Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nem csak szépséghiba a bütyök..műtét a megoldás? fórum

Nem csak szépséghiba a bütyök..műtét a megoldás? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
204. júliusi (válaszként erre: 191. - Archy)
2017. aug. 14. 14:17
Mi is nala voltunk penteken,vagxis a ferjem
203. Galli L. Ravira (válaszként erre: 201. - D41005143d)
2015. márc. 11. 17:20
Nem akarom, de már járni sem nagyon tudok. Tudsz más megoldást? Már beszéltem lézeressel, azt mondta, hogy ebben az állapotban már nem tud segíteni. Ez egyébként hallus rigidus, az öregujj merevsége, meszesedése, emiatt gyulladt be és fáj az ízület.
2015. márc. 11. 11:32
igen
2015. márc. 11. 04:40
ne kell okvetlen megmutetni ha nem akarod......
2015. márc. 10. 21:30
Sziasztok! Tudtok írni valamit az Ortopéd Klinikáról? Kit műtöttek ott? Milyenek az orvosok?
2015. jan. 16. 20:00
Kinek van eladó bütyök műtét utáni kezelőcipője? 36-od lábra kellene, fekete, 1 db.
2014. máj. 16. 10:08
Sziasztok! Van köztetek olyan, akit a Honvéd Kórházban műtöttek? Ha igen, ki műtött és milyen eredménnyel? Melyik orvost ajánlanátok onnan? Esetleg előtte-utána képeket tudnátok mutatni? Köszönöm előre is! :)
197. cullinan (válaszként erre: 196. - Babóca86)
2014. febr. 27. 14:03

Én értem, hogy nem a kifogásokat keresed, de olyan időpontra ne várj, ami minden családtagnak ideális lesz! olyan nincs!

Ha elmesélem az én történetem, akkor másképp gondolod.

Én ugye munkanélküli lettem novemberben, és már nagyon el kellett volna mennem dolgozni, de akartam a mütétet.

A Murphy dolgozik ilyenkor. Az nap amikor engem mütöttek, kellett bevinni a fiamat egy másik kórházba szintén mütétre, másnap mikor értem kellett jönni, a fiamat akkor mütötték. Gondolhatod ez lelkileg is mennyire megviselt,mert elötte mindig mindent én intéztem, és akkor voltam nyugodt, és azóta is megoldani, hogy mikor ki tudja Őt is elvinni kontroll vizsgálatra, akkor engem kötözésre...Itthon én felkelni nem tudtam az első hetekbe, Ő ülni, járni alig tudott, és tehetetlenül kellett néznem, hogy nem tudom kiszolgálni..

Amikor mindent én csináltam, a napi bevásárlástól a főzésig.

Most meg csak elnéztem az első héten, hogy uristen, mi van a lakásba, és ez sincs itthon, az sincs, mit fognak enni??

Mert annyira nem tudták a gyerekeim, miből áll a vásárlás, csak azt érzékelték, hogy mindennap volt kaja, főtt étel.

Szóval nagyon nehéz, és még most is, mert boltba még nem tudok menni, sok intézni valóm lenne,de minden megoldódik, és gyorsan megy az idő.Legalább is próbálom poztivan felfogni:)

Csak elkezdeni nehéz!

És már kifelé megyünk!

Köszönöm a jókivánságot, valóban könnyebb már itthon, de azért már kimozdulnék!

Ha bármi kérdésed van, szivesen válaszolok!

196. babóca86 (válaszként erre: 192. - Cullinan)
2014. febr. 27. 09:28
Szia! Nagyon örülök, hogy jól vagy! Remélem, hogy munkát is sikerül gyorsan találni! Sok sikert kívánok hozzá! Tényleg gyors a gyógyulásod! Nos én nem kifogásokat keresek, értem, , hogy miről beszélsz, de a műtét kihatással lesz az egész családomra így úgy akarom majd intézni, , hogy mindenkinek ideális legyen az időpont! Sajnos anyukám jelenleg sérvvel küzd így most az ő gyógyulása fontosabb mint az én bütyköm ami még alig fájdogál! További szép napot kívánok ! :D
195. eppelp (válaszként erre: 194. - Cullinan)
2014. febr. 26. 09:39

Szia,

Köszönöm a választ. Negatív véleményt a végeredményről, az orvosokról, az ápolókról és magánrendelőkről olvastam.

Ezen a fórumon nem találtam negatív tapasztalatot, ezért is bátorkodtam ide írni! :)

Én Pesten élek ezért szeretném ha a közelben sikerülne orvost találni.

Ha nem titok szívesen venném, ha megírnád az orvosod nevét és a kórházat, ahol műtöttek, nekem az is megfelel, ha prívátban írod meg.

Köszönöm a jó tapasztalatot és a bátorítást!!! :)

194. cullinan (válaszként erre: 193. - Eppelp)
2014. febr. 25. 17:56

Szia!


Nem tudom, hol olvastad a sok negativ tapasztalatot, én nem igy gondolom.Itt, és az index fórumán is szerintem 90%-ban mindenki poztitiv tapasztalatokról számol be.

Nekem is ez adott erőt, és most, hogy már tul vagyok rajta, én is csak biztatni tudok mindenkit, semmilyen fájdalomról nem lehet beszélni, pikk pakk tul vagyunk a mütéten, csak az utána lévő lábadozás, ami kicsit hosszadalmas.

Türelem kérdése a gyógyulás. de mármost ha ránézek a lábaimra, boldog vagyok, mert szép egyenesek:)

Pesten és vidéken is nagyon sok jó orvos és korház van. Mi magyarok szerencsések vagyunk,sok jó ortopéd szakorvosunk van.

Az index bütyök fórumán sok orvost ajánlanak ugy Pesten, mint vidéken is, érdemes olvasgatni.

Nem kerül a mütét semmibe, csak annyi, amennyit az orvosnak szánsz utána.

Nekem elég nagy volt már a bütyköm.

két nap mulva 3 hete lesz hogy mütöttek, de már teljesen jól közlekedek,persze A speciális kezelőcipőben.

Vágj bele minél elöbb!

193. eppelp (válaszként erre: 192. - Cullinan)
2014. febr. 24. 10:58

Szia! Érdeklődnék, hogy melyik kórházban csináltattad a műtétet, melyik orvost ajánlanád és mennyibe került?

Azt mondod 2 hét után már rátudtál állni a lábadra?

Napról napra érzed a javulást? Mekkora volt a bütyök a lábadon?

Ne haragudj a sok kérdésért, csak annyi negatív véleményt olvastam, hogy elbizonytalanodtam :( Köszönöm a segítségedet!

192. cullinan (válaszként erre: 190. - Babóca86)
2014. febr. 21. 19:25

én ma vagyok két hetes mütött, ma voltam varratszedésen.

Azt tanácsolom neked, hogy minél elöbb szánd rámagad.

sosem lesz rá megfelelő alkalom, Ha ezt nézzük, hogy milrt nem lehet, akkor senki nem mütettné meg.

Nehéz rászánni az időt, de az egészségünk nem érmeg két három hetet??

Mert tulképpen, ennyi az az idő,amikor kicsit elesettebbek vagyunk, én már itthon teljesen mobil vagyok két hét után, és azt mondta a doki, még egy hét ebben a kezelőcipőben, ésutána már lehet rendes cipőt is venni, ha ránk jön, ami azt jelenti, hogy akkor már vezetni is meg lehet próbálni.

Nekem is nagyon nehéz volt rászánnimagam, mert novemberben munkanélküli lettem, igy már le kellett volna mennem dolgozni, de most egy hónappal még kihuzom és legalább ez is rendbe van.

Majd most már ismét intenziven keresgélek a munkák közt, és remélem, mire rendesen járok, addigra találok is.

Megérte, most hogy látom a szép lábaimat!!

Ne a kifogásokat nézd, az mindig lesz, vágj bele és gyorsan tul leszel rajta!

191. archy (válaszként erre: 189. - Babóca86)
2014. febr. 19. 17:26
Dr Berczi Kálmán műtött. Borsodban csak a Miskolcon a megyei kórházban van ortopéd-sebészet, ott műtöttek. Utcára kb 5 hét után tudtam menni, de van,aki hamarabb. Egyik szobatársam még a csavar kiszedése után se tudott rendesen menni,de Ő már kb 60 éves volt a műtétkor. Kontrollon csak 9 hét után voltam, akkor mondta az orvos, hogy fokozatosan terhelhetem. Valószínűleg előbb is lehetett volna,de decemberben 3 hétig nem volt ortopédia,ahol lakom, így csak januárban tudtam menni. Menj el a lakhelyedhez tartozó ortopédiára és mond el a problémádat, az orvos majd megmondja mit gondol. Én 2008-ban voltam előtte ortopédián és akkor mondta,hogy műteni kell,döntsem el mikor akarom. Amíg nem fájt, nem érdekelt. Az index.hu bütyök műtét forumám is nézz szét, sok tapasztalat van fent.
190. babóca86 (válaszként erre: 185. - Cullinan)
2014. febr. 18. 23:07
Köszönöm neked is, hogy írtál! Hogy vagy? Először is keresni szeretnék egy jó dokit . Aztán annak fényében, , hogy ő mit tanácsol eldöntöm a továbiakat, mert ez a hónapokig tartó lábadozás ahogy írtad nagyon nem hangzik jól. Ha most műtetném is magam a 2 hét korház na meg még itthon is feküdni akkor ki látná el a lassan 11 hónapos kislányomat főleg úgy, hogy a fogzás miatt éjszaka is kell kelni hozzá? Férjem nyomozó, sokat dolgozik, túlórázik, ügyel....stb. A szüleim egy utcára laknak, de van egy vegyes kereskedésünk amit most csak ők csinálnak szóval sorolhatnám, , hogy mennyi embert érintene az én kiesésem! Ezért nem egyszerű a dolog amúgy meg simán megcsináltatnám ha csak rajtam múlna! Addig is megpróbálom lassítani a folyamatot ha lehet mert most még szemmel alig vehető észre és még ritkán fáj általában ha futok! Azért köszönöm a jó tanácsokat!
189. babóca86 (válaszként erre: 188. - Archy)
2014. febr. 18. 22:51
Szia! Nagyon szépen köszönöm neked is, hogy leírtad a tapasztalataidat! Azért elég durva, hogy már 15 évvel ezelőtt kialakult neked :( Az nagyon érdekelne, hogy milyen rohamosan tud súlyosbodni, mert most még muszáj tolni a műtét idején. Hol és ki műtött téged ha szabad érdeklődni ? Mennyi az az idő amikor már nem kell feküdni és úgyahogy élhetem tovább a kis életem? Már mint a műtét után?
188. archy (válaszként erre: 187. - Cullinan)
2014. febr. 18. 14:21
Egész jól, csak most a csavar miatt vannak problémáim. Ha olyan cipő van rajtam, ami szorosabban hozzáér a csavar fejénél a lábamhoz, fájdogál. De már nem sokáig fog, csütörökön kiveszik végre. Még az ujjaim nem teljesen tudnak mozogni ,de tornáztatni kell és nem sokára jó lesz.
187. cullinan (válaszként erre: 186. - Archy)
2014. febr. 18. 12:45
És igy három hónap után hogy van a lábad?
186. archy (válaszként erre: 182. - Babóca86)
2014. febr. 18. 09:59
Szia! Engem novemberben műtöttek Miskolcon és 32 éves vagyok. A lábaim már 15 éve rondák voltak,de tavaly már fájtak is. Bár én túrázni szoktam, futni nem, de a műtét után mindent lehet csinálni, amit előtte. Én is mindig odafigyeltem a cipőimre, csak kényelmeset vettem fel. A harántboltozatom elkezdett süllyedni és bütyköt csinált, az ujjaimat pedig elferdítette. Azt mondta az orvosom,hogy nem nőhet vissza a bütyök. Tb alapon megy minden. Az ország más kórházaiban dobálják ki az embereket, de itt nem.2 hétig nem engednek haza. Nem kell félni tőle, sokkal jobb műtét után. 2 nap múlva veszik ki a csavarokat, Wilson- féle műtétem volt.
185. cullinan (válaszként erre: 184. - Babóca86)
2014. febr. 17. 09:38

