Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?) (tudásbázis)
Amit az önkormányzat fizet, az nem álláskeresési, hanem Foglalkoztatás Helyettesítő Támogatás (FHT).
A munkaügy fizet álláskeresési ellátást, az pedig vagy járadék, vagy segély formájában, attól függ, kinek mennyi munkaviszonya volt.
Szia!
Április végén számfejtik 26 kötül a pénzt.Elvileg május 10 -ig meg kell kapnod.Aki ügyintéződ lesz attól kell érdeklődni mert csúszás is van sajnos .Én február 15-én regisztráltam és március- 17 én kaptam meg a pénz mert szóltam 10- e után hogy ugyan már mikor akarnak utalni.Fél havit kaptam 21 ezret.De azt mondták utána rendszeresen minden hó 10 -ig megkapom.Most kíváncsi leszek mert sokan számlára 7-8 án megkapják a pénzt.Számlára hamarabb érkezik.Azonnal keresni kell őket ha nem kaptad meg időben.Igen,az áprilisit májusban , a májusit júniusban kapod.
Sziasztok!
Én még nem vagyok reg. munkanélküli, április 15, az utolsó munkanapom.
Ápr. 16-án megyek be a központba.
Nem tudjátok, hogy az áprilisi munkanélkülit még áprilisban meg fogom kapni, vagy azt csak májusban?
És májusban, akkor az április + májusi összeget?
Mivel utólag van kifizetés, akkor az áprilisit, májusban, a májusit, júniusban stb. fogom megkapni?
Illetve mennyire megbízhatóak az interneten talált kalkulátorok? Nekem 3 éves munkaviszonyom szűnt most meg, akkor jár 90 napig a járadék?
Köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Gyermekem betegsége miatt 10 éves koráig kapom a gyest, kaphatok-e munkanélküli járadékot így 10 év munka után?
- Aki Németországban dolgozott, mennyi munkaviszony után tudja igényelni onnan a munkanélküli járadékot?
- Mikor utalnak munkanélküli járadékot? Neten meg lehet vhol nézni mikor van utalás?
- Tudja valaki, hogy, hogyan számolják ki a munkanélküli járadékot?
- Hajdú-Biharban (Debrecenben) kapott már valaki decemberben munkanélküli járadékot?
- Kapok az alábbi esetben munkanélküli járadékot?