nagyobb az esélye hogy nem tudod szoptatni a babát, mert nem indul meg a tejelválasztás. Én is így jártam. Volt tejem, de annyira minimális, hogy 10 perc szopizás után mind a 2 mellemen 1 dkg-ot nem hízott. Az első perctől kezdve tápszeres a babám. Mondjuk annak nem adok igazat, hogy beteges, mert 4 hónapos a picim, és semmi baja nincs. Nagyon ügyesen tartja már magát, nincs elmaradva mozgásban. 4 hónaposan már forog a hátáról a hasára és fordítva is.
én már 2 gyereket szültem császárral.Az elsőnél fájásgyengeség és tágulás hiánya volt az ok, a másodiknál a pánikszerű félelem a természetes szüléstől.....de komolyan, orvosi papíromon is rajta volt.Szval programozott császár lett.Mondjuk a műtét/szülés reggelén még harántfekvésben volt babóca.Volt tejem bőven, hamar regenerálódtam.Sztem, ha beszélsz a választott orvosoddal erről (amikor eljön az ideje), akkor biztos meg lehet oldani.Mondjuk nekem már ott volt az "előzményben" egy császár
nem értetted: no, az ilyen hozzáállású nők szoktak vér otthon szülővé válni. :D most sarkítottam.
De tényleg: ess teherbe, várj pár hetet hónapot, és akkor mesélj arról, h mit érzel. Mert nagyon megváltoztat mindenkit a terhesség és az anyává válás. Ezt csak akkor fogod fel igazán, amikor majd élesben nyomod a terhességet. Így csak duma. 100ból 99 nő foik a szüléstől, szerintem. Tök jogosan, hisz ismeretlen dolog az anyaság. Aztán mégsem akar az összes csaszit.
plusz a hüvely tágulása, meg nem lesz jó a szx téma: van ám plasztikai sebészet, szépen rendbe teszik. :D
DE! Ká kevés nőnek tágul ki annyira,hogy utána nem áll vissza...
Ancsii!
még azért annyit vegyél figyelembe, hogy a babának KELL a vajúdás... a szülés nem véletlen úgy lett kitalálva, ahogy. kell a babának a stressz és az ilyenkor termelődő anyai hormonok... egy csomó betegségre kevésbé hajlamosak azok a babák, akik hüvelyi úton jönnek világra. a mozgásfejlődésükben elmaradt babák többsége a császáros babák közül kerül ki.
ha úgy alakul a császár, hogy altatni kell, az bizony a babára is hatással van, ő is bealszik tőle... nem is olyan ritka, hogy a babák buksiját megvágják miközben a császárso vágást ejtik a méhfalon.
igen, én is császárral szeretném szülni a következőt is... de anyaként azt kell mondjam, mindenek előtt a gyerek érdekeit nézem és nem az enyémet, meg a páromét... tehát ha a doki reális esélyt fog látni a normál szülésre, bizony újra megpróbálom...
ja, és halkan súgom: ha összejön a baba és te is hormontúltengéses, mindenen sírva fakadós kismama leszel, lehet már nem is fogod olyan rémes színben látni azt, hogy a babának van természetes útja is kifelé :)
Érdekes hogy a fogantatáshoz pozitívan állok hozzá, úgyis összejön, mivel megérzem mikor van peteérés, stb, stb! Remélem igy is lesz, de sajnos semmire sincs garancia! Amúgy ezért is keresek dokit időben, hogy a terhesség alatt ne kelljen rettegjem h hogyan fogom megszülni, mert az kihatna a babára is, és azt nagyon nem szeretném.
Régtől olvasgatom ezt a fórumot, de nem akartam eddig hozzászólni, mert 1. még nem szültem sehogy, 2. nem vagy bp-i. Azt viszont mindenképpen javasolni szerettem volna, hogy keress fel egy pszichológust (látom, amúgy is tervben van), mert szerintem ez a görcs, ami benned van tudat alatt kihathat a fogantatásra is. Lehet, hogy van aki szerint ez hülyeség, de nekem pl semmi bajom, páromnak sem, mégis lassan 4 éve nincs babánk. Szóval szerintem érdemes foglalkozni a pszichés dolgokkal! Sok sikert neked a babához és a szüléshez (bármilyen lesz is) egyaránt! :)
Köszi! Jövőhéten megyek a dokihoz, akkor kiderül mit mond a szüléstől görcsösen rettegőnek, hogy lesz e császár, vagy sem! :))) Na meg persze arról is lehet kisregényt írni majd, hogy milyen hamar fogan meg a babó, de ezért érdemes lesz visszatérni! :)
Örülök, h végre valaki elérhetőséget is küldött.
Akkor sok sikert neked :) És sztem a többiek nevében is mondhatom: szavadon fogunk, meg kell írnod, h milyen volt a szülés és egyéb nyalánkságok .. :) Ha előbb nem, augusztus-szeptember környékén jelentkezz, h mire jutottatok a pároddal :)
Persze, nem itt segítettek , hanem az egyik vendégem! :D
Szeptember, augusztustól próbálkoznánk, reméljük hamar összejön, és jövöre ilyentájt már meglesz a babánk! :) Köszi, most kaptam egy elérhetőséget, remélem megértő, és normális lesz a doki!
Bocs, nem budapesti vagyok, én ezért nem tudok segíteni :)
De, ha már ilyen jól elcseveg itt mindenki ..elárulod, h mikorra terveznétek a babát? Ha most keresed a nőgyógyászt, gondolom, jövőre már aktuális lenne, nem?
Sajnos én nem vagyok ottani, szóval nem tudok orvost ajánlani.Esetleg a terhesgondozóba érdeklődj, vagy nem tudom, hogy ott ez, hogy működik.
lehet, hogy volt mellette más gondja is, ki tudja
lehet pajzsmirigy gondjai is voltak vagy nem tudom
de én is rettentően vizesedtem, de nekem pl a vérnyomásommal nem volt gond
az a rengeteg víz távozott belőle nagyon hamar
Érdemes is fórumot indítani! A 111 válaszból, segítséget még nem kaptam! :)))))) De ezek után leirom milyen volt a szülés császárral, és h lesz e tejem, stb, stb! Na meg persze hogy találtam e olyan dokit! :))))))))))))))))))
További ajánlott fórumok: