Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
feltettem a receptet a receptjeim közé, kép a naplómban :)
nekem a tervezés a problémám, én mindig megkívánok valamit, azt főzöm, azt eszem, pedig, anyagilag, s diétás szempontból is jobb az előre tervezés.
Én is így szoktam, előre összeállítom a dolgokat. Mondjuk a holnapra tervezett grillcsirke + mediterrán zöldségtál tervem csúszik egy napot, mert annyi barackunk van, h holnap inkább őszis csirke lesz, mert romlani fog a barack. Meg csinálok még egy joghurtos sárgadinnye krémlevest.
Igen ez így van. Mindenbe bele lehet jönni. Ha belegondolok hogy eleinte micsoda gond volt számomra az update főzés, most meg már a 2 féle kaja sem tart tovább mint az 1, mert sikerül jól szervezni a dolgokat. Főleg ha még heti étlapot is csinálok és gondolkodni sem kell, az szupi. Most már egyre gyakrabban összeírom egy hétre előre hogy miket főzök. Nem mondom hogy néha nem változtatok, de jó ha van egy alapötlet már csak a vásárlás miatt is.
Erre is jó ez az update, h rákényszerül szinte az ember a főzésre, és a végére jó kis háziasszony válik belőle! :P
Na akkor várjuk a képet és a pontos receptet s tedd föl légyszi.
én ma csináltam töltött padlizsánt, úgy ahogy Vaczila a töltött cukkinit, de nem hámoztam meg, s finom lett a héja is, illetve a töltelékbe tettem tejszín helyett, mert gondoltam az még eldobná tejföl tej keveréket, ahogy Trudika írta, majd a tetejére paradicsom akrika, s rá mozarella sajt, lehet még lefotózom, mertnagyon tutin néz ki és isteni, s ahogy néztem kb ultraupdate 1, legalábbis nagyon sok alkotórésze..:)
én is nagyon rákaptam a főzésre :)
Én is nagyon rákaptam a sütés-főzésre. Próbálom rászoktatni a családot is az egészségesebb életre. Apukám kivételével ez megy is. A többiek igen, de ő sajnos nem kapható a korpás, édesítős dolgokra. 1 km-ről kiszúrja... Nem baj az, h sütsz, csak 1es legyen! :)
Holnap egész grillcsirkét csinálok mediterrán zöldségtállal. Egyik nagy kedvencem. Nekem csak az a gond a gabona nélküli ételekkel, h ha igazán éhes vagyok, akkor nem telítenek el, ha pedig nem vagyok éhes, akkor meg minek üljek le enni... Minden esetre finom összeállítás ez így holnap ebédre.
Igen minden nap. Sőt gyakran 2 félét is, mert a férjem nem szereti a korpás, meg ilyen diétás féle kajákat, (mondjuk fogynia sem kell). Azért úgy próbálom összeállítani a menüt hogy legalább részben egyformát együnk. És hát a sütik. Azok a gyengéim. Többször is sütök egy héten ez az én nagy bajom.
Az finom! :) Te amúgy minden nap főzöl? Ahogy így olvasgatom a receptjeidet, meg a naplódat, meg látom a fényképeket, nagyon gyakorlott háziasszony lehetsz!
Már elmentettem hogy ne kelljen visszakeresni, majd sorra kerül valamikor. Ma Orly halat csináltam, sovány tartárral ettem az is fincsi volt.
Itt a hoxán is nagyon sokat találsz az "Update receptek" kategóriánál és van "zabkorpás receptek" fórum is.
Hú de megindult a nyálelválasztásom!
Itt vannak jó édességek, sütemények, sósak, desszertek: [link]
Vannak még Norbi honlapján is receptek. Én szinte mindent fejből csinálok, v hagyományos szakácskönyvből, csak átalakítom a receptet update-esre. Pl.: liszt helyett zabkorpa, cukor helyett édesítő, zsír/olaj helyett olívaolaj, tejszín helyett sovány tejföl v joghurt v kefir...fantázia kérdése az egész!
Sziasztok!
Segítenétek, hogy hol találok update-es recepteket? Olyan jókat írtok itt, hogy miket főztetek/ettetek....
