Nagyon félek a fogászaton. Szédülés, sírógörcs..stb. Mit csináljak? Ideje lenne elmennem fogat húzatni. (tudásbázis)
Vágj bele, hidd el, te fogsz legjobban csodálkozni, hogy eddig nem merted!!
Ha tudatosítod Magaddal, hogy igenis fog fájni egy kicsit, akkor kész leszel arra is, hogy elviseld!!!
Úr Isten! Csak a negyede lenne bennem bátorság, mint ami benned van! Rendben lenne minden!
Csináltak-e? hát ha most elmesélném, velem miket csinltak abból kifolyólag, hogy sokig nem mertem elmenni!! :-)) Persze hogy csinltak, ennél még sokkal durvábbat is csináltak. Most van egy cisztám is, azt is műtik majd, de már nem érdekel, holnap megyek megint, alig várom mert jó fej a doki, és jó érzés, hogy rend lesz :-)
Csináltak már neked ilyet? Csak azért kérdezem, mert nekem még nem. Sosem húztak csak gyökeret. Mindig kihúzattam míg nem volt letörve. Persze akkor sem kapkodtam el a dolgot. Már nagyon fájt amikor elmentem. Szinte nem ettem egész nap, csak a gyógyszer. Akkor is úgy féltem, hogy a doki mondta, hogy gyökérkezeléssel meg tudja menteni, de többször kell visszaennem, én meg kihúzattam.
a műtét maga anniyból jobb, mármint a te szempontodból, hogy nem hallod ahogy a gyökeret kiszedi belőled... Csak a szurit érzed, onnantól pedig sima ügy. Semmit nem érzel, még a varatszedés sem fáj.
Ubistesin forte nevű érzéstelenítővel dolgozó fogorvoshoz menj!
3-4Xerősebb, mint a lidocain és ezt kismamák és szoptatós anyák is kaphatják.
az én dokim ilyennel dolgozik és naggggyon tuti!
Sajnos már nem lesz olyan egyszerű az a húzás!
Hajrá! nem oylan rossz, mint gondolod! csak ez jrjon a fejedben:-) és tényleg menj el időben, mielőtt még talán műteni is kell!
Hú. Akkor marad a sima fogászat. Végem van. Na nem baj majd lesz valahogy!
Nagyon sok vizsgálatot elvégeznek az altatáshoz, meg persze meg kell fizetni azt is, hogy ott van az altatóorvos... Viszont egyszerre megcsinálják az összes fogad, persze azért is kell plusz pénz...
Az altatásért tényleg nagyon sokat elkérnek úgy látom. Sajnos nekem marad akkor az altatás nélküli, sima foghúzás. Csak rá kell vennem magam valahogy. Pedig altatásban simán belementem volna. Egyébként szerintetek miért olyan nagyon drága? Valaki csináltatta már úgy?
Kérj meg valakit, hogy cibáljon oda.
50-70 ezer körül van egy altatás. Google sokat segít.
körzeti? és van magnrendelése is? én inkább oda mennék. Ott rinkbb ráér a félelmeddel foglalkozni, mint SZTK-rendelésen.
Az tényleg nagyon sok! Azért majd megnézem. Bár nem hiszem hogy a közeljövőben igénybe tudom majd venni.
Google a barátod :)
Írd be pl. azt, hogy "altatás fogászat". Ad sok linket, nézz bele, nézz címeket, érdeklődj - nem mindenhol vannak kirakva az árak...
Így hirtelen ilyet láttam: 20 E/ óra, 50 E, stb...
Sok szerencsét hozzá!
Hol lehet ezt megnézni? Te hol találtad meg?
Van altatás, én is nézegettem, de nagyon drága... Nekem legalábbis nem voltak felesleges tizeseim rá...
Egyébként az altatós témán már én is gondolkodtam. De nem hallottam még róla semmit, így azt hittem nincs is ilyen.
Van olyan fogorvos akit dícsérnek, utca szerint is hozzá tartozunk.
Kedvesem! Én még mindíg azt javaslom, hogy menj el (ismerősök által javasolt)úgynevezett "maszek" fogorvoshoz, ahová időt kell kérni, nem kell sorbaállni, és csak Veled foglalkoznak! Ott elmondhatod, hogy NAGYON FÉLSZ!! Ha rendes orvos, akkor megnyugtat és megbeszél Veled mindent, nem úgy mint annó az iskola-fogász!! Hidd el túl lehet rajta lenni, de ehhez Te magad kell, hogy szuggeráld Magadat, hogy MEG TUDOD CSINÁLNI!!:)
Nekem az az óriási problémám, hogy hányingert kapok, öklendezek. Borzalmas állapotban vannak a fogaim, de el sem merek indulni, mert eddig még minden alkalommal letolást kaptam a fogorvostól. Előre el szoktam mondani, hogy ez a gond, de nem hiszik el. A fogmosás is kész tortúra, a röntgenről meg már nem is beszélek. Arra meg a rokkant nyugdíjamból nincs keret, hogy olyan helyre menjek, ahol elaltatnak.
Nem hiszem, hogy segítene. Nincs egy olyan fogorvos a környéken, akit nagyon dicsérnek, és tényleg jó?
Esetleg kineziológussal próbálkozhatnál, ha hiszel az ilyesmiben.
És ha valami nyugtatófélét vennék be előtte? Szerinted hülyeség?
Megértelek, számtalanszor jöttem haza én is fogorvostól:-))) Én sem féltem a szuritól pedig!!Én attól féltem, ami utána van. Mi lesz, ha fájni fog? Ugyanis SZTK-s fogszaton, iskolaorvosnál stb sokszor volt olyan, hogy ugyan kaptam szurot, de fájt. Mióta ide járok, ez nem fordult elő. És tudom, hogy nem is fog!
Ok. Csak amíg odáig eljutok hatalmas harcot vívok magamban, és a sportszelet a fehérneműben!:)))))
Pedig tudom, hogy menni kell! Volt olyan, hogy ott ültem az ajtó előtt. Még nem vették be a papírjaimat, és inkább eljöttem. Annyira féltem. Pedig már nem egyszer voltam. Volt húzás is, és tömés is. A szuritól sem félek!
minél tovább halogatod, annál nagoybb dolgot kell majd csinálni a fogaiddal. Tudom, nem érdekel:-) Én is így voltam! Most már imádok oda járni, nem hiszed el!!!!! csak a fogdokin múlik. És azon, hogy tudd: a szuri az fáj, igen, na de utána? Észre sem veszed, és "Végeztünk, kedves."
Nem mentem el a dokihoz, csak nem volt időm gépezni! Még mindig nem bírtam magam rávenni. Pedig most nem fáj, nincs feldagadva. Az arcom szokott néha bedagadni. Akkor mindig mondom, hogy ha lemegy, elmegyek dokihoz. Aztán meg már nincs merszem. Az a gond, hogy nincs már meg csak a fele a fogamnak, meg a gyökér az ínyben. NAGYON FÉLEK! Képzeld, egy friss kifliben tört le. De van 3 ilyen rossz fogam. Sajnos elég gyengék. Pl.: egyszer a rágó is szétszedte.
Szerintem tuti valami gyerekkori trauma van a félelem mögött!
Én nagyon szerencsés vagyok, mert nem féltem soha a fogászaton. Lehet, hogy ez most hülyén hangzik, de egyáltalán nem is fáj! :) Főleg a húzás nem, ha még nincs nagyon begyulladva. A szuri meg csak rövid ideig tart, utána meg már tényleg nem érzel semmit!
Úgy megyek mindíg fogászatra, hogy előtte nap fejben mindíg átgondolom, hogy mit is fognak csinálni, ott meg kiszúrok a plafonon egy pontot, és "kikapcsolok".
Remélem sikerül legyőznöd a félelmeidet, és mihamarabb elmész a dokihoz, mert utána csak rosszabb lesz!
Szerintem te is próbálj meg kifejleszteni egy technikát, nekem ez már több éve bevállt, pedig túl vagyok már egy csomó tömésen, húzáson, bölcsességfog kiműtésen/szétkalapáláson. :D
További ajánlott fórumok: