Miért van több férfi hajléktalan mint nő? (beszélgetés)
Ez bizony így van. Belvárosban élek, rengeteg nőt látok részegen, főleg diákokat, fiatalokat.
A női problémás ivás valós mértékét az önbevallás és a társadalmi stigma miatt bizonyos mértékig alul is becsülhetjük.
Nem "némi", hanem SOK igazság van benne.
Szerintem.
Egyik, általában a nőnek ítélik a gyerekekkel a lakást válás esetén.
Másik: A segítségkéréshez való viszony, sok férfit arra nevelnek, hogy "oldja meg egyedül", ne mutassa a gyengeségét. Emiatt lehet, hogy később kér segítséget, amikor már sokkal súlyosabb a helyzete.
A nők és férfiak hajléktalansága ráadásul nem teljesen ugyanolyan. A hajléktalan nők egy része rejtettebb formában él: ismerősnél, rokonoknál, ideiglenes szálláson vagy bántalmazó kapcsolatban marad, mert az utcán különösen nagy veszélynek lenne kitéve. Annyi nő tűr, nem is gondolná az ember.
Szabadság???
milyen szabadság ez?
Inkább leépülés! Onnan nem lehet egy idő után az illetőt visszahozni... :(
Első percben ez jutott eszembe, amikor a kiírást megláttam, csak nem akartam leírni :D
Sajnos, életképtelenek. Ismerősöm festő vállalkozó. Küldetése, hogy kiemeli őket. Munkát, szállást ajánl, amíg rendbe jönnek, de nem kell nekik. 1-2 napra bemennek, pia nincs, nem bírják. Kényelmesebb a szabadság.
Ez mondjuk nem igaz.
Az, hogy a férfi képtelen az egyedüli életre, arról nem a nő tehet.
Mert sok férfi képtelen együl élni, azt se tudják merre vannak arccal, ha egyedül marad.
További ajánlott fórumok:
- Miért van az, hogy egyre több komolynak tűnő férfi a Hoxán sírja el bánatát, hogy az életben nem tud kapcsolatot létesíteni a női nemmel?
- Ahol a nő 10-20-30 kilóval több, mint a férfi. Mennyire zavaró az a nőknek?
- A flört egy játék férfi és nő között. De mi az a határ ami már több mint flörtölés?
- Miért van az, hogy a munkahelyeken a nők között több a konfliktus, mint a férfiak között?
- Mire gondolnak a férfiak pontosan, ha azt mondják egy nőnek, hogy többet akarnak tőle, mint barátság?
- A hölgyek keményebben dolgoznak és többet foglalkoznak a hibák kiküszöbölésével, mint a férfiak?