Na megcsináltam a tésztát. A tésztagép nem a legjobb hozzá, de azért 50%-ban haszbálható. 3 tojást, pici sót, pici vizet, búzakorpát, zabkorpát összegyúrtam kemény tésztává. Hagytam állni 15 percig, majd megint összegyúrtam, megint 15 perc múlva összegyúrtam és kinyújtottam a tésztagéppel, a nyújtó részével szép kis lapokká. Na hát annyira nem lettek szép lapok, mert a korpa nem fogja olyan jól össze, mint a liszt. Szóval szabálytalan lapok lettek. Ezt már nem akartam a metélő részbe beletenni, mert féltem, h összemorzsálódik csak, úh széles metélt alakúra összevágtam késsel, kifőztem vízben rövid ideig (ahogy Vaczila mondta), és nagyon finom tészta lett belőle. Csináltam hozzá feltétnek gombás sajtos szószt. Tetejére tettem light mozzarella golyó darabkákat. Nagyon finom ebéd volt!
Úgy látom ha csak egy kicsit is, de megindult megint lefelé a mérleg nyelve. Remélem holnapra nem fog visszamenni.
Jaj, köszi, ha nem mondod, akkor valószínű szétfőztem volna a tésztát. Nokedlit még nem csináltam zabkorpából sosem, de lehet h kipróbálom, mert úgy ennék egy jó kis tojásos nokedlit.
Én még nem csináltam, de valahonnan van egy receptem.
3/4 rész Norbi liszt, 1/4rész zabkorpa, 1-2 tojás, só, víz. Összegyúrni, kinyújtani, metéltre, vagy kockára vágni és kifőzni. Gondolom a Norbi liszt helyett lehet több zabkorpát fogni, vagy egy kis tk liszttel keverni. Vigyázz a zabkorpás tésztát csak addig kell főzni amíg éppen feljön a víz tetejére, különben szétmorzsálódik. (Én egyszer úgy jártam a nokedlivel)Majd írd meg hogy sikerült.
Én is gratulálok ügyi vagy!!! ma még én is csak mikrós sütit etem
Gratuu!! Nagyon ügyes vagy!! :)
Csináltatok már update 1-es házi készítésű tésztát? Ma kaptam a nagymamámtól egy tészta nyújtó- és metélőgépet. Gondoltam, h holnap csinálok vmi fincsi tésztát. Liszt helyett zabkorpát tennék bele. Azt hiszem, h a tészta receptje: liszt, tojás, só. Ha liszt helyett zabkorpát teszek, talán jó is lesz, széles metéltet csinálok, kifőzöm vízben, teszek rá vmi trutyit és finom lesz! :) Ha nem ázik szét és ízre is ehető, akkor ez még a rizstésztánál is egészségesebb, diétásabb. Ha lesz időm, akkor holnap ki is próbálom. Ez a tésztametélő nagyon jó. Lehet vele vékony lapot is csinálni, pl lasagne-hez, v lapokból kettő egymásra borításával töltelékkel raviolihoz, de van rajta cérnametélttől egészen a szélesig állítható vastagság. Ha beválik, akkor tésztát tésztával fogok enni! :)
Én ma nagyon ügyi voltam. Csak délben ettem rendesen, de u1-est, azon kívül egész nap csak dinnyéztem. És jelentem, már a torna is megvolt.
Én sem fogytam semmit...de hát ma lecsúszott egy igazi házi túrós rétes is a kedvenc rétesházamban... :) Na sebaj, holnap reggel futással kezdem a napot!
Ne áruld el, h szójaszószt teszel a kajára. Finom édes íz lesz, sztem mindenkinek bejön...és sem mertem megmondani, h szója, mert apukám pl minden nap azzal jön, h jaj a szója rákkeltő, jaj az méreg, vétek az emberiség ellen, blablabla...
Az én wokom is jó nagy, de legalább lehet benne 2 napra előre főzni. Elég praktikus.
Örülök ha ízlett. Épp most készülök kipróbálni egy almás kekszes szeletet is, melynek alapja a fitnesz keksz. 3 hete csináltam a kekszet de még mindig jó. Remélem az is bejön majd.
Sajnos nem tudom, én nem szoktam sütire tenni...Nem vagyok egy nagy szakács. Csak szimplán tejszínhabnak eszem.De gondolom habfixálóval kemény lesz.
Ma megcsináltam a Máglyarakás receptedet. Mennyei! Hála és köszönet.
Sziasztok!Túléltem a tegnapi vacsi mentességt, de azt hiszem a hozzá fűzött reményeim nem jöttek be...mert híztam!!! Tegnap futottam 6,5km és szinte alig ettem és híztam. El sem tudom hinni, még adok egy esélyt az egésznek, mert a mensizés utolsó napján vagyok és lehet, hogy több a víz a szervezetemben de ha hétfőig nem változik a helyzet enni fogok:-)
További ajánlott fórumok: