Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyos krumplileves csirkemellel recept

Tárkonyos krumplileves csirkemellel recept

Elkészítési idő 45 perc

A Tárkonyos krumplileves csirkemellel hozzávalói:
50 dkg csirkemell vagy sertéscomb
2 db sárgarépa
2 db paszternák (elhagyható)
2 szál petrezselyemgyökér
1 db zeller
1 db vöröshagyma
3-4 db krumpli
2 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
tárkony (ízlés szerint)
1 dl tejszín
1 kis pohár tejföl
petrezselyemzöld


Tárkonyos krumplileves csirkemellel

A Tárkonyos krumplileves csirkemellel elkészítési módja:
1. A húst megtisztítjuk, és kisebb kockákra felvágjuk. A zöldségeket megpucoljuk és kisebb darabokra aprítjuk. A húst a zöldségekkel együtt egy nagyobb edénybe tesszük, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és ízlés szerint megfűszerezzük. Lassú tűzön félpuhára főzzük. 2. Ekkor hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott krumplit is, majd addig főzzük a levest, amíg az összes hozzávaló teljesen megpuhul. Ezután állandó kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, és hozzáöntjük a tejfölt, amit kevés forró levessel előzőleg simára keverünk. Jól összeforraljuk az egészet, és pár percig főzzük együtt. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Egyszerűen és gyorsan elkészül. Nagyon finom!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tárkonyos krumplileves csirkemellel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook