Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
Hello.ma volt a 3.pentek wniko fele edzesnap...reggel konkretsn ugy ebredtem,mint akit osszerugdostak egy sikatorban elozo ejjel...:-))))
Rohogtem is reggel 5:30-kor a ferjemmel,aztan bemelegitettem ey nekilattam a feladatsornak.
Most jobban vagyok,h ujra atmozgatott,bar erzem az izmokat a bordaim felett,karok megint durvan elfaradtak...:-)))gyik vagyok,de ez ellen most teszunk:-)))
Eskuszom azt eezem h fejlodom...mar sokkal energikusabvan nyomtam a gyakorlatokat:-)
Jajjjj,olyan jo erzes!!!!!!
A ferjem olyan ari,mondta h csak csinaljam,mert o latja,h mar feszesedik a popesz:-)))))
kulonben en sem ertem, hogy miert lehet norbis kakaoscsigat enni este... Hiszen ertem en, hogy szenhidratcsokkentett, de attol meg van benne...
Kulonben az esti edessegeves elhagyasa az nehez... Egyet kell ertsek :)
Nekem a fekvotamaszos variaciok...kosarazzam kilenc evig,maga a karom eros,a gond a vallammal van,volt egy serulesem,meg azota le is punnyadtsm,az nem nagyon megy,de csinalom,csak a tetdelos cariaciot.hasnal is can egy ket gyakorlat ami nehezebb,mivel az ikrekkel csaszaroztak,de kuzdok.
Olyan jo erzes h ma is mar megcsibaltan.
Dejo Orsi,akkor Te is feladtad magadnak a leckét!
Nekek melyik a legnehezebb terület? Nekem a csipö-popsi. 3perc alatt elintéz Réka:-D!Persze utana sem adom fel,mert ugye kemények vagyunk:-D!De lesz ez még jobb is!
Tegnaptol elkezdtem tornaszni pentek enikore,azon felbuzdulva h mennxien tornasztok...nekem eddig a mozgas csak a szobabico volt,de most mar en is formalodni is szeretnek.
Kb egy honapja elkuldte az edzestervet...kiirogattam szepen papirokra...intervallum edzrs,minden gyakorlatot 20-30 masodpercig kell csonalni,10 mp pihi.
Olvasasra nem durva,na,mondpm ez jo lesz nekem indulasnak...egy kis tinglitangli....:-))
NEM AZ BASSZUS!:-)))
Ugy atmozgat,h az vmi dobbenet...de az igazi dobbenet ma reggel volt,mikor masodszorra alltam neki.tegnap kellemes izomfaradtsag volt rajtam,rendesen lenyujtottam magam...izomlaz szerencsere semmi,de tenyleg erzem h rendesen dolgoztak az izmok.
Ami a lenyeg ....ma,alig birtam megcsinalni...erzem mindenem,de naggggyon jo erzes...hat,derek,karok,lab,haaaas...es 20 perc raforditas.eddig azert nem tornaztam,mert az en fejemben is az volt,h 1-1,5 oranak erdemes csak nekiallni,ahhoz meg meg lusta voltam.de ez tok jo!reg ereztem ilyet.
A ferjem is hasonlo intervallum edzesekre valtott a fegyenccel kombibalva,es most h elkezdte a sajat testsullyal calo edzest,baromi latvanyosan alakul at.
Azt mondta,ez amit csibalok jo lesz,kb egy honap utan mar tok latvanyos lesz.:-)))
Mit ebédeltetek?
én finom lazacos Waldorf salit. Ez is Alakreformos recept, nagyon izlik nekem!
Háát, én várom a hidegebb időt, és újra futok. 77,3 kg voltam tegnap. Ma nem mértem :))
Szerintem az órákig edzek dolog nem mindenkinek való, nekem sem, főleg hogy a gyerek mellett nem is jön össze, és egy idő után unnám. Persze ha vékony lennék, és már izomépítésre hajtanék, más lenne a helyzet, de inkább az izomépítést kihagyom :))
Hüha. Megint jót kérdeztél. Motivál az,hogy 30 évesen jól nézzek ki.Úgy,h tetszek magamnak!Jelentem 1 hónapom van rá. :-D!és jön a 3.X!Hát nem tudom,sikerülni fog-e addig. Nagyon nehezen haladnak a kiloim lefelé. Nem tudom mikor lesz ujra beindulas. De nagyon nehéz megfelelöen enni,ez az egyél is meg ne is alapon:-D! DE a cél ugye az is, hogy kiegyensulyozottan táplálkozzunk es egeszsegesen is. Nem minden a fogyás, ha azzal az egeszsegünket tönkrevagjuk.De Tiis igy gondoljatok,tudom.
Futassal még sehogy sem állok,de megyünk haza és hazaviszem a cipöimet. Még 10nap. :-D!
Hát így. Mindenesetre mennyivel jobb ez már most így,mint ahogy volt fél éve.
lassankan valaszolok nem igaz?:)))
Szoval en rekara tornazom es masnaponta futok. Alkalmankent tartok pihenonapot, de az mar csak kethetente adodik... Hulyen hangzik, de ha nem mozgatom at magam, akkor ugy erzem, 'belemragad' a mozgasigenyem... Ilyet en korabban sosem ereztem egesz eletemben, szerintem ez attol is van, hogy az energialeadasom megvaltozott az evek mulasaval, illetve a masik otletem hogy olyan de olyan regen nem csinaltam rendszeres mozgast, hogy nem emlekszem ra...
A tesiorakat utaltam, mert mindig en voltam a legkoverebb az osztalyban, de legalabb a koverek koze tartoztam, akik kulon, torpeknek tervezett ugroszekrenyt ugralnak at, dobbantopadot nem kapnak es futaskor utoljra ernek celba. Szoval sikerelmeny:ZERO.
Nekem rekatorna nagyon bejon, probaltam mar masokat is, de beresalexandra tul hosszu (neha nincs annyi idom) es engem idegesit, hogy liheg. pentek eniko szimpatikus, de nem hajt elegge, nekem reka ormester stilusa jobban bejon - de nyilvan ez izles kerdese. Kulfoldi nokkel nem kezdek ugyanemiatt, nem hajt meg elegge, bar nehany azsiai szarmazasu video van, ami jo, eleg rovidek is, viszon az edzocsaj idegbeteg. Azt meg koszi, nem.
Szoval sokan kritizaljak rekat, hogy van mar ennel korszerubb edzesforma (insanity meg hasonlok) es valtozhatna, de remelem nem fog, mert en ot szeretem.
Norbival keztem a duci tornaval, azokat is szerettem, a bargyu poenokkal egyutt, de ha most megjelenne dvd-je, akkor mar nem valasztanam mert elment a esze es ettol nem tudok elvonatkoztatni.
A tesom valami 8perces youtube-os videot nyomott, nyolc perc alatt felporgeti magat, kiugralja magat - o meg azt szereti.
Szoval csak meg kell talalni a nekedvalot.
Milyen youtubeos videot nyomsz?
Igen, ebben en is ugyanigy gondolkodom, hogy nem ertem, hogy ha valaki nem eszik hust, vagy nem eszik lisztet azt mert lehetseges elfogadni, mig azt, ha nem eszem cukrot, azt nem...
nekem orok problemam (meg ettermekben is) hogy nem eszem meg a kenyeret - faj tole a gyomrom. (ugye ezert eszema hulye kekszet neha... :) )
Mindenesetre a cukorral lefozott kave az valami isteni otlet! Leszamitva hogy en sem innek belole... De valljuk be, finom lehet...
Amugy te is szerencses vagy a csaladoddal. Belekotottelek teged is abba a csokorba :)
Ha jol tudom, akkor azert nincs izomlazad, mert okosan tornazol es pontosan annyit vegzel, amennyit a tested bir, ezert az izmaid nem kerulnek oxigenhianyos allapotba - amitol aztan izomlazad lenne. Ettol ugyan lassabban fejlodsz es lassabban birsz tobbet es tobbet, viszont - es ez a lenyeg - NEM MEGY EL A KEDVED a tornatol!
Nem akarlak magammal osszehasonlitgatni, mert nem minden tornazasodat ismerem, de en is nagyon lassan haladok.
ennek ket oka van, az elso a mar leirt KEDV, hogy lassan erzem ahogy egy egy izom fejlodik, nem siettetem, hogy a mozgas orom legyen es ne kinlodas.
A Masik oka pedig a korom, marmint az eletkorom. Mert komolyan hiszek abban, ha elkezdek mosst orakat edzeni, akkor majd kesobb nem lesz mihez nyulnom, ahogy egyre lassul az anyagcserem. Mert erre ugye nekem eztra modon oda kell figyelnem, mert en nem szulok/szultem gyereket. Nektek anyukaknak ez egy kicsit mas, mert felujodik a szulestol a szervezetetek - nehany ugyben persze nektek lesz nehezebb, de alapvetoen ha NOKENT gondolkodunk, akkor mar megint csak a mertekletesseg amde rendszeresseg a nyero. De ezzel mar veled nehanyszor egyetertettunk :))) csak semmi eroltetes semmiben. De azt kovetkezetesen!
Es hogy allunk hogy allunk? Kilo meg futas ugyben?
JOT! Nagyon jot!
Te mivel motivalod magad?
en felirtam most a hutomre 'moderate', vagyis hogy mindent csak mertektartoan, higgadtan. Nekem a malackep kiragasztasa nem segitett... Es van egy naptaram is a huton, amihez mindennap beirom, mit mozogtam. Es ha nem mozgok akkor jol lelkiterrorizal engem az ures kocka :)
Szoval tok jok a 20percesek es boven elegek is! Szoval TALPRA FEL!
Kulonben neked is meg jecsimnek is: SZERENCSETEK van a csaladotokkal. Biztosan neha nehez veluk, de oruljetek neki, hogy vannak es szeretnek benneteket. Az komolyan mondom minden fogyokuranal tobbet er. Ha valaszthatnek, en is inkabb hetvegi lakomakat valasztanek veluk... De ezt nem szomorusagbol irom, hanem inkabb orulok, hogy ilyen jofej/idegesito/erthetetlen/ratok szivbol keszulo/szereto csaladotok van
Mindenképpen, bár párom szerint az izomláz csakis jó :)) mert szerinte akkor is fogy az ember. Ja, persze :))
Nekem rég volt utoljára izomázam, már nem is emlékszem, mitől jött ki, mert hiába fárasztom le annyira magam, hogy felállni is nehéz, komolyan remegnek a lábaim, izomlázam nincs :)