Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
Update boltban,olvass vissza:)
Igen,sok minden drágább!
Én csak a sütiért járok be.
EGyszer vettem somlóit,de utoljára!
Szia!
Pl.Fóti Cora,budakalászi Cora,Lehel piacnál.
MIndenféle íz van:áfonya,káposzta,túrós,húsos stb.
2200körül van kilója.OLyan mint a fornetti.
Én most egy lángos muffin receptet találtam, azt fogom majd kipróbálni egyik nap.
Jövő héten egyik nap ki is próbálom a lángos. A fánkot majd farsangkor, az nekem tipikus téli étel! :))
Koszi lanyok :)
Majd igyekszem jo recepteket meg otleteket hozni :) de mar eddig is egy csomo hasznos dolgot irtatok le, nagyon jo a topik!
Nekem az utolso 3-4 kiloval van bajom, sehogy sem akar lemenni es latom a parnakat nagyon is.. Has, uszogumi, comb... pfff :(
Zabkorpás nokedli:
15 dk zabkorpa, 1 tojás, 1 kanál olívaolaj, 1,5 dl tej, vagy víz, só.
A főzésnél arra vigyázz, hogy amint feljön a víz tetejére szedd ki, mert különben szétesik. Én szoktam keverni hozzá egy kis teljes kiőrlésű lisztet is, úgy sokkal jobb az állaga.( Egyszerre nagyobb mennyiséget is szoktam csinálni, mert adagokban lefagyasztom és nem kell mindig pepecselni vele.)
Főzeléket sűríthetsz étkezési keményítővel, vagy knorr ételsűrítővel, vagy úgy hogy Norbi liszttel (ami most épp hiánycikk) csinálsz olívaolajon egy vékony rántást, vagy egyszerűen tejföllel, tejszínnel, kefírrel attól függően hogy milyen főzit csinálsz.
Én már sütöttem fánkot is és lángost is teljes kiőrlésű lisztből, a lángoshoz tettem egy kis krumplipelyhet is. Mindkettő jó lett, de arra számíts, hogy a lángos kicsit nehezebb, töményebb mint az eredeti. A fánk viszont teljesen jó és a zsiradékkal sem szívja meg magát, mivel az pillanatok alatt megsül. A lángos zsírosabbnak tűnt, pedig én dupla papírtörlővel mindkét oldalát nagyon alaposan letöröltem hogy ne legyen zsíros. De azért néha hogy elmondhassuk hogy azt is ettünk be lehet iktatni.
Sok helyen lehet kapni: Tesco, Coop, kisebb nagyobb boltok, de változó.
Nokedlit én még nem csináltam zabkorpából, de majd jövő héten.
Sztem nem sok az 1 l, nagyon light-os, néztem a ch tartalmát is, elég kevés.
Villával is lehet pépesíteni, de jó a keményítő is.
Persze gyere csak minél többen vagyunk annál jobb.
Eszembe jutott pár kérdés. Lécci válaszoljon, aki tud! Köszi.
Hullala tejszínt melyik boltban lehet kapni?
Nokedlit zabkorpából ugyanúgy kell csinálni, mint rendes lisztből?
U1 Sió-ból a napi 1 liter sok?
Főzeléket hogyan sürítetek? Turmixgépem meghalt, a zabkorpával meg nem szeretem, mert darabos. Keményítő esetleg?
sziasztok,
lehet csatlakozni? :) en most probalkozom az update-el,mert Reka dvd-jere tornazom es gondoltam, adok egy eselyt az update etkezesnek is :)
Latom, nagyon jo kis csapat vagytok, sokat segitetek egymasnak, ugyhogy en is szivesen beszallnek otletet gyujteni meg ha van, adni is :)
Burkuska! Az aprósüti engem is érdekelne. Hol veszed? Milyen?
Végre én is betévedtem egy update pékségbe. Hát...mit is mondjak, nem leszek törzsvásárló. Vettem ezt-azt, kóstolás képpen. Volt ami nagyon ízlett, de hiába, mert nagyon drága. Vettem pár zacskó kekszet is, és utána vettem észre, hogy a boltban 20 Ft-tal olcsóbban is megvehettem volna. Szóval én is maradok a házi készítésű cuccoknál.
Köszönöm, már majdnem feladtam a tócsni témát :)
Igazán nincs mit! :) Én is köszönöm mindenkinek, mert nagyon jó recepteket írtok, és nagyon megszerettem a főzést. A végén még mesterszakács leszek! :)
Nem kell megdarálni. Ha nagyon darabos a zabkorpa, akkor a Béres Alexandra félét vedd. Igaz, h drágább, de az nagyon finom darabkákból áll, szinte por. A többi durvább, ám olcsóbb. A tócsniban pedig nem lehet érezni a zabkorpa darabkákat, mert a zöldség is darabos.
hát lányok, legfőképp Nektek köszönhetem, hogy tudom tartani az updatet :) nagyon sokat segítenek az itteni ötletek, úgyhogy köszönöm!
De az csak egészben rakhatom bele ugye?
Úgy értem, hogy még light-osan sem darálhatom meg.
Jól tudom??????
Jövő héten vmelyik nap lángos akarok süti. Próbáltátok már a házisütis oldalon levő burgonyapehelyből készült lángost? Tk. liszttel gondoltam, mivel nincs norbi liszt, és zabkorpából a lángos biztosan nem lesz jó. Jók az arányok amik a receptben vannak? Tapasztalat?
Tényleg nagyon drága. Pedig a honlapján azt írja, h most akció van az étteremben.
Hol veszed a fagyasztott aprósütiket? Milyen aprósüti?
Miért? Mi történt? Amúgy a tócsni jó zabkorpával is. Liszt helyett beleteszed, csak kicsit várni kell, h megszívja magát, és ugyanúgy kisütöd.
Oh.........baccus de reggel van még nekem........hogy a jó életbe.........vááááááá......de mérges vagyok magamra.
Igen ha nem teszel bele lisztet.
Sziasztok!
Ha cukkiniből csinálok tócsit (tefal-ban minimális olíva olajjal) akkor az 1 kódú?
Ezek nagyon drágák. Bár lehet hogy csak nekünk, akik becsületesen dolgozunk és szerény fizetésből élünk. Nagyon sokan mellényzsebből kifizetik ezt a fővárosban. Pl akik a sok milliós végkielégítéseket felveszik. Nekem még egy szimpla étterem is drága, nemhogy Norbié.
Sziasztok!
Olvasgatlak benneteket rendszeresen,csak ritkán írok,de ezt nem bírom kihagyni.
Tegnap este a szentendrei korzón andalogtunk a párommal,amikor megláttam az update éttermet és kávézót!
Na,oda iramodtam és nézni kezdtem az ajánlatot.
Kicsit sem esett le az állam:hamburger 1600ft,egy főétel 3000ft,fagyi 700ft,somlói 650 és így tovább.A hamburger betette a kiskaput...
Véleményem szerint totál el vannak szállva az árak(ja,valamelyik nap hozott a párom mogyorókrémet,1300-ért).
Apósütit szoktam venni fagyasztva és itthon megsütögetem,ez épp elég nekem:)
Na,ez csak egy kis megjegyzés volt,nyilvánvaló,hogy nemcsak ezekkel a kajákkal lehet fogyózni,egy kis leleményességgel otthon sokkal finomabbat lehet készíteni.
Bónusz: bámészkodásom végére érkezett RR-a két gyerekkel.Mosolygós volt,élőben sokkal vékonyabb,mint a dvd-ken.
Szép napot:)
Nagyon jól néz ki, és biztosan nagyon finom is! Vaczila töltött cukkinije is isteni recept volt, kipróbáltam azt is, most már tervbe vettem, h ezt is ki fogom! :)
További ajánlott fórumok: