Nem bírok a lányommal: Züllés, hazugság, lopás, alkohol, altató, öngyilkosság (beszélgetés)
zsuzska
azért vigyázz ne bántsd meg Mártit
hiszen neki az "alkoholista, drogos" is a gyereke, Őt is szereti
Örülök, hogy végre olyan is írt, aki sértett volt a dologban. Erről van szó.
A család többi tagját ki védi meg?
A lelki sérülések nem számítanak?
Vagy majd a testvérek is járjanak pszichológushoz azért amit láttak, átéltek?
Gondolkodjatok emberek!
Őket kell megvédeni, rájuk kell vigyázni, nem egy alkoholista drogosra.
Igaza van Mártinak, és abban is persze, hogyha segítséget kér, segíteni kell rajta.
De ezt erőltetni?
Végig olvastam a naplót és a sok fórum hozzászólást is.
Én egy testvér vagyok aki ezt átélte......
koppanya-val értek egyet:
Dinaka: egyre durvább amiket írsz, ezért engedem meg magamnak, hogy veled kapcsolatban is leírjam a véleményemet: gyenge jellemű apád miatt miért magadat okolod, nem a te dolgod lett volna megmenteni, sztem érdemes ezzel pszihológushoz fordulnod, ha ennyire bánt a dolog.
Ne ítéld el azt az anyát aki tenni akar valamit és természetes, hogy örlődik.
Nekem a nővérem volt ilyen és addig amíg be nem zárultak előtte a kapuk addig nem tért észre, járt börtönben, volt prosti és ráébredt arra, hogy vagy megdöglik, vagy talpra áll. Addig hiába vitték Apám, Anyám mindenhova, mentek érte, józanították, beállították a jó irányba és aztán kezdhették előlről..... volt pia, drog, gyógyszerek, átverések, lopások, öngyilkosságok ahol rá lehet találni....
IGENIS EGY PUSZTULJON MINT +4.
Én meg mint testvér néztem a háttérből, ahogy Anyumék beleőrülnek....ahogy tönkre tesz mindent és mindenkit maga körül.
Szerettem és szeretme a nővéremet, de akkor utáltam amiért kínozza a szüleinket és mert nem telhet el úgy 2 nap, hogy ne kelljen őt megmenteni, érte menni. Iszonyú volt látni mikor részegen összehányt, összetojt, összevérzett új padlót, új falat......és mikor nem kapott meg valamit/ pioa, pénz/, jött a mocskolódás, meg hogy őt nem érti meg senki..... szemetek vagyunk.
Ma már bevallja az volt a legjobb lépés, hogy magára lett hagyva- ÉS NEM TUDJA MIÉRT LETT OLYAN AMILYEN
Van happy end_: dolgozik, különél egy fantasztikus fickóval, suliba jár.
Csak a véleményedre voltam kiváncsi
ez az én tapasztalatom is :(
Bocs, nem akartalak megbántani!!!
CSak annyira nehéz ilyen helyzetben lenni hogy el se tudod képzelni. A legrosszabb rémálomnál is szarabb :(
Szia Anna,
most a pszichológusról beszélsz? Igen, az valóban elhúzódhat évekig, és nem is ér semmit, ha a beteg nem szabad elhatározásából veszi igénybe, tehát Márti lányánál úgy néz ki, egyelőre nem altarnatíva:(
Igen, akkor ez is egy megoldás lehet. Olvastam egyébként, érdekes...
láttam, hogy van egy ilyen fórum, ha lesz időm, beleolvasok a tapasztalatokba.
Köszönöm az ötletet.
Miért? Reklámozzátok? :D
Biztos jó szakemberek vannak ott, de pl. ha én nem akarok változni, nekem jó így akkor a fejük tetejére is állhatnak nem tudnak segíteni rajtam :(
Felesleges tízezer forintunk sincs:(
Elmaradt telefonszámlánk van (miatta telefonáltunk ezer helyre mert kerestük), be nem fizetett büntetések (lógott a buszon)
nem tudok most ilyesmire költeni.
a másik két gyerek ne tudjon a nővérük kezelése miatt enni?
Na látod, oda nem kell hogy ő menjen... elmehetnél Te is.
és Te állítod fel a problémát.
Így is működik!
Szia Márti,
én úgy tudom, hogy nem hosszú évekig elhúzódó kezelésekről van szó, hanem egy-két, esetleg három alkalomról, ami alkalmanként olyan 10 ezer Ft körül van. Szerintem olcsóbb, mint az állandó lenyúlások, lopások.
Talán a nagyik is szívesen segítenek. Egy alkalom után pedig már le lehet vonni valamiféle következtetést, hogy van-e értelme folytatni.
megnéztem igen.
szerinted elmenne önként?
azért lányok azt vegyétek figyelembe, hogy elvesztettem a munkám (miatta), a férjem tart el ötünket, és hogy lenyúlta az összes tartalék pénzünket a lány, elég sz*r anyagi helyzetben vagyunk.
gondot fog okozni a karácsony is, nemhogy fizessek különböző terápiákért....
Nem hülye
azt mondta amit hallani akartál
Elég sokat beszélgettünk (mint írtam, körülötte forgott mindig a világ) elmondhatta a problémáit, a hülyeségeit, és el is mondta. Ha valamit nem mondott el, azt nem tudom kihúzni belőle.
Kommunikációval nem volt semmi baj.
Talán ezt nem tudja már hova tenni, hogy mennyi hülyeséget csinált az utóbbi időben.
Erre azt mondtam neki kedd reggel, hogy mindent és mindenkinek meg lehet bocsátani, mindenki elfelejteni ezeket előbb utóbb, de ahhoz meg kell változnia. Úgy tűnt megértette. Aztán délután elcseszte az egész fizetését és betankolt piából....
Mire véljem?
ezt már javasoltam neki én is tegnap priviben :)
Márti!
Amit küldtem linket megnézted?