Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos répatorta recept

Narancsos répatorta recept

Elkészítési idő 40 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Narancsos répatorta hozzávalói:
Piskóta tésztához
150 g darált mandula
4 darab tojás (közepes méretű)
3 evőkanál forró víz
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
0,5 narancs reszelt héja
250 g reszelt sárgarépa
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (csapott)

Krémhez
1 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
1 tasak Dr. Oetker Eredeti
Puding vaníliaízű
40 g porcukor
250 ml narancslé
125 ml sárgarépalé
400 ml hideg habtejszín
0,5 narancs reszelt héja

Díszítéshez
néhány marcipán répa


A Narancsos répatorta elkészítési módja:
A mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. A tojást a forró vízzel egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A cukorral elkevert vanillincukrot és a narancshéjat fokozatosan hozzáadjuk, és a masszát még 2 percig verjük. Majd a répát és a mandulát is hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és rövid idő alatt a legmagasabb fokozaton elkeverjük. Végül a tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 40 perc A megsült piskótát a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ezután a piskótát vízszintesen félbe vágjuk. A krémhez a pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint a cukorral, a narancslével és a sárgarépalével megfőzzük, majd hozzákeverjük a narancs héját. A meleg pudingot fedjük le fóliával és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük a Zselatin fix tasakján lévő használati útmutató szerint. A kihűlt pudingot átkeverjük, és óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. Az alsó piskótalapot ráhelyezzük egy tálcára, a narancskrém felével megkenjük, és ráhelyezzük a felső lapot. A tortát a maradék krémmel bevonjuk. A tortát marcipán répákkal díszítjük, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Jó étvágyat kívánok!

Igazi Húsvéti különlegesség!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos répatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook