Németországi családi pótlék (beszélgetés)
Emailt irtam a magyar cimre,kb ket ora mulva valaszoltak.
Most en abszolutnem tudom mit csijnaljak,felhivom a Familienkasset ma meg egyszer es valahogy a lelkukre beszelek.Itt ket magyar ismerosunk is egy kethonapon belul megkapta a Kindergeldet minden gond nelkul.
Szia!
Elmondanad kerlek,hogyan segitenek?Egyszereuen irsz egy emailt a problemaddal es kesz?Vagy telefonon,vagy megis milyen formaban kell veluk felvenni a kqpcsolatot?
koszonom
Szia,nekunk is Nurnbergbe kellett kuldenunk,pedig mi Munchen alatt vagyunk meg 40km-el.
Mi novemberben adtuk be masodjara az igenylest,mar hivtam oket,elvileg minden rendben,nem kell semmit potolni,megsem tortenik semmi.Kb egy honapja kerdeztem telefonon,hogy megis mi a mano van,azt mondta az ugyintezo,hogy meg kernek kb 3 honap turelmet.Azt nem ertem,hogy mi is itt elunk,nem hianyzik semmi papir,magyar oldalrol is reg le van mondva a csp,megszuletett a hatarozat,meg is kaptuk,meg allitolag a Familienkasse is,akkor nekunk miert nem 2 het az ugyintezesi ido,mint a nemeteknek?
Szia !
Igen.Mi 2013-14 re igényeltük.
Szia!
Tuti hogy utalnak magyar számlára,de lehet hogy kevesebb pénzt fogtok kapni,az átváltás miatt.Meggondolandó!!!!
Sziasztok!
Borzasztó jó hírt kell közölnöm veletek.Tavaly augusztus 5-én kiküldtük a csp különbözet igényünket a kassenak,az nko nov.18-án küldte ki a 411 nyomtatványt és a mai napon 9:06 kor csippantott a telóm és azt hittem örömömben hogy lecsúszok a székről.Én adtam be magunknak és hiánypótlást sem kértek.Kitartást mindenkinek!!!
Megnyitotta az ugyintezo neni az aktankat a gepen es kozolte h minden dokumentumunk nurnbergben van. Ez mar csakmazert us erdekes mert igencsak delen lakunk, igy mi nem oda tartozunk, kerdeztuk ezmhogy lehetseges, azt mondta nem tudja, nem tud segiteni. Akkor most hogyan tovabb, erre kattint kettot, h hat latja h a nurnbergiek mar 2 levelet kuldtek a magyar allamkincstarnak egyat oktoberben es egyet majusban meg tavaly. Mondom es nekunk miert nem kuldott senki sehonnnan semmit. Hogy nem tudja,nem tudja. Na persze. Elegunk lett, mimez a fejetlenseg, meg ammagyarok is mit szorakoznak? Vilagosan leirtuk es elkuldtuk az igazolast amit kikertunk az allamkincstartol, es elkuldtuk a nemeteknek.
Szoval ma irtam a Solvitnak, de nem tudom h mikor reagalnak, ha nem tudnak segiteni akkor ugyved es feljelentest teszunk. Rengeteg penzrol van szo, meg ha csak bankban tarolnam es hozza se nyulnek is szepen kamatozna, mi ez az egesz, h nem kapom meg?
Köszönöm a segítséget
Még annyi novemberben megkaptuk a határozatot a havi külömbözet érkezik a 4 évi visszamnenőlegesen nem szerintetek ennek mi az oka?:
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Mi a véleményetek a családi pótlék "reformjáról"?
- Ausztriai családi pótlék különbözet
- Ki tudja, hogy mennyi Ausztriában és Németországban a családi pótlék 1, 2, illetve 3 gyerek esetében?
- Családi pótlék Németországból