Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Olyan nőgyógyászt keresek Budapesten akinél lehet választani a császárt! fórum

Olyan nőgyógyászt keresek Budapesten akinél lehet választani a császárt! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
83. Ancsii (válaszként erre: 82. - 712a5d68c1)
2013. jún. 6. 21:13
Ezt eddig is tudtam h ez nem normális, de ez annyira erős ez a félelem ami bennem van már 15 éve h nem hiszem h ki lehetne kezelni! Még sosem halottam senkitől h ennyire betegesen álljon ehhez! És nem akarom 8 honapra megszülni , stb ahogy kaptam itt hodeget meleget! Gondoltam ahyog beindul a szüles, vajudás, stb, csak a vége császár lenne...
82. 712a5d68c1 (válaszként erre: 80. - Ancsii)
2013. jún. 6. 21:07
Ez a beszéd. Gratulálok, hogy belátod: nem egészséges a félelmed. Nagyon sok szerencsét a dokikhoz!
2013. jún. 6. 21:02

Fő az empátia és egymás elfogadása, mi? sok fórum volt már erről, itt is, máshol is, hogy a császár szülés-e vagy sem. Szerintem totál mindegy, hogy szülésnek hívod-e vagy másnak.

De. A császár sem békemenet. Egyet nem írt itt le neked senki, kedves kérdező, hogy az érzéstelenítés nem azt jelenti, hogy nem érzel semmit, hanem hogy nem fáj. De amúgy mindent érzel, tehát hogy vágnak, ráncigálják a hasfalad, turkál benne a doki hogy megfogja a babát, kirángatja a hasadból, tehát érzed, feszít meg minden, végig tudod hogy mit csinál, csak nem fáj. Úgyhogy ne hidd, hogy ez békemenet. Ettől függetlenül szerintem ha ennyire félsz, én is előre lebeszélném a dokival a helyedben, mivel ha 9 hónapig azon stresszelsz, hogy nehogy szülni kelljen, az jobban árthat a babának, mint egy esetleges hüvelyi szülés.

(Jegyzem meg, császárral született a kislányom, tejem volt, de sajnos szopizni nem tudott, más okból :(, és a seb több mint 6 hétig fájt, a hasam is, és heg mostanában kezd halványulni így 20 hónap után) Én is azt kívánom neked, hogy úgy szülj, ahogy szeretnél!

80. Ancsii
2013. jún. 6. 21:00
Egyébként ha vki tud jó pszichologust az is érdekel, már régóta felkeresnék egyett ezügyben! :)
79. Ancsii
2013. jún. 6. 20:57
A mellem nem érdekel, ha a derekamig lóg majd! Istenem van rá plasztika ha annyira gáz a helyzet! De nem hiszem hogy egy gyerek után annyira vészes lenne! Sajnos a mai világban az ember nem tud bevállalni kettőt! De majd az idővel kiderül mennyi lesz! :)))
78. 17aadc1082 (válaszként erre: 59. - Valakivagyok1984)
2013. jún. 6. 20:45
Kövezd is meg :D
77. 17aadc1082 (válaszként erre: 60. - Valakivagyok1984)
2013. jún. 6. 20:44
na, de egyre gondoltunk :)
76. 17aadc1082 (válaszként erre: 57. - Youlcsi)
2013. jún. 6. 20:43
Az meg ugye elfogadott, hogy levágatja a melleit, nehogy mellrákos legyen.
75. a81a1b9451 (válaszként erre: 69. - Ancsii)
2013. jún. 6. 19:09
Én kérdeztem meg, hogy szoptatni sem akarsz majd, mert arra is hivatkoztál, hogy nem fogsz ezután nemi életet élni, mert ott lennt meg fogsz változni egy sima hüvelyi szülés után. A melled is meg fog változni, csak jobb ha tudod!
74. 937a2a883a (válaszként erre: 73. - Krisz42)
2013. jún. 6. 18:02

"Egyébként az orvostudomány fejlődik,akkor miért ne lehetne ezt kihasználni?"

Fejlődik,de én még mindig úgy tudom,hogy a császár főleg arra van,hogy legyen egy "mentőöv",ha bármilyen dolog miatt nem tud természetes úton szülni a nő...és nem azért van,mert valaki kijelenti,hogy nem akarok természetes úton.És mivel elég sok nő mondja ezt,főleg a félelem miatt,ezért ott az orvos,hogy lebeszélje és elmondja,hogy nem játék,akármennyire is fejlett már a dolog.

Ennek ellenére teljesen igaz,hogy nem attól függ az anyaság,hogy császár vagy természetes úton.Viszont azt az orvost,aki pénzért megcsinálja és amúgy semmi indok nincsen rá,na azt elítélem.A kismamát nem (de már írtam reggel),mert a félelem nagy úr.Bár még mindig jobb indok,mint 1-2 más,ami kiveri a biztosítékot nálam.

Amúgy a fórumindítónak szerintem komoly pszichés gondjai vannak a szüléstől való félelem miatt és volt már rá példa,hogy valakinél ez miatt tényleg császároztak.És csakis jóindulatból mondom,hogy menjen el pszichológushoz,mert az sokat segíthet.Lehet akkor is félni fog és tényleg császár lesz a vége,de legalább kiöntheti szakembernek a lelkét.És kitudja,lehet utána már nem fog félni.Sokat segíthet ám,tapasztalat. :) Én is úgy mentem más probléma,félelem miatt oda,hogy rajtam nem tud segíteni.De sikerült. :) Nem mondom,hogy néha nem jön elő az akkori dolog,de ezerszer jobb.

73. Krisz42 (válaszként erre: 72. - 4c1a787e8f)
2013. jún. 6. 17:49
Egyébként igen is nagyon kitágulhat egy nő lenn.Én a harmadikat is természetesen szültem,majdnem rámentünk mind a ketten,ráadásul,mivel akkora volt a feje,h beszorult a medencémbe-na azt a fájdalmat az ellenségemnek se kìvánom és 5percig úgy volt,már magamon kívül voltam és könyörögtem,h mindegy mit csinâlnak,csak valahogy szedjék már ki,mert az a fájdalom nem szülêsi volt,hanem folyamatosan a legkínzòbb fájdalom,amit âltéltem-rendesen tágultam.Egyetlen szerencsém,h a párom méretei se elhanyagolhatóak,de van barátnőm,aki mind a 3gyerekét csàszárral szülte,mert megtehette-volt orvosa-,kutya baja,jòl érzi magát,nem gondolja,h kevesebb ezâltal,nem is foglalkozik ezzel.Egyébként az orvostudomány fejlődik,akkor miért ne lehetne ezt kihasználni?
72. 4c1a787e8f (válaszként erre: 69. - Ancsii)
2013. jún. 6. 16:46

A szuperanyaságkényszert én se birom, és nagyon lecarom valójában, ki hogyan szül, meg meddig szoptat, meg jár-e a gyerek bölcsibe. Ettől még vannak kutatási eredmények, meg szakmai vélemények, meg orvosi szabályok.

De azért valahol mélyen belegondolva - és ezt ne vedd kérlek nagyon magadra - azért mégis jelez valamit, hogy ha valaki azt mondja, "fáj, szar, de a gyerekemért ki akarom bírni", és azért az is más hatást vált ki, hogy "én ezt nem akarom kibírni", lett légyen akármi is az indok..

Neked szerintem az se tett jót, hogy ott a barátnőd sérült gyereke.. Természetesen hibázhatnak orvosok, de azt valójában senki sem tudja megitélni, nemhogy egy laikus, hogyha megcsászározza, akkor lett-e volna valami.. De ilyen erővel mindenkit császározni kellene, mert hát hátha történik valami..

Egyébként gondolkozom, kit, vagy honnan mondjak neked, aki segíthet..

71. Taste (válaszként erre: 67. - 4c1a787e8f)
2013. jún. 6. 15:42

Értem és köszi a linkeket.

Személy szerint nekem attól áll fel a szőr a hátamon, h vannak olyan nők-lányok-anyukák, akik elvakultan csak azt tartják normálisnak, ha nem császárral szülsz. Mindegy, hogy milyen probléma miatt nem tudtál/tudsz természetes úton szülni (és itt kiemelném, h az én értékrendem szerint is az a normális, ha konkrét, kézzel fogható dolog miatt történik a császár), sajnálnak, mert így nem vagy igazi anya ...

Mindenféle személyeskedés nélkül írom, hogy nekem már az elején leesett, hogy Ancsi tényleg nem a legtökéletesebben fogalmazta meg a problémáját a természetes szülésről, tehát valami nem kerek nála. Nem arra gondolok, h hülye, vagy mentális zavarai lennének, de a későbbiekben akár lehet is, ha a 9 hónapot aggodalmak közepette tölti, mert természetes úton kell szülnie ... Egyszerűbb lett volna sztem megadni neki 1-2 nőgyógyász elérhetőségét (lehet vak vagyok, de én nem láttam, h bárki is segített volna neki ezzel kapcsolatban), mint kampányolni a természetes szülés mellett. Mondjuk te értelmes hangnemben tetted mindezt, de azért ez nem mindenkiről mondható el. Erre írtam mindazt, h nem mindegy, hogy ki-hogyan szül?! Persze, nem, de nem kéne "megtéríteni" senkit. Ez annyira az ő dolga.

70. Ancsii (válaszként erre: 68. - 4c1a787e8f)
2013. jún. 6. 15:30
Budapesten keresek!
69. Ancsii
2013. jún. 6. 15:29
Nem támadok amíg vki azt nem irja h akkor szoptatni sem akarok? Meg hogy milyen anya leszek??!! Az anyai szeretethez semmi köze ennek, vki megszüli és kirakja a kuka mellé! :(((( ez nem császáron mulik vagy sima szülésen ki milyen anya lesz!
68. 4c1a787e8f (válaszként erre: 65. - Ancsii)
2013. jún. 6. 15:23

Csak ne veszekedj, meg támadj, meg ne annyira fórumozzál, inkább befelé figyelj, és tényleg szakemberekkel konzultálj, akár pszichológussal, akár nőgyógyásszal.

Az viszont igaz, akárki is írta, hogy aki azt mondja neked, hogy ő 150.000-ért megcsászároz, ha akarod, az nem korrekt orvos. Ezzel nagyon-nagyon vigyázz.

Inkább olyat keress, akiben bízol valamiért. Még akkor is, ha nem nála szülnél, csak jó lenne egy beszélgetés. Merrefelé keresel egyébként?

67. 4c1a787e8f (válaszként erre: 54. - Taste)
2013. jún. 6. 15:20

Közünk itt azért van, mert ide kiírta valaki a dolgát a legálisan kommentelhető fórumra, ergo "közünkké" tette.

Azt meg, hogy miért káros elég sokat taglalták mostanság cikkekben, keress rá a google-ben, ha tényleg érdekel, jobban le van írva, mint én tudnám.

Nyilván más dolog az életmentés. Nem véletlenül nem választható mulatság.

A fájdalomcsillapításra, ami a mai világban a szenvedést hivatott csökkenteni, az az EDA. Nem a műtét.

[link]

[link]

Meg még nagyon-nagyon sok van fent, és szinte egyik sem támogatja mulatságként a császármetszést..

Ennek ellenére nyilván az erőltetett természetesség sem jó, attól is égnek áll a hátamon a szőr ugyanúgy, és mit azt Ancsinak is leírtam, akár egy rossz pszichés állapot is lehet valós indok a császárra. Tehát ha szükséges lesz, meg fogják császározni.

66. Ancsii
2013. jún. 6. 15:16
Nem csak a császár a lényeg! A legfontosabb h jó doki legyen, aki odafigyel mindenre, ezért sem egyszerü dokit találni! Az elözőben csalodtam, nem volt elég körültekintő! :(((
65. Ancsii (válaszként erre: 63. - 4c1a787e8f)
2013. jún. 6. 15:12
Nem leszek képmutató, leirom a véleményem és vállalom is szemtöl szembe akárki is néz hülyének emiatt, azért köszi! :))
64. Ancsii (válaszként erre: 59. - Valakivagyok1984)
2013. jún. 6. 15:10
Látom elég primitiv vagy, előre kértem hogy a hülyék kiméljenek, én se szidtalak h 2-3-4 gyereket hány órán át szültél meg, na de semmi köze ahhoz ki milyen anya lesz! Ezekszerint aki császárral szül az nem képes felnevelni egy gyereket????
63. 4c1a787e8f (válaszként erre: 35. - Ancsii)
2013. jún. 6. 15:08

Ancsi!

Ha komolyan beszélsz a a jelenlegi orvosoddal a félelmeidről akkor neki is lépnie kell. Az egyém nem egy kismamát küldött pszichológushoz, vagy vette másként komolyan a félelmeket. Sőt vannak olyan helyek, akik kifejezetten a terhesség alatti félelmekkel foglalkoznak, (nem csak szülés, vagy még jó adag, nyugi) mert sokaknak van ilyen, még durvább is. Ez nem játék, bár szerintem se szerencsésen fogalmazol itt a fórumon, de ettől még úgy látom, ez neked probléma, netán még komolyabb is, mint itt lejön. Olyat is ismertem, akit a pszichés állapota miatt császároztak meg, mert nem mertek belemenni egy esetleges komolyabb pánikrohamba.. De ez akkor sem "normális", amit írsz. Nem a szó bántó értelmében, hanem pszicho-szomatikus, orvosi értelmében.

Én nagyon parás vagyok, pánikrohamos is. A negyedik gyerekemet fogom szülni, és a dokim alól kiment az orvosi háttér, nem fogadták vissza oda nyugdíjasan, ahol eddig volt. Lehet, én leszek az eddig egyetlen, akivel "rokonként" be fog jönni a szülésre, mert én meg attól parázok, hogy nem lesz ő ott..

Mi nem akartunk a férjemmel együtt szülést. Az első szülésem úgy alakult, de utólag nem is bántam, pedig nagyon rossz volt nekem. De a férjem olyan, akit nagyon megvisel az, ha szenvedni lát, de nem tud segíteni. Hát így a többinél se erőltettem, és nekem, nekünk jó volt így. Ezt csak azért írom, hogy a nyálas papás történetek se kötelezőek, az egy lehetőség, amivel nem kell trend szinten élni. Nekem sokkal jobb volt a bóbellás, humoros dokimmal, aki akkor volt velem kedves, elnéző amikor kellett, és akkor szólt rám hogy "Kicsilány!", amikor kellett..

A hasi műtétről meg annyit, hogy nekem már volt egy nagyobb régen a májammal. Most terhesség alatt meg elvitt a mentő, és vakbelet állapítottak meg. Előzőleg is volt már a vakbelemmel probléma, vagy gyanú, és többek között azért nem mertek műteni, mert már volt egy hasi műtétem, és féltek, hogy baj lesz, inkább vártak, hátha nem az..

Ebből az lett, hogy végül terhes lettem, és így terhesség alatt kellett megműteni, nem kis kockázattal.. A hasi műtét nem csak azért veszélyes, mert önmagában is az, hanem azért is, mert ha még kettőt kellene később vágni, azért nem baj, ha az nincs ott, aminek nem feltétlenül ott lennie.

Szerintem ne csak olyan dokit keress, aki jópénzért császároz, hanem olyat, aki komplexen foglalkozik veled, és ha kell, akkor azt teszi, amit tennie kell, akár császároz.

62. youlcsi (válaszként erre: 60. - Valakivagyok1984)
2013. jún. 6. 14:51

nem... az ott halálos betegség.

ha azt mondanám, hogy a természetes szülésbe amúgy bele szoktak halni... akkor egyetértek, ha valaki választja a császárt... de ha pl AJ azért vetette volna le a mellét, mert a szomszéd tüdőrákos, vagy melanómás volt és amúgy a családban senkinek nem volt rákja... akkor igen, ez olyan :D

61. Taste (válaszként erre: 59. - Valakivagyok1984)
2013. jún. 6. 14:48

Már csak egy b*zd+ -et kellett volna a végére raknod, úgy teljesebb lett volna a kép.

Jesszus!

60. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 57. - Youlcsi)
2013. jún. 6. 14:46
Lásd Angelina Jolie-t levetette a mellét nehogy rákos legyen..na kb ez is olyan mint amit te írtál..
59. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 9. - Ancsii)
2013. jún. 6. 14:42

Te nem hülye vagy,hanem nagyon éretlen és neked még egy játék babát se adnék a kezedbe..ez az az eset,amikor nem értem,hogy a gyerekválalást miért nem kötik egy pszichológiai teszthez,te azon biztos megbuknál..A másik amit nem értek,párodnak,hogy a fenébe jut eszébe egy ilyen gondolkodású nőnek gyereket csinálni??Egyébként a gyereksírástól nem félsz?Lehet nem fogod tudni,hogy mi baja,mert tudod még egy csecsemő nem tud beszélni,ez esetben mi lesz?Visszarakod majd magadba mert megijedtél..

Egyébként képzeld én természetes úton 12óra kemény vajúdással szültem meg az egészséges kislányomat.Pokoli volt..és most tudod mitől félek?Kb 1hónap múlva szülök és attól félek,nehogy túl nagy legyen és császározni keljen..inkább kérek Edat.Egyébként azt tudtad,hogy ha a 8.hónapba kiveteted magadból nem szélesedik meg úgy a csipőd és csinosabb maradsz?

58. Taste (válaszként erre: 56. - Csokvihar)
2013. jún. 6. 14:40
És az otthon szülésről mi a véleményed?
57. youlcsi (válaszként erre: 54. - Taste)
2013. jún. 6. 14:39
nincs baj a császárral... de azért, mert valaki fél a fogtöméstől, még nem huzatja ki előre az összes egészséges fogát (bár de, van erre is példa :))
2013. jún. 6. 14:25
A csaszarmetszes mutet,amihez szukseges a megfelelo indikacio.Ha valaki ennek hianyaban,csak a penz miatt elvallalja,az annyit jelent,hogy nem tartja be a szakmaja alapszabalyait,s ha egy szabalyt megszeg,honnan tudod,hogy tobbet nem fog?Bemosakodik-e szabalyosan?Eleg gyorsan kezeli-e a sziket?Alaposan korbe nez-e a hasban?Rendesesen megnezi-e a placentat?Aki penzert vallal csaszarmetszest,az alapbol nem lehet megbizhato,lelkiismeretes orvos!!
55. aniju
2013. jún. 6. 14:14
igen, de a cs egy elég komoly hasi műtét. ezt önként és dalolva? hát, ti tudjátok.... :)
54. Taste
2013. jún. 6. 14:09
A fórumindító kérdésére nem tudok válaszolni, viszont nem bírom ki, hogy ne mondjam el a véleményem. Mi köze van bárkinek is ahhoz, hogy ki-milyen módon szül? Lehet, hogy én vagyok a tudatlan és nem jó szemszögből szemlélem a dolgot, de mi a baj a császárral? Miért csak akkor nő egy nő, ha természetes úton hozza világra a gyermekét? Lehet, hogy én vagyok a nagyon egyszerű, de szerintem a végeredmény a lényeg. Az pedig mindkét esetben egy gyerek, nem?
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook