Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Dáriusz király salátája recept

Dáriusz király salátája recept

Elkészítési idő 15 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Dáriusz király salátája hozzávalói:
1 db közepes cukkini,
1/2 db kígyóuborka,
1 köteg piros retek,
1 db kápia paprika,
1 db fehér paprika,
1 db lilahagyma,
1 db nem túl érett paradicsom
Az öntethez:
3 dl víz,
1 db citrom leve,
2 ek. almaecet,
1 ek. kendermagolaj,
2 ek. barna nádcukor (vagy édesítőszer)
Fűszerek ízlés szerint:
patikasó, szárított kaporlevél, szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, őrölt színes bors, friss vagy szárított petrezselyemlevél


Dáriusz király salátája 1.Dáriusz király salátája 2.


A Dáriusz király salátája elkészítési módja:
Minden zöldséget megtisztítunk, majd vékonyra felszeleteljük. Az öntethez a hozzávalókat egy turmixpohárba öntjük, fűszerezzük
és alaposan összeturmixoljuk. Végül felöntjük a felszeletelt zöldségeket vele. Egy zárható dobozban legalább 3 órára a hűtőszekrénybe
tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Hűtve akár 3-4 napig is eláll. Önmagában és sült húsokhoz, halakhoz fogyasztva is kitűnő roppanós
állagú alakbarát salátát kapunk.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 25. 16:45
A dáriusz király salátája elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook