Nem tökéletes szülők fóruma... (beszélgetés)
elismert doktorról vsn szó igazából
persze, sok egyéb jellemzőt írt még és abból nem igen van ami ráillik (nem agressziv, tud együtt játszani másokkal, de van, hogy elrontja amit a másik épít...)
gratulálok a gyerekeidhez! :-)
A gyerek mindig oszinte. Ez igaz, de ez csak ann=yit jellent , hogy akkor ep haragudot rad mert nem engedtel meg vallamit. Ne ez ilyeszen meg teged.
De mert en is " nem tokeletes vagyok" irom en is az en problemam. Feltunesi viszketekseg, neha mar szemtelenseg.Onmaganak valo neha. Vallamit elrontottam . De mit? Na ide jon 2 halal eset a hazban ami a kozel multba van.Az egyik az anyosom ,a mamaja akinek neki is feltunesi viszketegsege volt. Mind ketten allandoan beszlettek. De jol talattak
szia!
nem hiszem, hogy ismerjük egymást :-) de még ismerhetjük
köszi a bíztatást! Szép a kisfiad :-)
Szia!
Sikerült jól felhúznom magam így kora reggel. Az a gyerekpszihológus nyugodtan adja vissza a diplomáját, mert egy nagy barom.
Neked van igazad, Te látod jól szerintem.
Most vagyok túl az ovis beszoktatáson, ráadásul már a második gyerekkel. Sosem gondoltam magamról, hogy tökéletes anya lennék, nyilván nem is vagyok. A nagyobbik lányommal 3 évig voltam otthon, csak velem volt, még a mamákra is ritkán bíztam. Az ovis beszoktatástól rettegtem, de zökkenőmentesen sikerült, nem nagyon volt sírás sem. A kisebbik lányommal is több, mint 2 évig voltam otthon, aztán a mamák vigyáztak rá heti 4-szer fél, néha egész napot. Az ő ovis beszoktatásától is féltem, vele sem volt gond. Kisebb sírás volt 1, vagy 2-szer, de nagy cirkusz sosem volt.
Sosem volt nekik mindegy, hogy kivel vannak, mindig is ragaszkodtak hozzám, de imádnak gyerektársaságban lenni, szeretik az óvónőket, illetve a nagyobbik a tanítónőket.
A kicsi szabályosan felragyog, mikor meglát délután, rohan hozzám.
Nem gondolom, hogy ettől én szar anya lennék, nem szeretnének a gyerekek. Óriási megkönnyebbülés, hogy túl vagyok a beszoktatáson, és nem voltak nagyobb drámák. Ez a megfelelő előkészítés erdeménye is, de nagyon gyerekfüggő is.
A legnagyobb cirkuszokat 2 bölcsiből jött kisgyerek csinálta, pedig tőlük "várta" volna az ember a legkevésbé.
Aki ekkora baromságot mond, mint amit a pszihológus, az még életében nem látott gyereket közelről.
az enyém mostanság hol ilyet-hol olyat mond...
van, hogy "Anya, te vagy a legjobb." van, hogy "Anya nem jó, csak Apa jó." (ő viszont keveset van vele)
hosszú ideig volt most beteg, de csak 2 hét után mondta, hogy szeretne már oviba menni (2 és fél hetet volt itthon)
nem tudom....
eddig még csak olyanokra bíztam akikkel tudtam, hogy szivesen van
Régebben én is olvastam ezzel a témával foglalkozó könyveket, de szerintem sem igaz minden, ami le van írva.
Nekem mindkét nagyobbik lányom könnyen beszokott az oviba, sőt nagyon várták a gyerektársaság miatt. De nem féltem, hogy rossz lenne bármelyikkel is a kapcsolatom, hiszen azt szokták mondani, hogy tudják, hogy én soha nem hagyom el őket, mindig megyek értük és ott leszek, ha kell:)
nem kellene tulbonyolitani. orulj neki,azt jelenti kiegyensulyozott, biztonsagba erzi magat.hagyd a konyvet es inkabb figyelj a gyerek jelzeseire.
a lanyom 5 eves volt amikor nyaron nem volt kire bizzam, kerestem bebiszittert,O is ott volt amikor jottek a jeloltek, vegul azt valasztottam akivel rogton megtalalta a szot...bevallt.
de most ez olyan nem is tudom....
azt hittem, ezt legalább jól csináltam
mert vannak azért magammal szemben fenntartásaim
jó, írtak még jellemzőket amik nem teljesen illettek a helyzetre pl: az ilyen esetben nem örül a gyerek amikor érte megy a szülő, közömbösen fogadja. Lányom javarészt örülni szokott nekünk, de volt már rá példa, hogy nem mert épp elkezdett játszani valamivel.
Ti ezzel hogy vagytok?
Sziasztok!
Hű, most elbizonytalanodtam, de ha jól sejtem (99%), tudom, ki vagy.
Szerintem emiatt ne aggódj, bár nem ismerlek személyesen, de az idősebbik lánykád elég karakán kiscsajnak tűnik.
Azért kezdődik 3 évesen az ovi, mert addigra érik meg rá, hiába van testvére, kis-nagybátyja, türelmes, játékos anyukája, nagymamája, akkor is jól érzi magát a sok gyerek között. Ez természetes!
Minden gyerek más, ki jobban igényli a vele egykorúak társaságát, ki még inkább maradna a szüleivel, de minden gyerek rájön nagyon hamar, hogy az óvoda igenis klassz hely!
Sose gondolj ilyesmire, a gyermekeidnek MINDIG te leszel az anyukájuk, aki felnevelte, szerette őket.
Nem biztos, hogy ennek ennyire felhőtlenül kell örülnöd.
Mi lesz, ha hosszabb időre majd el kell menned valahova, mi lesz, ha dolgozni kell majd menned?!
Sziasztok!
Én már rég nem olvasok ilyen jellegű könyveket...
A gyermek bízik benned, szeret téged, és alkalmazkodik a helyzethez:)
Egy 3,4 éves kisfiú anyukája.
Sziasztok!
Ez elgondolkodtató.....mi 3 nap alatt beszoktunk már a bölcsibe is.A kicsivel szeptemberben megyünk oviba.
Ezek szerint én sem vagyok tökéletes....
Szerintem jól hitted,én ezt nem tartom igaznak,hogy azért van el máshol,mert téged nem "szeret".
Pont,hogy azért,mert végtelenül bízik benned,hogy nincs mitől tartania,anyu ott lesz,ha baj van.
de te közel jársz hozzá...
nem is tudom :-)