Munkaügyisek, HR-esek, segítsetek! (beszélgetés)
Szerintem nem kell írásba foglalni, de ha biztosra akarsz menni, akkor írj egy papírt.
Ha a munkaügyiben meg bejelentetted, hogy találtál munkát, akkor a céget elővehetik, ha nem jelentettek be azzal a nappal. vagyis szerintem.. Viszont ha közben meg másik melót találsz, ezt nem érinti a dolog...
Köszi szépen!
Határozatlan lenne a szerződésem, de ugyebár az nincs.:)
Először a GESZ-hez kellene küldeni az iratokat, ők továbbítanák a MÁK felé (azt hiszem).
Ha szóban felmondok azonnali hatállyal, az elég, vagy inkább foglaljam írásba?
A dolgot kicsit bonyolítja, hogy regisztrált munkanélküli voltam, feléjük is bejelentettem, hogy találtam állást...
Nézd, ezt találtam:
Felmondhatnak-e próbaidő alatt határozott idejű munkaviszony esetén?
Próbaidő kikötése esetén nemcsak a határozatlan, de a határozott idejű munkaviszonyt is meg lehet szüntetni azonnali hatállyal és indokolás nélkül. Ez abban az esetben is igaz, ha a határozott idejű munkaviszony időtartama azonos a próbaidő időtartamával (azaz maximum 3 hónapra jött létre a munkaviszony).
Munkaviszonyt létesítettem 2012. augusztus 21-től. Szerződésem még nincs, de közben visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam egy másik helyről, így a próbaidő alatt szeretném a munkaviszonyt azonnali hatállyal megszüntetni.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben jár nekem munkabér? (Egy fórumon azt olvastam, hogy nem, mivel írásbeli munkaszerződés nincs, így munkaviszony sincs.)
Egyáltalán: kell nekem írásba foglalni a megszüntetés tényét?
Az új helyen már holnap kezdenék, de későn értesítettek, így ma már nem kérhettem a régin a megszüntetést. Attól még –ha kell- a mai nappal is megszüntethetem a munkaviszonyt?
Köszi előre is a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Te melyik munkaügyi Központba vagy bejelentkezve? És mennyi munkanélkülit kaptok/kaptatok?
- GYED - Munkaügyi hivatal. Nagyon fontos!! Január 1-től nem jár GYED
- Milyen hátrány ér a munkaügyi központban, amennyiben nem közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyom, hanem én mondok fel?
- Érdemes-e a munkaügyi bírósághoz fordulni miután a rokkant nyugdíjat elvették másodfokon is?
- Ha valaki jár egy munkaügyi központ által szervezett tanfolyamra, akkor a hónap mely részén kapja meg a pénzt?
- Kérlek segítsetek! Munkaügyi központ által támogatott képzések....