Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Narancsos-répás grillsaláta recept

Narancsos-répás grillsaláta recept

Elkészítési idő 45 perc

A Narancsos-répás grillsaláta hozzávalói:
2 csokor sárgarépa
4 dl 100%-os szűrt narancslé
fahéj
2 db cékla
2 db kisebb lilahagyma
3 teáskanál porcukor
2 dl víz
1 teáskanál ecet
3-4 szelet bacon
aranymazsola
narancshéj


Narancsos-répás grillsaláta

A Narancsos-répás grillsaláta elkészítési módja:
1. A répákat megtisztítjuk (kis zöldjét meghagyjuk), majd annyi narancslevet öntünk rá, hogy elfedje. Rádobunk egy fahéjrudat és 5-7 percig főzzük. A céklát szintén roppanósra főzzük, majd kisebb cikkelyekre vágjuk.

2. 1-1 lila hagymát megtisztítunk, az egyiket felkockázzuk, a másikat karikára vágjuk. A porcukrot elkeverjük a vízzel és az ecettel. A hagymakarikákat ebben a lében áztatjuk tálalásig.

3. Kevés vajon megpirítunk 3-4 összevágott baconszeletet, megszórjuk római köménnyel, majd rádobjuk az egész répákat, a felcikkelyezett céklát és a felaprított lilahagymát, összepirítjuk, megszórjuk az aranymazsolával.

4. Tálalásnál megszórhatjuk még narancshéj forgácsokkal és az ecetes lilahagyma karikákkal.



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 30. 14:05
A narancsos-répás grillsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook