Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Munkanélküliség fórum

Munkanélküliség (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Munkanélküliség

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2013. márc. 4. 08:17
Sziasztok! Aki tud segítsen ! Kérdésem az lenne,hogy egy évet dolgoztam MEGBÍZÁSOS SZERZŐDÉSSEL,na most ennek a munkának sajnos vége :( a havonta kapott szerződéseim megvannak,csak azt nem tudom,erre az időtartamra kaphatok e munkanélküli járadékot,vagy megbízásos szerződéssel ez nem lehetséges? AKI TUDJA A VÁLASZT,KÉREM IRJON ! KÖSZÖNÖM
383. Anilin
2013. febr. 4. 14:56

Sziasztok!

Még új vagyok itt, de sajnos engem is érint a téma...27 éves vagyok, lassan két éve munkanélküli, meg sem tudom számolni, hogy hány helyre küldtem be önéletrajzot, pályázatot, motivációs levelet, de a közmunkánál többre nem mentem. Nagyon sok olyan munkáltató van, aki arra nem méltatott, hogy vissza írjon, hogy bocs, de nem kellesz, munkaügyi központról nem is beszélek, 3-4 havonta kell mennem, aláírják, hogy ott voltam, és szinte kidobnak... Kissé kilátástalannak látom a helyzetem, hogy lesz nekem ebből saját életem és családom. Dolgoznék, de nem hagyják...

382. TTomtom
2012. febr. 1. 11:00

Egy éve vagyok munka nélkül. Az elmult egy évebn 2 azaz 2 lehetőséget kaptam a rengeteg pályázatból. Ezek a helyek nem jöttek össze, vagy a bohózat jellegű elvárások és bér miatt. ( nem vagyok válogatós, de 70ért ne akarjanak bohócot csinálni és fullos elvárásokat támasztani a vállalkozó seggfejek akiket a sors jó helyre szart, mást nem tudnak ) A városunkban van ipari park és cégek, de gyártósorra inkább alulképzetteket vesznek fel, egy pozicioval feljebb meg technikus/gépész kell, illetve az annó érettségizetteknek való állásokat ma már a diplomások tömkelege fedi le. Ma egy érettségizett értelmes ember alacsony bérigénnyel nyelvtudással, humán ágazatból gyakorlattal egyszerüen nem kell. Nem lehet mindenki mérnök.

A munkaügyi központban nem foglalkoznak az emberrel SŐT elhallgatnak ! információkat. Ahogy az önkorm szociális irodáján is elhallgatnak lehetőségeket. Nagyon résen kell lenni! Én óriásit buktam. Egy kétéves tanfolyamon üresedés volt, és azt az infót ejtették el, hogy amig a munkanélkülit kapom lehet tanfolyamra menni ( 9 hónap) így azt sugallták hogy zsebböl kell befejezni a tanfolyamot. Holott 2 év képzési+9 hónap mnélküli maradt volna.... kösszi.

nem voltam munkanélkül 15évig, nem tudhatok mindent. Arra van az ügyintéző, aki viszont taktikázik...

381. kicsiko
2011. szept. 19. 11:56

Sziasztok!

Jövőre 30 éves leszek. Összesen van 5 év munkaviszonyom 4 munkahelyen. Közben szültem egy gyermeket - a GYED alatt küldtek el a második helyemről. Eddig szinte minden nyári szünetben munkanélküli voltam, idén nem sikerült őszre munkát találnom.

Pedagógus vagyok két diplomával, de elvégeztem a bölcsődei gondozó OKJ-s képzést is.

Nem válogatok, elvégeznék bármilyen munkát, ami a gyermekneveléssel összeegyeztethető, de nem kellek. Vagy túlképzett vagyok, vagy nem jó a végzettségem.

Voltam én konyhai kisegítő, kocsmában felszolgáló is, pedig diplomás vagyok, de nem vetem meg a munkát, csak legyen.

Mehetnék a helyi gyárba 4 műszakba dolgozni a többiekkel együtt, de kérdem én: hogyan lehet ezt a beosztást összeegyeztetni egy 3 éves gyermek nevelésével??? Persze, biztosan lehetne, de...

Azért én még bizakodó vagyok. Elhiszem, hogy sikerülhet és akkor biztosan összejön. Addig is teszek-veszek itthon egyedül, magányosan és belekezdtem egy fogyókúrába is. Legalább most jut időm bőven magamra. Bár ne így lenne...

380. habnyak (válaszként erre: 379. - Mh07)
2011. febr. 12. 13:53

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, de a véleményem az, hogy sajnos a szegénység sorsára jutni sokkal egyszerűbb mint hinnénk.Akaratunkon kívül kerülünk olyan helyzetbe ami számunkra is érthetetlen.Én hivatali dolgozó voltam, illetve vagyok, jelenleg itthon vagyok gyeden, de sohasem gondoltam volna, hogy egyszer én is segélyre kényszerülök.Itt vagyunk mi is két gyerekkel. Lakáshitel,magas rezsi, és még sorolhatnám.Férjem munkanélküli, most végzett el egy kőműves tanfolyamot, de munka az persze nincs.Ebben az országban a helyzet csak rosszabb lesz, én nem látok már semmi javulást.

379. mh07 (válaszként erre: 378. - Bobe2)
2011. febr. 10. 13:29
Valóban vannak szegényebbek is, sajnálom is Őket, de éppen azért szeretnék dolgozni, hogy ne jussak a sorsukra!
378. bobe2 (válaszként erre: 377. - Mh07)
2011. febr. 10. 13:03

A 2 müszakos csomagolásra én is jelentkeztem.Erre irtam hogy csak az adatokra van szükségük.

Egyik nap hirdettek,felvették a telefont,de nem akartak semmi részletet mondani,azota sem elérhetöek.:(


A Nagyjaink nem minket fognak segiteni,mert vannak "szegényebbek " mint mi,azt mondják.Szomoru igasságok ezek!!És akkor még legyen az embernek kedve mosolyogni!

377. mh07 (válaszként erre: 373. - 65dolphins)
2011. febr. 10. 11:50

Na majd a NAGYJAINK csinálnak munkahelyeket!!!


Már odáig jutottam, hogy 2 műszakos csomagolónak is elmennék, DE nem kellek. Túl képzett vagyok!

Hát miféle világot élünk?

A munkaügyi központban nem küldtek képzésre, mert meg kell adni az esélyt a képzetleneknek. Sajnos a tartalékunk elfogyott, nem tudok újabb képzést finanszírozni. Az Önkormányzat a mifélénknek nem segít. Nem is értem, hogy mit akarnak. Én boldogan dolgoznék, de nem hagynak. Vannak akik nem is akarnak dolgozni, azokat meg jól megtámogatják. Felháborító, hogy azok akik lopni járnak és állandó vendégei a rendőrségnek még segélyt is kapnak. Ez aztán a demokrácia és az esélyegyenlőség!

376. bobe2 (válaszként erre: 375. - Bobe2)
2011. febr. 10. 07:13
Elnézést a sok hibáért!
375. bobe2 (válaszként erre: 373. - 65dolphins)
2011. febr. 10. 07:12

Egyetértek minden eggyes szovala amit irtál.Én is telyesen magamalatt vagyok már.Egész nap az állásokat bujom,irok és jelentkezek,a nagy semmire.

Egyre lejjebb teszem a mércét,és még igy siműncs semmi!Az az érzésem hogy csak az adataink miatt hirdetnek és nem azért mert munkaerö kell nekik!!


A munkaügyiben nem segitenek.Peddig igazán láthatják hogy érdeklödöm és minden megoldás érdekel,és kérdezgetek,és válaszokat keresek,de semmi .Egy kalap alá vesznek mindenkit.Peddig sok embernek nem az a célja hogy legyen munkája,és mégsem tesznek külömbséget:(.

2011. febr. 9. 13:14

Még annyit, hogy a Hivatalban az egy év alatt velem foglalkoztak összesen egy órát, de ha nem én érdeklődök képzés után, ők nem értesítenek. Sőt nem is közvetítettek ki sehová. Akkor mi a fészkes fenének kérik el az összes végzettségemet? Így is, úgy is nekem kell munkát keresnem! Nem mindegy nekik, hogy milyen iskoláim vannak, és szakmáim?

mh07 (370) megjegyzése nagyon találó, helyesebben az úré, aki mondta, tetszik. :) De hát erre is tesznek magasról.

2011. febr. 9. 13:04

Hát elég elkeserítő a helyzet, az egyszer biztos! Én is lassan egy éve vagyok munkanélküli és ha nem küldtem ezer helyre önéletrajzot, akkor egyre se! Még mindig az a divat, hogy válaszra sem méltatnak, bár volt egy-kettő, aki írtak vissza. Interjúra eddig két helyre hívtak be... Tudom, el kell tudni adni magunkat a munkaerőpiacon, de nekem nem megy. Tiszta prostinak és haszontalannak érzem magamat, ráadásul a három szakmám mellé most fogom tanulni a negyediket, hátha abban el tudok helyezkedni. Hátha...

Tavaly év végén volt egy három hónapos szerződéses, betanított-munkás munkahelyem, közvetítő cégnél jelentkeztem, ott is többoldalas tesztet kellett kitölteni a megfelelésért. Az enyém 97%-os lett, de sajnos az ötvenes korosztályból a 90 százaléka kiesett. Tényleg, ahogy írták itt többen is, megalázó, hogy versenyeztetik az embereket, mint az egereket. Valahol pedig a munkáltató is érthető, hogy a legjobbakat akarja alkalmazni. De ezért nem kap sok ember munkát, pedig lehet, jobban meg tudná csinálni, mint én!

Azt is röhejesnek tartom, hogy most már mindenhová valami papír, végzettség kell, mégis sok helyre olyanokat vesznek fel, akinek a fele sincs meg, csak éppen valakinek a valagavége! Ezen a téren is hiába próbálkozom, sajnos mi emberek ennyire eltávolodtunk egymástól, hogy nem szólnak a barátjuk érdekében, mert nem mernek. Ha mindenki, akit eddig kértem, megtette volna, akkor szerintem már lehetne munkahelyem. Ennek az éremnek a másik oldala, hogy mindenki félti a saját helyét, nehogy felvegyenek "engem", hátha jobban csinálom, mint ők. Volt mát erre is példa az ismeretségi körömben, és persze azonnal megszűnt a barátság a két fél között. Az eredmény a statisztikában meg ugyanaz: egynek van munkája, egynek nincs.

Engem is agitálnak külföldre, - egyszer már voltam, - de messzire már nem mennék, pedig azt a nyelvet beszélem, a közelebbi országét nem. Tanulom, tanulom újra, de ezzel nem sokra megyek, ha kint lennék, két hét alatt visszajönne a tudás, de anélkül meg nem javasolják a kimenetelt, mert meg kell érteni, amit a főnök mond, mit akar elvégeztetni velem. Huszonkettes csapdája...

2011. jan. 19. 10:45

Ha segítség kell a munka területén: olvasd el L.Ron Hubbardtól a Munka problémái című könyvet.

Nekem sokat segített, erőt adott.

371. bobe2 (válaszként erre: 370. - Mh07)
2011. jan. 11. 06:57

Szomoru és elkeseritö a helyzet.

Tanfolyam nincs,bármi apro kérdésem van nem tudom öket elérni telefonon,e-mailra nem válaszolnak.ŰUti költséget nem fizetnek ha csak ugy bemegyek valamiért:-Akkor téritünk utiköltséget ha mi rendeltük be!.Köszönöm szépen,és akkor hogyan informálodjak?

370. mh07 (válaszként erre: 369. - Bobe2)
2011. jan. 10. 19:43

Tavaly nagyon találóan jegyezte meg az egyik várakozó Úr: "Nem kellene elfelejteniük, hogy nekik addig van munkájuk, amíg nekünk nincs!"

Sajnos ezt a pult másik oldalán elfelejtik. Az egy év alatt összesen nem foglalkoztak "Velem" fél órát.

Akkor milyen segítséget is remélhetünk?

369. bobe2 (válaszként erre: 368. - Mh07)
2011. jan. 10. 19:01
Hiába vagyok én határozott ha senki nem érdekel semmi.Semmi segitökésség nincs bennük!!!!
368. mh07 (válaszként erre: 367. - Bobe2)
2011. jan. 10. 14:20

Sajnálom:-(

Erre mondtam, hogy légy határozott!

367. bobe2 (válaszként erre: 366. - Mh07)
2011. jan. 6. 07:52
Hát azon kivül hogy kevesebb pénz maradt a pénztálcámba,semmi.Majd ho végén tudják meg milyen tanfojamok lesznek.Ha lesznek,és ha el is indulnak,mert az ösziek "állitolag"elmaradtak.Én nehezen hiszem ,hogy elmaradtak mert november elején láttam mikor mentek fel emberek,az emeletre,mondván hogy tanfojamra mennek.
366. mh07 (válaszként erre: 365. - Bobe2)
2011. jan. 5. 10:51
Sok sikert. Légy határozott és ne hagyd magad lerázni!
365. bobe2 (válaszként erre: 364. - Mh07)
2011. jan. 5. 10:29

Köszönöm a választ.Nem nem vagyok csokos.:(

Bolti pénztáros tanfojamra gondoltam,de ma bemegyek érdeklödni!!!

364. mh07 (válaszként erre: 363. - Bobe2)
2011. jan. 5. 09:48

Szia!


Milyen tanfolyamra gondolsz? Számítógépesre?

Eddig ősszel és tavasszal indultak tanfolyamok általában a Prompt-ban. Mióta tömegesek az elbocsátások azóta még nehezebb egy-egy ilyen tanfolyamra bejutni.

Telefonon nem tudsz intézni semmit, ha nem személyesen keresed fel a munkaügyi központot akkor semmi esélyed. Igaz egyébként sincs, ha nem vagy csókos:-(

363. bobe2
2011. jan. 4. 16:17

Mijen idönközönént inditanak tanfojamok a munkaügyi központba és járt e már valaki?


Sajnos nem tudom elérni telefonon öket,e-mailra nem válaszolnak,udautazásom meg 1100 ft lenne,azért probálok itt érdeklödni.

362. bobe2
2011. jan. 4. 14:00

B.Ú.É.K.

Van itt valaki aki a Gödöllöi kirendeltséghez tartozik?

361. fotkabb (válaszként erre: 358. - Beu79)
2010. dec. 13. 19:04
Köszönöm!
360. c6560fb39d (válaszként erre: 355. - Vekvik)
2010. dec. 12. 14:54
Húgom is 11 éve kint van, én mennék ha nem lenne családom, 1 percig nem gondolkodnék az tuti.
359. c6560fb39d (válaszként erre: 351. - Vekvik)
2010. dec. 12. 14:52

Kíváncsi lennék mennyire szar a pénz a pékségben,én speciel 450ft.-os órabérbe meleg fóliába,paradicsom,paprika....járok, elég húzós meló,de imádom,( NINCS MÁS MELÓ) ez a kis pénz igazán,havi 200ezret,(de még 100-at sem) életemben nem keresetem,pedig minden szart elvállalok mert más nincs,takarítás,festés,mázolás időseknél.....és az említett növényápolás.

Van aki még válogathat is a munkahelyek között,ez a valami ma itthon.:)

358. beu79 (válaszként erre: 357. - Fotkabb)
2010. dec. 12. 13:45
Én csak beküldtem a munkanélküliek kiskönyvét (ha így hívják, azt a fehér füzetet), abba beleírtam, hogy kérem a törlést, és ennyi. Majd egy héten belül jött egy határozat , hogy töröltek.
357. fotkabb
2010. dec. 12. 11:32

Sziasztok!

Tudna segíteni valaki? Pénteken megkaptam a szerződésem (megbízásos 1 hónapra,januártól rendes szerződés). Regisztrált munkanélküli vagyok,és kapok aktív korúak ellátását is. Töröltetni akarom magam, de az ügyintézők olyan kedvesek,hogy fel se veszik a telefont, vagy csak rossz időbe hívtam mindig.

Kérdésem az lenne,hogy levélben is tudom töröltetni magam, vagy csak személyesen lehet? Köszönöm a segítségeteket!

356. vekvik
2010. szept. 29. 22:24
na kezdhetem előről...ma elküldtek a pékségből, mondván 1 hét alatt nem indult be a másik üzlet ami miatt felvettek, hétvégén be is zárják én meg mehetek...
355. vekvik (válaszként erre: 354. - Catbond)
2010. aug. 29. 08:25
...arról nem is beszélve, hogy a fél ország el fog vándorolni külföldre... Mondjuk én nem mennék el, bár nyaggatnak ezzel, de neeeemmm!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook