Németországi családi pótlék (beszélgetés)
Azt meg tudja nekem valakimondani,hogy a visszamenoleges kifizetes az igenyles beadasatol,vagy honnan szamitjak?
Mert nekem a gyerekem pl 2015.06.08-an lett bejelentve hogy itt el kint.Beadtunk egy igenylest,amit a magyar oldalrol hianyzo igazolasok miatt elutasitottak.Megjott a megszunteto hatarozat,hogy akkor otthon nem kapom tovabb a csaladit,beadtuk ujbol az igenylest 2015 novemberben.A gyerek kozben vegig itt lakik ugye,meg suliba jar.Arrol is kertek igazolast.
Melyik datum lesz a mervado?
Sziasztok. Igaz az hogy nem jár januártól a német családi pótlék csak akkor ha kint van az egész család?! Vagyis nem fizetnek különbözetet?!
Segítsetek légyszi!!! Köszönöm
Én már feladtam, ügyvédhez fordulok!
Tavaj novemberben meghalt a lányom anyukája. A lányom 9 éves. Magyarországon decembertől megvonták a családi pótlékot. Indok: az apuka németországban dolgozik. Ez idáig ok. De a lányom az iskolai év végéig az édesanyámnál van magyarországon. Persze kértük hogy adjanak igazolást vagy valami papirt, amivel itt kint el tudom kezdeni kérvényezni a családit (Kindergeld). Előszőr kérték hogy minden adatot adjak meg magamról (lakcim, munkahely, kereset, bankszámla...) Ezt nem értettem, hogy mi közük az anyagi helyzetemhez?
Majd miután az édesanyám sokadszora is visszament és persze ahány ügyintézővel beszélt, annyi féle variációt hallott, most utoljára adtak neki egy formanyomtatványt hogy azt itt kint töltessem ki a hatósággal és pecsételtessem le. Ez szép és jó, DE magyarúl van írva!!! A német ügyintéző honnan tudja majd hogy mit tölt ki és mit pecsétel le?
Na nállam ez volt az i-re a pont.
Nálunk szintén zenész, tavaly december előtt beküldtük a hiánypótlást, többször megy a telefon, persze minden rendben bent ben minden papír csak legyünk türelemmel, feldolgozás alatt van....
Kicsivel több mint 1 éve
Hello!
A Német Solvittól kaptunk értesítést,hogy családi pótlék igényünk el lett fogadva a Fanmillienkassénál.Levélben fognak értesíteni.Valakinek van tapasztalata ez ügyben ilyenkor mennyi idő amíg ebből pénz lesz?
Mi is tegnap kaptunk egy levelet,a masik gyerekem ugye is atkerult Nurnbergbol szerencsere.
De kertek potlast.Komolyan nem hiszem el,ezek szerint egy fel evig hiaba telefonalgattam,az ugyintezo siman ramondta,hogy minden rendben es csak varnom kell a hatarozatra.Merthogy konkretan ezert telefonaltam,hogy kernek e meg potlast,vagy mindent megkaptak.
Na most kertek egy Lohnsteuerbescheinigung-ot(nem tudom mi a magyar megfeleloje),meg egy munkaltatoi igazolast,es akkor igy elvileg mar el tudjak birtalni.
Tanulsag:telefonalni is teljesen folosleges.
Lehet felhivom oket holnap,most legalabb mar tudok arra hivatzkozni,hogy a masik gyerekemnek milyen hamar elbiraltak a kerelmet.Aztan ha nem jutok semmire,akkor utazunk.
Egyebkent ez a kindergeld itt nekunk egy megtakaritasi forma szinte,fixen eltesznek helyettunk majd ketszaz eurot,aztan majd egyszer valamikor megkapjuk:)
Az enyém oda került a kicsi igénylésével,ma jött a levél,hogy mikor és mennyit kapok visszamenőleg.
Két hete küldtem el az igénylést.
😱 Nagy változás történt a Familienkassánál!😱
A Kindergeld feldolgozását még egy hivatal segíti.
Ennek mi nagyon örülünk.
Bízunk benne, hogy így
➡ rövidebb lesz a feldolgozási idő,
➡ gyorsabb lesz az ügyintézés.
Többen kaptatok levelet, melyben tájékoztatnak benneteket, hogy átszervezés miatt ügyeteket már a
Familienkasse Rheinland-Pfalz-Saarland veszi át.
Kindergeld számod változatlan, az anyagodat a Familienkasse Nürnberg Nord elektronikusan átadja az új illetékes hivatalnak.
Neked ezzel kapcsolatban semmit se kell tenned.
Viszont, ha bármilyen adatváltozást be szeretnél jelenteni, az már a számodra új Familienkassánál tudod megtenni.
A Kindergeld számodat ne felejtsd el megadni!
Amennyiben a Te aktád is átkerül a Familienkasse Rheinland-Pfalz-Saarland -hoz, a Familienkasse írásban tájékoztat Téged.
Izgatottan várjuk a fejleményeket.
Mi nem vagyunk olyan messze,Munchen alatt lakunk,szoval kb 500km oda-vissza.Miben mas,ha szemelyesen odamesz?Eloveszik a papirjaidat,vagy hogy kell ezt elkepzelnem?
Nekem van meg vissza 12 nap a fel eves ugyintezesi hataridobol,ha addig nem jon semmi,akkor lepek valamit,csak nem tudom,hogy melyiknek van tobb ertelme.A solvit segitseget kerni,vagy pedig szemelyesen bemenni.
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Mi a véleményetek a családi pótlék "reformjáról"?
- Ausztriai családi pótlék különbözet
- Ki tudja, hogy mennyi Ausztriában és Németországban a családi pótlék 1, 2, illetve 3 gyerek esetében?
- Családi pótlék Németországból