Női fecsegő - a la Smokey (beszélgetés)
Na de komolyra fordítva a szót.
Szépen elmész a bulira. Balaton egy szép hely, és csak erre gondolsz, és természetesen az esetleges új barátokra, akikkel majd ott ismerkedsz meg.
Nem kell mindig a kajával foglalkozni, hogy úristen mi lesz velem ha meglátom a kedvenc sütimet...
Egész jól el lehet lenni egy ilyen helyen. Pl. vannak fincsi száraz fehér borok, sajt is biztos lesz.
Én múltkor 100 palacsinta mellett álltam kb. 2 m-re, közelebb nem is mentem :P de tojtam rá, kiültem a kőre a ház elé, feltettem napdózert, aztán jót röhögtem magamon :)))
Szex non-stop :))))
mit mondhatnék?
30 éves vagyok, régen élsport, de 22 éves korom óta heti három aerob+erősítő edzés és soha nem fogytam tőle egy dekát sem. Sokszor nekikezdtem a no vacsorának: semmi. Sokszor nekiálltam koplalni: igen, ment és egy idő után már az sem akar. Most Atkins, és úgy tűnik működik, bár digitális mérleget még nem vettem, de két hét múlva a pasim céges hétvégéjén (kisemeremmondani) Balatonra megyünk.
Erről ennyit.
Mondjatok valami bíztatót!!!
Nem volt soha súly feleslegem! Ez virtuális meg kövezést von maga után?
:-) a világ leg édesebb pasija az én férjem (lehet,hogy ua-hoz mentünk feleségül?)
Az Atkins szerintem is nagyon jó!
Nincs is vita köztünk!
Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy küzdöttél-e valaha súlyfölösleggel, és ha igen, mióta. Mert én óvodás korom óta. Nálam ez már nem a pozitív szemlélet megtartásának hiánya, mert mindemellett a világ legédesebb pasija a férjem, és a legszebb kisfia az enyém.
62kg voltam a terhességem előtt, amitől 2 ÉVI, heti 3 aerob kontra erősítő edzéssel, zsíros kaja csökkentésével nem sikerült megszabadulnom.
Ez annak köszönhető, hogy az anyagcserém a béka segge alatt van.
Most 3 hete csinálom az Atkins-t. Az eredmény: 5 centivel a föld fölött lebegek, kiegyensúlyozott vagyok, fogytam 3 kilót, beesett a hasam, 31-es farmert vettem szombaton és vékony lett a karom is, amit eddig semmivel nem tudtam elérni.
Nézd, lehet, hogy nagy tapasztalatod van.
Nekem is van hidd el. 5 évig gyúrtam heti 5 alkalommal, mellette más sportok és nyugodtam ki merem jelenteni anno csak ezzel voltam elfoglalva.
Hogy hogyan nézek ki. De tudod az idő múlásával vannak más dolgok amik bejönnek egy nő/férfi életébe, kevésbé figyel oda magára...
Nem akarok ezen részletekbe bonyolódni, mert felesleges.
Mivel 5 évig komolyan csináltam a kondizást, és nem diétával, akkor nem is igazán kellett figyelnem az étkezésre. De:
tudod elkezdtem az egyetemet, mellette dolgoztam (ahol már azóta felmondtam...)és a napi 24 óra nálam 48-ból állt.
Szerinted ilyenkor mennyire érdekli az embert, az hogy hogyan néz ki?
Örültem, hogy lyuk van a seggemen :(
Egyébként meg nem kimondottan szeretem a személyeskedést, főleg nem egy nyílt fórumon, így inkább azt javasolnám az egyéb negatív észrevételek mellett vedd észre a pozitívakat is pl. folyamatos naplóvezetés, és igen is az is nagy kitartás, hogy nem naponta eszik meg az ember egy-egy csokit.
Így téma részemről lezárva. De nyiss egy naplót, mert még nem látom... aztán majd véleményezlek :P
Enyje-benyje :((((
Ez nem szép dolog tőled!!!!
Lassan megy, de biztosan, ezt Zazuka is tudja.
Azt se felejtsd el, hogy össz 7 kg feleslegről van-e szó, vagy utolsó 7-ről.
Mert nem mindegy...
Nem kell mingyá "beszólni"
Egyébként meg nem lehet a kettőt egyszerre csökkenteni, de próbáld ki, de azért senki sem vállal semmi felelősséget, és nem gyengén leszel legyengülve. Kérdezz meg egy orvost.
Most olvastam az Index-en ezt a cikket gondoltam közzéteszem.
Atkins-diétával gyorsabb a fogyás
velvet
2004. május 19., szerda 11:28
A Nemzetközi Gyógyszerészeti Évkönyv két tanulmánya is foglalkozott az alacsony szénhidrát- és alacsony zsiradéktartalmú fogyókúrák összehasonlításával. A cikkek szerint hat hónap elteltével a szénhidrátban szegény diétát választó páciensek több súlyt adtak le, mint a zsírok fogyasztását mellőző másik csoport. Ez az arány azonban egy év múlva már nem állt fenn: mindkét csoport megközelítően azonos arányban fogyott.
A Philadelphiai Orvosi Központ kutatócsoportjának tanulmánya 132 elhízott páciens fogyókúráját követte végig. A résztvevőket véletlenszerűen osztották csoportokba: az egyik csoport napi étkezésében 30 grammban maximálták a napi szénhidrátbevitelt, míg a másiknál a napi kalóriamennyiségnek legfeljebb 30 százaléka lehetett a zsiradék. Az Atkins-diétához hasonló, alacsony szénhidráttartalmú diétával fogyók gyorsabban adták le súlyukat, az alacsony zsiradéktartalmú fogyókúrára fogott csoport viszont lassan, de egyenletesen hozta be a másik csoport kezdeti előnyét.
A kalóriák csökkentése hoz eredményt
A tanulmány arra is kitért, hogy azok a résztvevők, akik cukorbetegségben szenvednek, a kísérlet időtartama alatt az alacsony szénhidráttartalmú diétával jobban tudták kontrollálni vércukorszintjüket.
Egy évvel később mindkét csoport megközelítően azonos súlyveszteséget mutatott: a csökkentett mennyiségű szénhidrátot fogyasztók 5-8,5 kilót, az alacsony zsiradéktartalmú diétán lévők 3-8,5 kilót adtak le. Dr. Linda Stern, a kutatás vezetője szerint ezzel bizonyíható, hogy minden diéta eredményes, ami a bevitt kalória mennyiségét csökkenti.
Vitamin-kiegészítéssel többet fogyhat
A második tanulmányban ismertetett kutatás során a Duke Egyetemen követték nyomon 120 túlsúlyos páciens diétáját, és arra jutottak, hogy azok, akik az alacsonyan tartott szénhidrátbevitel mellett vitaminokat és táplálkozás-kiegészítő szereket is szedtek, hat hónap múlva átlagosan 11 és fél kilót fogytak, míg az alacsony zsiradéktartalmú diétán lévő másik csoport tagjai mindössze alig több, mint 6 kilót.
"A jövőben nem lehet egyértelműen elutasítani a rendkívül alacsony szénhidráttartalmú diétákat" - írta Dr. Walter Willett, a Harvardi Közegészségügyi Intézet munkatársa a kutatáshoz fűzött kommentárjában. Az azonban további kutatásokat igényel még, hogyan lehet hosszú távon is biztonságosan alkalmazni ezt a fogyókúrás módszert, melyet Dr. Atkins is népszerűsít. "Elsősorban az volna a fontos, hogy a fogyni vágyók az étkezésüket tanulják meg kontrollálni, mintsem a gyors eredményt ígérő, de drasztikus módszereket alkalmazzák."
A poliszacharidok nagy tömegű, több egyszerű cukorból felépülő vegyületek. Vízben nem oldódnak vagy csupán kolloidálisan oldódnak, nem édesek és kristályos szerkezet nélküliek. Biológiai szerepüket tekintve egy részük pl. cellulóz, pektin, kitin - a növények és az alsóbb rendű állatok szilárd vázát képezi, más részük pl. keményítő és glikogén pedig a növényi és állati, emberi szervekben raktározódik el, fontos táplálék tápanyagként. A keményítő több száz szőlőcukor molekulából épül fel. Emésztőnedvek hatására fokozatosan lebomlik: először dextrin > malátacukor > szőlőcukor keletkezik. Hőkezeléssel (hőhatására) a keményítő láncok töredeznek, amely az emészthetőséget nagymértékben javítja.
Ebben a cikkben olvastam egy zárójeles megjegyzésben, hogy az étkezési keményítő több ch-t tartalmaz, mint a liszt.
Most akkor mi az igazság? A keményítő ch tartalma nem felszívódó?
Egyem a keményítős palacsintámat vagy ne? :)))
Szia Molntak!
Tegnap csináltam palacsintát étkezési keményítőből ( amennyiben szabad az étkezési keményítő). A recept az Atkins receptek topicban fellelhető:)))Szerintem elég jó lett.
Én Haas-t vettem, ez kukorica és burgonyakeményítőt tartalmaz, ezért vannak kételyeim a ch tartalmát illetően, mert még mindig nem tudom, hogy lehet, nem lehet, milyet lehet. A könyvemet meg kölcsönadtam.
Ja, egyébként 8 db palacsintát sikerült sütnöm abból a mennyiségből, de jó nagyokat!
Szép napot mindenkinek!
Keményítő dolog terén abszolút nem értek semmit! Szabad, nem szabad??...
Előttem van egy zacskó korpovit keksz:
Összetétel /100g/:
Szénhidrát: 67g
ebből cukrok 5,2g
ebből keményítő 59,7g
Szóval akkor elvileg lehet enni ilyen kekszet? Vagy a keményítő tiltott???
Büszke vagyok rád, hasonló kritikák érnek engem is nap, mint nap. Például: Jaa, az a fószer, aki 120 kilósan halt meg? Na, te is jóba kezdtél bele!
Utálom az ember "csordaszellem" természetét és a végtelen tapintatlanságot, ami némelyik tahóból árad.
Sziasztok!
Hétvégén teljessen kikeltem Önmagamból, ugyanis Öcsém kedves Barátnője teljessen kihozott a sodromból, pedig ez egyáltalán nem jellemző rám.
Elkezdte fikázni az ATKINS módszert és magát Atkinszt, én meg mint egy nem normális mintha a gyermekemet szídták volna kiálltam Érte ( de nem sikerült meggyőznöm ), ugyhogy ettől meg nagyon ideges lettem.
Rettenetes meglepetés ért Önmagammal szemben, hogy ezt hozták ki belőlem.
Idáig jutottam ;-))) De tetszik
Nem találta ki valaki az atkinses palacsintát???
Étkezési keményítővel liszt helyett???
És hogy maximalista legyek valami olyan kellene amiből úgy kb 10-20 db ot meg lehet enni.
Szép jó napot mindenkinek!
Nem tudja valaki mi a helyzet a búzacsírával és a búzakorpával????
Arra gondoltam, ha összekeverném étkezési keményítővel, nem lehetne liszt helyett használni???
Egyáltalán mire használják ezeket?