Természetesen nem baj a tegezés, köszönöm szépen:)

Azt ajánlom, ha az orvossal beszélsz, azért mondd azt, hogy néha fáj is, mert csak esztétikai mütétet nem szivesen csinálnak, bár ha elég csunya, akkor nem foglalkoznak evvel a kérdéssel.

A visszanövés szerintem butaság, na persze, nem azt mondom, hogy nem fordul elő hosszu évek mulva, de nem jellemző, és ma már nagyon profimódon csinálják.

Rengetek féle módon mütik. Nekem mütét elött azt mondta a doki, hogy Austin módszerrel müt, ami azt jelenti, hoyg dróttal rögziti az ujjat.

A végén azt mondta, hogy amikor felnyitotta, látta, hogy a drót nélkül is meg tudja csinálni.

Igy most nem tudom, konkrétan hogyan mütötte,de remélem jó lesz. Még be van kötve, nem láttam, de már nagyon kiváncsi vagyok rá.

Általában mindenkóhol már másnap haza küldenek a kórházból, nincs kapacitásuk arra, hogy napokig bent tartsák a betegeket.

Az első két hét a leg rosszabb, amikor segitségre szorulsz, mivel nem nagyon állhatsz a lábadra, csak Wc és vissza.

Persze ezt megkönnyiti az a kezelőcipő, amit már mütét másnapján fel lehet venni, és ebben könnyebben megy a közlekedés a lakásban.

Az indexen van egy bütyök fórum, én is inkább ott vagyok, ott mindenre választ kapsz, ha vissza olvasod.

Konkrétan éppen most ajánlottak Miskolcon orvost valakinek.

Ezeket a mütéteket TB-re csinálják, nem kerül pénzbe,csupán az, ha a dokinak adsz egy kis hálapénzt:)

Vágj bele minél elöbb!

2014. febr. 16. 23:44
Szia! Köszönöm, hogy írtál. Ugye nem baj, hogy tegezlek az anyukám is hasonló korú :D Jaj ez a hosszú lábadozás nem hangzik jól. Akkor is megműtenek ha különösebb problémát nem okoz? A doki mit mondott neked pontosan, hogy mennyi az esélye annak, hogy vissza jön? Nekem egy 10 hónapos kislányom van így még nagyon nem tehetem meg azt, hogy hónapokra ágynak dőlök. Úgy olvastam, hogy több 100 féle képen lehet műteni ezt a nyavaját és, hogy van olyan ami után még az nap haza lehet menni, rá is lehet állni. Téged hol műtöttek? Én borsodi vagyok így Miskolc van hozzám a legközelebb! Ezt a tb támogatja vagy fizetős? Jobbulást neked és kitartást ha már eddig eljutottál!
183. cullinan (válaszként erre: 182. - Babóca86)
2014. febr. 16. 14:32

Szia!

Igen, elég korai még neked,de sajnos ez már nincs korhoz kötve, és cipőhöz sem sajnos.

Nekem egy hete mütötték mindkét lábam.

Én ötven éves vagyok, de sajnos a lányomnak is mütétre lesz szüksége, aki annyi idős,mint te.

Szóval, ne félj, és ne halogasd a mütétet.

Én egy jó hírü lábfejspecialistával mütettem a lábam, őt bátran tudom ajánlani,fantasztikus orvos, ember! és már a kisujjában van ez a mütét.

Azt mondta nekünk, hogy sajnos a nők nagy százalékának a génjeiben ban ez a betegésg, ésjobb lenne még ha fiatalon megmütettnék a lábukat.

Én is futok, és nagyon remélem, hogy a gyógyulás után (ami elég hosszu, több hónap)ismét élvezhetem.

Ha bármi kérdésed van,irj nyugodtan, mivel most két hétig csak fekszem, igy van időm forumozni:)

2014. febr. 16. 00:23
Sziasztok! Ha él még ez az oldal nagyon érdekelne, hogy azok akik megműtették magukat, hogy vannak? Vissza jött a bütyök? Teljesen el vagyok kenődve mert 27 évesen úgy néz ki, hogy nekem is előjött ez a nyavaja :-[ szeretek futni és félek, hogy emiatt nem fog majd menni a dolog vagy lehet, hogy még ront a dolgon? Az egészbe az a legnagyobb vicc, , hogy mindíg odafigyeltem a , hogy milyen cipőt veszek, hogy majd idősebb koromba ne legyen bütyköm, de ha ezt így tudtam volna előre minden nap magassarkúba lófráltam volna! Na, de ez már késő bánat!
181. Lonci12 (válaszként erre: 159. - Larka49)
2013. máj. 8. 16:23

Szia Larka !

Nekem ősszel lenne a műtétem.Lézerrel. Neked mennyi ideig tartott a lábadozás? illetve mennyire volt fájdalmas a műtété? Mikor tudtál elöször cipőt húzni? Köszi ha válaszolsz.


Lonci12

180. Lonci12
2013. máj. 8. 15:40

Sziasztok Mindenkinek !

Irjon már valaki nekem akinek az ars -medic klinikán lézeres bütyök műtéte volt. Nekem elvileg ősszel lenne, de a fórum olvasása közben egyre jobban elbizonytalanodok .Olyanok is nagyon érdekelnének,hog mennyire fájdalmas ,illetve mennyire gyors a gyógyulás és egyáltalán azt kaptad (végeredmény9 amit vártál??

179. limier (válaszként erre: 176. - Cat_y)
2013. febr. 6. 19:04
Lindgren műtétem volt
178. limier (válaszként erre: 175. - Cat_y)
2013. febr. 6. 19:03

Szia cat-y!

Gerinc érzéstelenítéssel csinálták a műtétet. Nekem a nővérek mondták, hogy aznap ne is próbálkozzak felkelni, mert fájhat a fejem. Oldalra lehet fordulni, de én nem erőltettem, valamint a fejet nem lehet megemelni egész nap (mint a hasprés, olyat nem lehet csinálni). Sok vizet vigyél, mert a műtét napján és utána is sokat kell inni. A cipődet nyugodtan hazaküldheted, mert úgy sem fogod tudni felhúzni. Én vittel magammal egy 45-ös frottir zoknit, aminek levágtam a gumis részét. Egyedül ezt tudtam felhúzni a kötésre.Kaptam cipővédő(biztosan tudod, hogy mi az, amit az intenzíven is adnak a cipőre).

Így mentem ki a sürgősségire, majd oda álltak autóval, és ott tudtam beszállni.

Sok sikert, és mielőbbi gyógyulást kívánok!

2013. febr. 5. 11:14
Jó, hogy kicsit fellendül a fórum, de én annak örülnék, ha Pestiek is irnának tapasztalatokról, véleményt, hogy pl az Uzsóki kórházban melyik orvost javasolnátok, és ott is elvégzik e egyszerre a két lábon?
176. cat_y
2013. febr. 3. 20:05
Még egy kérdésem lenne. Neked is Brandes műtéted volt?
175. cat_y (válaszként erre: 174. - Limier)
2013. febr. 3. 19:59

Szia!

Köszönöm amit írtál, kicsit megnyugtatott. Pénteken műti nekem is a Dobos doktor egyszerre mindkettőt és azért van bennem félsz. Mit vigyek magammal a kórházba, mi az ami jó segítség. Gerinc érzéstelenítéssel csinálták? Kicsit attól is félek mert egyszer már műtöttek így és utána két hétig fájt a fejem. Esetleg arról írnál akár privátban hogy mennyit illik ilyenkor adni? Köszönöm.

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook