Nyugdíjigénylés visszavonható, ha már van határozat? (tudásbázis)
Most csak 10%-al többet kalkulál előzetesen a KSH.
Nekem szerencsém volt a 13%-al 2025-ben + azzal, hogy éppen március végén volt meg a 40 évem.
De nekem az a pénz, ami a számlámon megjelenik. Vagyis a most mindent. Rosszabb nem lehet.
Keresd meg a korábbi évekre számolt valorizáció növekedéseket!
Illetve, van egy kalkuláció. Ha volt adategyeztetésed akkor ki tudod tölteni.
Én tudom. De irhatott volna többet =D. Csak a babona kedvéért.
A példáddal egyező gondolat alapján adtam be. De ha visszavonom es januarban adom be ujra, akkor csak a 13. Es 14 l. Havi -t bukom, viszont magasabb összeget kapok évekig nyugdijként és ehhez jön a munkavégzés dija, ami ugye véges időtartamú.
Csak példának írta. Ha 40 éved van több lesz az.
De maradjunk a példánál...
"Ha csak 1 napot vagy nyugdíjas idén, akkor februárban kapsz 150 ezret+37.500, az összesen 187.500 Ft."
150 ezer nyugdíj
Januárban emelés 3,6% 150000+5400 =155400
Februárban 155400 (havi) + 155400 (13. havi) + 36260 (14. havi 1. hét) = 347060
+ havonta 18,5% a béredből
Mindez csak akkor, ha már decemberben nyugdíjas leszel.
Ha ennyi helyen biztosra mondják... ingujjt felgyűrve éjszakánként dolgoztak rajta a karmelita kolostorba, mielőtt bejelentették, hogy lesz 14. havi is.;)
Szóval 2026 elején még számíthatunk rá - szerintem. Áprilisig nem merik visszavonni.
Az adókedvezmények nem számítanak bele a nyugdíjba.
A nyugdíj számításhoz az adókedvezményekkel csökkentett nettó keresetet veszik figyelembe.
Ez igaz, de ez a következő évi nyugdíjba már nem épül be.
A 13. és 14. havi nyugdíjat egy tollvonással megszüntethetik.
Ugyanúgy, mint a Nők 40-et.
Én úgy gondolom, hogy akinek van lehetősége nyugdíjba menni a Nők 40-el, az mindenképp tegye meg. Főleg, ha van lehetősége mellette dolgozni.
Tegyük fel, hogy lesz 150 eFt a nyugdíjad és decemberben nyugdíjas leszel.
Ha csak 1 napot vagy nyugdíjas idén, akkor februárban kapsz 150 ezret+37.500, az összesen 187.500 Ft.
Ha ezt leosztod 12 hónappal, akkro az havi 15.625 Ft.
Ennyivel nem lesz több a szorzó!!!!
Idősebb hugom is így járt. A nők40-hez majd csak 65 évesen lennének meg a napjai, mikor simán jön az öregségi.
A három gyerek után most adómentes, így kapott egy kis motívációt a nyugdíjig a munkához.
Nem tökölnék vele ennyit.
Az a 10% valorizációs különbség szemben a munkabér 18,5%-os növekményével.
+ Január 1-től 3,6% nyugdíjemelés, februárban 13. havi + 14. havi 1 hét
A 2026-os valorizációs szorzók március végén fognak megjelenni
Nyugdijguru hu
Nyugdíjmegállapítás
A 2026. január 1. és december 31. között megállapítandó nyugdíjak összegének számítása során új valorizációs szorzókat kell alkalmazni, amelyekről 2026. márciusában (legkésőbb április elején) jelenik majd meg kormányrendelet.
E 2026-ban alkalmazandó valorizációs szorzók a KSH legutóbbi kereseti gyorstájékoztatója alapján várhatóan 10%-kal lesznek magasabbak, mint a 2025-ben alkalmazott valorizációs szorzók voltak.
Hosszutavon a nyugdij összeget értem. Ami magasabb lenne a 2026-ban szamolt valorizácioval. Kérdés, hogy mennyivel magasabb.
Lehet, csak pár ezer Ft.
Mindenképpen igénylem a nők 40-t, csak meginogtam melyik jobb, at idei vagy a 2026-os.
Igen. És a 40 is ki tudja meddig 40. Aztán ha valaki akar sem tud csak 65 évesen vagy amennyire emelik elmenni.
Olyat is olvastam, hogy tervezik annak bevezetését, hogy el lehet menni kevesebb évvel is mint 40 év, csak kevesebb nyugdíjjal. Minden feltételes módban felvetve.
A barátnőmet érinti, 61 éves, de 65 évesen sem lesz meg a 40 éve. Azt mondja lehet elmenne előbb ha lehet kevesebb nyugdíjjal de dolgozna mellette ha még ezek a kondíciók maradnának. Nem tudja. Gondolom ebben is lesz majd csavar.
Hosszútávú alatt mit értesz? Hogy még dolgozol 5-6 évet? Mert akkor a mostani rendszer szerint megérné hisz biztos magasabb lesz a nyugdíjad. Mondom ezt a jelenlegi törvények, szabályok szerint. De ki tudja mi lesz akkor? Mi lesz 1 év múlva? Hogy változik pozitív vagy negatív irányba? Annyira vékony jég a nők 40 is és a nyugdíj rendszer is. Annyi rémhíreket feldobnak. Ami meg van, az már meg van. Szerintem. Ha dolgozni akarsz dolgozz nyugdíj mellett és tedd félre az egyiket. Képezz biztonsági tartalékot. A mostani rendeletek szerint 18,5 % zsebedbe marad. Számold ki és mérlegelj.
Aztán azt is ki tudja meddig élünk. Dolgozunk, dolgozunk aztán egyszer csak felbukunk:)
Nekem ugyanezt mondta a barátnőm. Nem számitok nagy nyugdijra, ezért gondolkodtatott el a plusz 10÷ valorizacios.
Mert a nagyobb összeg hosszabb távra szól.
De ha idén nem vagy legalább 1 napot nyugdíjas, akkor nincs 13. és 14 havi nyugdíj!
jövő decemberben mehetek a nők 40-el nyugdíjba és én is variáltam ezzel, de a barátnőm mondta, hogy ne tegyem az előzőek miatt.
Ha kérést ujra beadom januári inditással, akkor az idei valorizacios van.
Csak igy varni kell, amíg kihirdetik es addig eloleget kapok.
A topik címe: Nyugdíjigénylés visszavonható, ha már van határozat?
#1: "Ha megkaptam a határozatot, és az összeget is kiszámolták, visszavonhatom az igénylést még?"
Lehet, félreértettem. A beadással nem volt sok papirmunka.
Még várom a határozatot az összegről. Aztán döntök.
Ezek szerint sikerült visszavonnod az igénylést?
Mikor fogod beadni újra?
További ajánlott fórumok:
- Tudja már valaki, milyen új határozatot hozott ma a kormány a GYED-et ill. a GYES-t illetőleg?
- Ha nem fizet az ex gyerektartást, visszavonható a gyerek láthatási joga?
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?
- 70-es években születettek mik az elképzeléseitek a nyugdíjig?
- Hozhat-e ilyen határozatot egy társasház?
- Valaki tudna segíteni? Közgyógyellátás - határozat visszavonása a jogosult halála miatt