Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyos krumplileves csirkemellel recept

Tárkonyos krumplileves csirkemellel recept

Elkészítési idő 45 perc

A Tárkonyos krumplileves csirkemellel hozzávalói:
50 dkg csirkemell vagy sertéscomb
2 db sárgarépa
2 db paszternák (elhagyható)
2 szál petrezselyemgyökér
1 db zeller
1 db vöröshagyma
3-4 db krumpli
2 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
tárkony (ízlés szerint)
1 dl tejszín
1 kis pohár tejföl
petrezselyemzöld


A Tárkonyos krumplileves csirkemellel elkészítési módja:
1. A húst megtisztítjuk, és kisebb kockákra felvágjuk.
A zöldségeket megpucoljuk és kisebb darabokra aprítjuk.
A húst a zöldségekkel együtt egy nagyobb edénybe tesszük, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és ízlés szerint megfűszerezzük. Lassú tűzön félpuhára főzzük.

2. Ekkor hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott krumplit is, majd addig főzzük a levest, amíg az összes hozzávaló teljesen megpuhul. Ezután állandó kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, és hozzáöntjük a tejfölt, amit kevés forró levessel előzőleg simára keverünk. Jól összeforraljuk az egészet, és pár percig főzzük együtt. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.


Egyszerűen és gyorsan elkészül. Nagyon finom!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 22. 15:45

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook