Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Te melyik munkaügyi Központba vagy bejelentkezve? És mennyi munkanélkülit kaptok/kaptatok? fórum

Te melyik munkaügyi Központba vagy bejelentkezve? És mennyi munkanélkülit kaptok/kaptatok? (beszélgetős fórum)

1 2 3
2012. aug. 20. 11:31
2012 - már csak 22.800 Ft a munkanélküli.
75. c95c921ae7 (válaszként erre: 64. - Juli 1967)
2009. nov. 11. 18:51
Ez egy igazi szakmunkás hozzászólás volt:D
2009. jún. 27. 10:41

25ezret kaptam a hó elején

nem semmi

2009. máj. 29. 09:50
a mostani munka nélküli pénzem bruttóban 34ezer forint ez nem semmi, egyre jobban csökken a fizetség!
2009. máj. 7. 09:28
na megkaptam az első munkanélküli pénzt 34ezer forint
2009. ápr. 22. 14:24

Én a XXI. kerületben a Csepelen Munkaügyi Központban

vagyok bejelntkezve, ami a Bajáki F.u.l.sz. alatt található. Én most jelenleg a rendelkezésre álló támogatást kapom,melynek összege 48.735 FT ketten a férjemmel részesülünk ebben az ellátásban. Utána kell kérdezni, mert most kellett emiatt álláskeresési nyilvántartásba vetetni magam. De mindenképpen járj utána kötelesek az ügyfelet tájékoztatni és törvényt szerint azt biztositani, ami megfelel a rendelkezésekenk és azt a szerint hajtják végre. Sajnos akadnak olyanok, aki átverik a munkavállalót nyilván azért kell, hogy könnyebb legyen. A visszaélés igy egyre jobban szaporodik a kedvezőtlen feltétlek miatt, de mi ártatlanok esünk ennek áldozatul. Átmenetileg le vagyok százalékolva munkát az egészségi állapotom miatt nem tudnak felajánlani. Nekem is anyagi szempontból hátrányos.

Szivélyes üdvözlettel: Anyuci91

2009. ápr. 2. 08:08

Na most lehet, hogy szerencsém van, mert már kedden voltam egy kaszinóban pultosként próba napon. Nagyon jó lenne, ha lenne már valami melóm, mert a pénzügyi helyzetünk akkor valamennyicskére javulna.

Bementem a munkaügyibe és addig nem akartak kiadni nekem munkavállalói kis könyvet, amíg meg nem mondtam, hogy hova készülök dolgozni. És még egy papírt is ki kell töltetnem a munkáltatóval, hogy most felvesz vagy sem. Annyi papírt kaptam, hogy télire elég lenne:D. Most végre már regisztráltak. És mondtam milyen helyeken, milyen munkába szeretnék dolgozni az eladó-pénztárost be sem írták, pedig én azt mondtam, hogy ha netán van ilyen, akkor mindenképp oda. Na mindegy, ha sikerül ez a pultos állás, akkor nem kell ezen törnöm a fejszerkezetem:)

69. MelisUK (válaszként erre: 64. - Juli 1967)
2009. márc. 25. 10:04

Gondolom azon is múlik, hogy valaki milyen szakmunkás. Az asztalosokat, kőműveseket, építkezéseken dolgozókat, cnc esztergályosokat bizony nagyon jól megfizetik és nem megerőltető a munkájuk, rengeteg ilyen embert ismerek. A festő ismerőseim is beírják, hogy heti 60-80 órát dolgoznak, közben meg jó ha 4 órát dolgoznak ténylegesen, a többit elszórakozzák, mert nincs senki, aki felügyelné őket, van, hogy alszanak a munkahelyükön! És olyan hatalmas pénzeket kapnak, hogy rengeteg diplomás álmodozik olyan pénzekről!

És nehogy azt hidd, hogy nem tapasztaltam a fizikai munkát, igenis vannak tapasztalataim. Dolgoztam összeszerelő munkásként egy futószalagos gyárban nyáron - azt füllentve, hogy nem vagyok egyetemista, mert csak így adtak munkát, voltam pénztáros egy másik nyáron egy jó forgalmas áruházban, ahol még szó szerint pisilni se engedtek ki - volt is a Pe..y Mar..t-ről a tv-ben is szó, hogy milyen szörnyen viselkednek a dolgozókkal. Voltam pincérnő kávézóban és öt csillagos szállodában, bárban is készítettem koktélokat szintén öt csillagos szállodában, normál bárban is voltam pultos, házvezetőnő, takarítónő, szobalány, kertész - az ötven kilómmal toltam a bazi nehéz benzines fűnyírót, szakács - ez se könnyű meló, szóval tökéletesen tudom, hogy milyen fizikai munkát végezni - és ugyanakkor azt is, hogy milyen szellemi munkát végezni, voltam személyi asszisztens, titkárnő, mentor és tanár is. A konklúzió tehát, hogy lehet, hogy mégiscsak tudok különbséget tenni a fizikai és a szellemi munka között és látom azt is, hogy a fizikai munkával jóval több pénzt lehet keresni (tisztelet a kivételnek - a pénztárosi és összeszerelői munka nem ide tartozik, ezek minimálbéresek) és nincsenek elvesztegetett évek, szóval mindenre hamarabb szert tehet az ember és élvezheti is a munkáját az ember, ha tetszik neki.

68. MelisUK (válaszként erre: 63. - K.tünde78)
2009. márc. 25. 09:54
Örülök, hogy egyet értünk.
67. Franc22 (válaszként erre: 66. - Makrai.lilla)
2009. márc. 25. 09:39

én is, mert egyáltalán nem érdemli meg és mégis kapja. Anyuékat nem segíti, pedig ők főznek rá és mosnak rá.

Nem értem, hogy az ilyen emberek miért kapnak ennyit. És mi kis emberek miért nem.

Nem értem, hogy ha el van tartva, akkor miért nem anyuék kapják meg a pénzének legalább a felét, mert meg érdemelnék! Nem értem ezt az államot. És ezt az egészet. Mi akik dolgozunk nem kapunk ennyit. De ez sajnos nem csak a papám élvezi. Még sokan mások is így vannak ezzel. Nekik miért nem tudják csökkenteni a pénzüket?

Na el akarják törölni a 13.nyugdíjat, ezzel még egyet értek, de azzal, hogy az ÁFÁt emelik, egyáltalán nem, és undorítónak tartom. És akkor ezért nem kapunk egy jó minisztert, mert a fos pártok ezek által választanak elnököt.

66. makrai.lilla (válaszként erre: 65. - Franc22)
2009. márc. 25. 07:50
sajnálom..
65. Franc22 (válaszként erre: 46. - Makrai.lilla)
2009. márc. 24. 20:12
az én papám 42évig dolgozott Zilen és most 164ezer a nyugdíja. Csak piára költ, kenyér magának, és a teloszámlája 2500havonta. Anyuékkal él, és a számlákba jó ha 10ezret bele ad. És hónap vége felé, ebből a 164ből már semmi sincs! Otthon soha nem csinált semmit, mindig a kocsmában volt, mig a mamám meg nem halt, aztán otthon maradt és folyton hozatta magának a piát. Csak iszik alszik és tv-t néz! Ez megy minden nap.
64. Juli 1967 (válaszként erre: 62. - MelisUK)
2009. márc. 24. 16:13
Amig te az egyetemen ültél addig a szakmunkás keményen dolgozott,úgyhogy szerintem nincs mit irigyelned tőlük.Választhattad volna te is azt az utat és akkor te is ott tartanál ahol ők.Lenne szép házad és autód hitelre mert nagyon sok szakmunkás minimálbérért dolgozik.Azért még is van különbség,hogy valaki egy irodában dolgozik vagy egésznap kőmüves munkát végez a tüző napon.Szivesen kezedbe adnék egy lapátot,hogy tapasztalat alapján tudj különbséget tenni a fizikai és a szellemi munka nehézsége között.Arról nem is beszélve,hogy mennyire tönkremegy az egészsége mert hűlyére dolgoztatják a szellemi munkát végző főnökeik,akkik jól megtanultak az egyetemen parancsolgatni.
63. k.tünde78 (válaszként erre: 62. - MelisUK)
2009. márc. 24. 15:29

Jaj,Én a hitelre szerzett dolgokra értettem ám hogy,azt ne irigyeljük.

A többivel valóban egyet értek igazad van nagyon.És ahogy mondod számomra is az a leg felháborítóbb,hogy sok diplomás ember munkanélküli.

Ma a fizetésekből sajnos nem lehet házakat építeni.Régen mikor gyerek voltam 1 hold fűszerpaprika árából anyumék új autót vettek.Ma meg ráfizetés ha valamit termelek,mert nincs annyi haszon mint kiadás.Ue értendő a munkahelyekre is.Sokan szeretnének dolgozni,de a cégeket gyárakat csak szüntetik befelé,ahelyett hogy inkább munkahelyeket biztosítanának.

62. MelisUK (válaszként erre: 61. - K.tünde78)
2009. márc. 24. 15:14

Engem valójában csak az zavar, hogy ha már az ember tovább tanul, hogy legyen valami értelmes végzettsége, akkor miért nem fizetik meg úgy, mint más fizikai munkást vagy épp egy rendőrt? És nekik ugye jár a korai nyugdíj is. Úgy látszik, hogy a tanulással inkább azért harcolunk, hogy ne fizikai munkát és "veszélyes" munkát kelljen végezni, hanem inkább szellemit, de fizu nem jár érte több. Pedig nem könnyebb a szellemi munka sem a fizikaitól, plusz még egyetemre is kellett járni, sokkal idősebb korban kezd el dolgozni az ember, másnak meg sokkal kevesebb iskolával már jóval hamarabb megvan a lakás, kocsi, gyerek, stb. Kicsit igenis irigykedek, ennyi azért csak belefér. :P

Még javában az egyetemre jártam, amikor az olyan általános iskolai volt osztálytársam, aki még bukott is egyszer már újította fel a saját lakását. Ilyen szinten irigykedem a szakmunkásképzőben végzettekre. 17 éves korukra jó pénzt kereső szakmájuk és munkájuk van, rengetegen meg munkanélküliek a diplomával. És a diplomás legkorábban 23 évesen végez, nehéz behozni azt a 6 év lemaradást, főleg, ha még nem is kap több fizut, vagy esetleg csak ugyanannyit.

61. k.tünde78 (válaszként erre: 60. - MelisUK)
2009. márc. 24. 13:10

Ezt ne irigyeljük tőlük,csak azt amin nincs tartozás.Szerinted tudnál úgy nyugodtan aludni,hogy azon agyalsz,holnap kitudod e fizetni a hiteleket vagy sem??Biztos vagyok benne,hogy nem.A rendőr fizu se olyan jó,hogy mindent megtudjanak venni belőle,Az máskérdés,hogy hozzájut mellékeshez is(az egyik rokon rendőr)


Bocs az offért.

60. MelisUK (válaszként erre: 59. - K.tünde78)
2009. márc. 24. 12:29
Nos, valóban. De a legszebb az benne, hogy nagyon jól megy nekik, mert a srác rendőr. Fiatalabbak tőlem és már megvan a saját új autó és lakás - igaz mindkettő hitelre.
59. k.tünde78 (válaszként erre: 58. - MelisUK)
2009. márc. 24. 10:57
Mit mondjak,hülye a csajszi,de a srác is,hogy hagyta.
58. MelisUK (válaszként erre: 57. - K.tünde78)
2009. márc. 24. 10:51
Az lehet. A lényeg, hogy az első munkahelye volt a csajnak, kb 2,5 hónapot dolgozott, kiderült, hogy terhes és többet nem is ment dolgozni, eltartatja magát a sráccal.
57. k.tünde78 (válaszként erre: 56. - MelisUK)
2009. márc. 24. 10:14
Ezt a három hónapot szerintem azért beszélték,mert utána elmegy táppénzre ,persze amennyiben veszélyeztetett terhes és a továbbiakban a táppénz is ledolgozott munkanapnak számít.
56. MelisUK (válaszként erre: 48. - K.tünde78)
2009. márc. 24. 10:00

A gyes alanyi jogon jár, én is így tudom. A gyedhez pedig onnan gondoltam, hogy 3 hónap jár, mert egy ismerősöm barátnője is teherbe esett, még alig dolgozott valamit és abba is hagyta a munkát - hivatkozva a terhességére 20 éves korában. Mindenki beszélte a háta mögött, hogy ha legalább 3 hónapig kibírta volna, hogy dolgozzon, akkor legalább kapná a gyedet.

De valóban nem vagyok tisztában ezzel a témával, hisz nekem semmilyen támogatás vagy segély nem jár, még munkanélküli segély se, szülni meg csak akkor merek, ha már meg lesz a saját házunk/lakásunk, mert semmilyen segély nem jár nekem jelenleg itt külföldön.

55. k.tünde78 (válaszként erre: 53. - Makrai.lilla)
2009. márc. 24. 09:57

Igen,értem mit mondasz!Igazad van semmi különbség tanár -kőműves stb között,és mégis hatalmas különbségek vannak a fizetésekben-nyugdíjakban.

Én igazából a bányász és katonatisztre értettem,hisz őket emelted ki.Mivel a bányász olyan egészség károsító környezetben dolgozik ami miatt az egészsége még fiatalon nagyon megromlik(lent a bányában oxigén hiány ,gáz,kén,sötétség,veszély stb állapotok és persze éveken át u.ez a környezet).A magasösszegű nyugdíjban részesülő idős katonatisztek ,valszínű megjárták a világháborút,ahol hadisebesülés érte őket,vagy hadirokkant lett stb.(az én említett rokonom 3 lövést kapott fél tüdővel élt tovább és az ekkor kapott vér hepatitiszel fertőzött volt,nem rég halt meg mert már a hepatitisz megette a máját,Tudod 20 éves korától élt így ilyen körülmények között,és ahogy diagnosztizálták a hepatitiszt onnantól állandó orvosi felügyelet alatt állt,természetesen mielőtt kiderült a hepatitisz megnősült és a feleségét is megfertőzte).

Értem Én hogy Te mire gondolsz,gondolom Te is érted,hogy Én mire utalok és gondolok.

2009. márc. 24. 09:09

Sziasztok!

Január 28. óta vagyok munkanélküli (most álláskeresési járadéknak hívják a segélyt), előtte 12 évet dolgoztam.9 hónapig kapom a járadékot, az első három hónapban netto 69 ezret,utána 49 ezret még hat hónapig,október végéig.A munkaügyi központ honlapján érthetően le van írva,kinek,mennyi időre és milyen összeg jár. A gyerekek nem számítanak;nekem három van, de meg se kérdezték,hogy vannak-e.

2009. márc. 23. 21:45
miért,azzal sem értessz egyet hogy igenis nagy különbségek vannak???egy tanár mivel külömb mint egy kömüves.
52. k.tünde78 (válaszként erre: 51. - Makrai.lilla)
2009. márc. 23. 21:19

nekem más a véleményem ezzel kapcsolatban,de elfogadom,hogy te másképp gondolod,szólás szabadság van .

viszont tény,hogy valóban piti nyugdíjjat kapnak a nagyidék,ha azt néézük egyébként,hogy a tanári kerest ma isc elég alacsony, akkor hogyan is várhatnánk,hogy szép összeg jár majd a nyugdíjjas időkre.

2009. márc. 23. 21:11
akkor sem igazságos.de hát mi az.
50. k.tünde78 (válaszként erre: 46. - Makrai.lilla)
2009. márc. 23. 20:57
A bányász azért mert ő veszélyeztett munkakörben és körülményben dolgozott.A katonatiszt meg valszínű volt hadi sebesült(Volt nálunk a családban hadisebesült és eszméletlen nyugdíjat kapott rá)
2009. márc. 23. 20:56
ne haragudj Melsiuk,azthiszem nem vagy naprakész pár magyar dologrol...tény hogy én sem,de ne keverjük már meg az embereket.....
48. k.tünde78 (válaszként erre: 41. - MelisUK)
2009. márc. 23. 20:54
Mikor volt ez,mert nem emlékszem rá?.Azt tudom,hogy mikor 13 éve szültem pont akkor hozták be,hogy alanyi jogon jár a gyes.Viszont 3 éve mikor a kisebbik lányom szültem a gyedhez kellett 180 nap munkaviszony a tb pedig 3 évre visszamenőleg bekérte a fizetés igazolásokat a gyed összegének megállapításához.Ezek szerint most megint új törvény van a gyedre vonatkozóan?
47. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 38. - MelisUK)
2009. márc. 23. 20:50
ha neveli normálisan attol függetlenül nem hiszem,max különösen megfigyelik....olyan dolgokért sem emelik ki a családbol a gyereket amik ennél szerintem sokkal komolyabbk!!!!
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook