Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes-mákos tekercs recept

Mézes-mákos tekercs recept

Elkészítési idő 60 perc

A Mézes-mákos tekercs hozzávalói:
7 dkg mazsola
2 evőkanál rum
3 dl almalé
20 dkg darált mák
8 dkg vaj
2 evőkanál méz
2 db tojás
10 dkg fagyasztott szilva
20 dkg túró
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

0,6 dl tej
0,8 dl olaj
40 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor


Mézes-mákos tekercs

A Mézes-mákos tekercs elkészítési módja:
1. A mazsolát meglocsoljuk a rummal, és hagyjuk kissé megduzzadni. A darált mákot 5 percig főzzük az almalében. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a mazsolát, a vajat, a mézet és 1 db tojást, majd hagyjuk kihűlni. Kiolvasztjuk a fagyasztott szilvát, és feldaraboljuk.

2. A túrót simára keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, 1 db tojással és egy csipet sóval. Fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet és az olajat, majd beledolgozzuk a lisztet és a sütőport is.

3. A tésztát 40×50cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a mézes-mákos töltelékkel, azon pedig elosztjuk a szilvát. A hosszabbik oldalánál feltekerjük, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 20- 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.


A mák nem csak finom, de nagyon egészséges is: értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Fogyasszunk belőle minél többet!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 26. 16:06
A mézes-mákos tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook