Németországi családi pótlék (beszélgetés)
Sziasztok
SEgítséget kérek!!!!
Magyar bankszámlára utal a familienkasse vagy csak devizaszámlára?
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Én rendelkezem Mo-on munkaviszonnyal, de valahol azt olvastam hogy a Mo-on folyósított családtámogatási ellátások összegét levonják a No-ban igényelt csp.-különbözetből, és mivel a gyed is a családt.-ok körébe tartozik, így az is levonásra kerül.
A férjem adószámát akkor kaptuk mikor az előző munkahelyén dolgozott, bejelentett lakcímmel.
Most viszont egy munkaerő kölcsönző cégnél van, és a vállalat nem intéz számára lakcímet, mivel 3-4 hetente változik a város ill. telephely ahova mennie kell dolgozni. A szállásáról minden esetben a munkáltatója gondoskodik, ő email-ben kapja meg a címet hogy az éppen adott városban hol foglaltak neki szállást.Ezért számlával sem rendelkezünk a szállásról.
Próbáltuk a munkáltatót kérni h segítsen a lakcím bejelentésben, de azt a választ kaptuk a német könyvelőtől hogy a csp. igényléséhez nincs szüksége lakcímre....De azt hogy ezt jogilag mire alapozza, nem tudjuk :-(
Persze, ha megoldható, akkor a legjobb, ha az ember intéz német lakcímet. Ha nem megoldható, akkor így kell beadni a kérvényt.
Ha a német lakcímre hivatkozva el is utasítják, fellebbezni lehet, arra hivatkozva, hogy annak is jár a német csp, aki életvitelszerűen Németo.ban tartózkodik.
Valóban furcsa, hiszen a foglalkoztatáshoz kell a német adószám, ahhoz meg a lakcím. De látatlanban nehéz 100 %-os információt adni.
Az életvitelszerű Németo.ban tartózkodás igazolása kiválthatja a lakcímet.
Ld. a Familienkasse hiánypótló levelei, amikor a Németo.ban tartózkodás igazolására bekéri a lakcímigazoló papírt, de elfogadja a bérleti díj fizetésétől szóló igazolást, éves adóbevallásról kapott határozatot stb. is
A GYED összegét nem vonják le a csp-ból, hanem csak a Mon. kapott csp-t.
Ha az apa egy háztartásban élt a gyermekekkel (egy lakcím, 401-es igazolás a Kormányablakból), akkor a házasságkötés előtt is járnia kell a német csp-nak.
Ha bizonyítható az életvitelszerű Németo.ban való tartózkodás (pl. bérpapírokkal), akkor elvileg nen probléma, ha nincs lakcím.
Mindenképpen ajánlatos kérvényezni a német csp-t. A legrosszabb, ami történhet, hogy elutasítják.
Ha az édesanyának Mon. nincs munkaviszonya, úgy elvileg mindenfajta Mo-ról érkező családi támogatás folyósítását megszüntetik. (Ellenpéldát is láttam már, az okàt nem tudom.) A MÁK ad tájékoztatást.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Férjem 2015 januárjától Németországban dolgozik. Először Magyar cégtől kiküldetésben, bejelentett német lakcímmel, majd szeptembertől teljes német jogviszonyban van, viszont nincs bejelentett német lakcíme. Szeretnénk elindítani a csp különbözet igénylését de két helyről két különböző választ kaptunk...
2015 májusában házasodtunk össze, a családban 3 gyermek van , én jelenleg a legkisebbel vagyok gyed-en, a két nagyobb viszont nem a férjem vér szerinti gyermeke. Kérdéseim a következőek lennének:
A bejelentett német lakcím hiánya kizáró tényező-e?
Ha jogosultak vagyunk akkor a teljes évre jár a 3 gyermek után vagy csak a házasságkötés dátumától?
A Magyarországon folyósított gyed összegét is levonják a német támogatásból?
Köszönöm a válaszaitokat!
Sziasztok!
Én 2015 nov.30-án küldtem el az igénylésünket,amit egyedül töltöttem ki fordítóval,meg szótárral.Minden papírunk fénymásolatát gyerek anyakönyvi,házassági anyakönyvi,id szám mindhármunké,lakcím igazolás mindhármunké Mák igazolás,hogy otthon nem kapunk semmi(magyarul) és mellette egy kézzel írt A4-es papíron,hogy otthon meddig kaptuk Ft-ban és mekkora összeget.Hiánypótlás nélkül tegnap érkezett egy levél melyben benne van a különbözet összege 7 hóra,és a rendes csp 4 hóra visszamenőleg.Benne van még,hogy a gyerek 18 éves koráig kapja a csp-t, illetve,hogy innentől a tartományi FK az illetékes,bármilyen kérdésünk és bejelenteni valónk van.A pénz még nincs a számlánkon,de remélem hamarosan az is megérkezik.Lehet szerencsénk volt,lehet jól csináltuk,de nekünk ez a mi esetünk a családi pótlék igényléssel.Mindenkinek sok sikert
Sziasztok!
Köszönöm a választ annak az egy felhasználónak!
Ebben csak az a baj hogy a párom nevére adtuk be,de a MÁK egyik ügyintézője áthúzta az egészet,a másik meg azt monda így a jó...Szóval ennyit erről!!És még egy kérdésem lenne kedves (czikrina)
nektek is így szólt az elutasító levél hogy arra az időszakra már be sem lehet adni?
Szia
Ha nem vagytok házasok annak kell igényelni aki a gyerek törv képviselője ,nálunk is ez volt a probléma párom nevére igényeltük és elutasította ,aztán igényeltük az enyémre és megkaptuk :)))))
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Mi a véleményetek a családi pótlék "reformjáról"?
- Ausztriai családi pótlék különbözet
- Ki tudja, hogy mennyi Ausztriában és Németországban a családi pótlék 1, 2, illetve 3 gyerek esetében?
- Családi pótlék Németországból