Napelem tapasztalatok (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Napelem tapasztalatok
Tisztelt Bucika!
Szerintem ne közöljünk itt butaságot ,mert nem az a cél,hogy félrevezessük az embereket!
Az áramszolgáltatókkal éves elszámolásba kerül az ügyfél.Így az 1 év alatt megtermel-elfogyasztott áramot veszik figyelembe.Ergo ha az év végére többet termeltünk azt megvásárolja a szolgáltató 85%-os áron.Itt szeretném hangsúlyozni ,hogy nem célunk jelenleg a többlettermelés .Nyugaton a szolgáltató 100%os áron veszi meg az áramot.Nálunk ennyit ír elő a törvény.Ezért egy pontos számítás után akkora rendszert érdemes telepíteni ami fedezi a saját energiaszükségletünket.
Nem is telepíttet senki lakosságit.
Önkormányzati intézmények viszont 85 %-os támogatásra is pályázhatnak, úgy már jó buli.
index.htm?FoAblak=../pajert6/HazInverter.html
És ez nem reklám, nincs semmi márka, egy villanyszerelős oldal (elég világosan magyaráz, még én is megértettem:DDD)
Igen, de nem mindenki úgy áll hozzá, hogy el akarja adni az áramot amit nem használ. Ezért ha direkt úgy oldja meg, hogy annyira kicsi invertert használ csak ami épp fedezi a saját szükségletét, akkor igenis, az áram ingyen van, és az ehhez való invertert el lehet készíteni házilag is. És így olcsóbb, és sztem 1-3 év alatt visszahozza az árát.
Ismerek is egy linket, ahol leírják, hogy hogy kell invertert csinálni, mondjuk neked biztos nincs rá szükséged, de ha valaki más kíváncsi rá. Villanyszerelői tapasztalattal rendelkezők előnyben:)
Itt valaki már említette az 1000ft/w árat.Ez valóban e körül mozog.Persze nem mindegy,hogy az ember mit vesz.Nagyon oda kell figyelni!!!!
25év után még 80%teljesítmény az elvárható élettartam!Ezért kell odafigyelni,hogy mit vesz az ember!
Valóban van ilyen.A napelemek jelentős része Németországban van.Jelenleg ott tartanak,hogy nem tud az ember olyan részre pillantani ahol 5 házból ne lenne legalább 1házon KOMOLY méretű napaelem erőmű.
Magyarországon jelenleg csak annyit érdemes termelni amennyit el is használunk éves szinten.
Rosszul tudja.Áramszolgáltatónként változik,hogy ki mit fogad el.Általánosan kijelenthető,hogy szolgáltatónként 3 elfogadott inverter típus van.
A szolgáltató azt a típust fogadja el amelyiket bevizsgáltatta a forgalmazó ,majd engedélyeztette a szolgáltatónál.
"Szeretném megosztani a saját tapasztalataimat napelemes rendszerrel kapcsolatban."
Akkor kérled tedd meg, mert a cikkben semmi konkrétum nincs.
Ilyenekre gondolok: Beruházás költsége mennyi volt és mennyi a megtakarítás évente, valamint mennyi a karbantartási költség/év és milyen hosszú a rendszer várható élettartama(?)
Köszi előre is.
Az évi 100 ezer Ft megtakarítás. Ebből legalább a fele a hőszigetelésnek köszönhető.
Ki lehet számolni mikor térül meg.
Az napkollektor.
A napelem villamos energiát termel.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem jár állami támogatás napelem beruházására akkor, ha nem épület tetejére, hanem kertbe lenne telepítve?
- Napelem tapasztalatok
- Tudja valaki hol lehet napelemes ruhaszárítót venni?
- A napelemes kerti lámpáknak mennyi az élettartama?
- Van valakinek tapasztalata a napelemes, mozgásérzékelővel ellátott kerti LED lámpával kapcsolatban, ill. vásárláskor mire kell odafigyelni?
- Ablakcserére, fűtés korszerűsítésére, napelemre stb, pályázni hol lehet, hogy kell? Kinek-kiknek lehet?