Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?) (tudásbázis)
Szia!
Én December 21.-én próbáltam regisztrálni magam, de Jan.-11-re kaptam időpontot az ügyintézőhöz(telítettségre hivatkozva). Visszamenten 11.-én, természetesen visszamenőleg regisztráltak(dec.-21-től). Azonnal megkaptam minden papírt, a határozatot is, 3136ft.-ot állapítottak meg 90 napig. Aztmondták, a mult hónapból a 10 napot hóközi utalással küldik 20.a körül, szóval azt várom.
Amugy ha találtál munkát munkaszerződésssel, elvileg tudod igényelni a fennmaradó járadék 80%-át.
Sziasztok!
2015. december 10-én regisztráltam, de azóta semmilyen ellátást nem kaptam. Az ügyintéző azt mondta, hogy a maximális összegre vagyok jogosult, de a határozatot nem adta oda. Ki voltam írva egy napra, amikor valamilyen előadásra, vagy tájékoztatóra kellett volna mennem (2016.01.06), de közben 1-től munkába álltam, amit elektronikusan be is jelentettem. Nos, regisztrált álláskereső voltam 3 hétig, majd elhelyezkedtem, ezért nekem nem jár a 3 hétre az ellátás?
Ti esetetekben hogy volt, mikor kaptátok a határozatot? Pont alattam olvasok, hogy valaki utánam regisztrált és már megkapta a határozatot.
Köszönöm előre is a válaszokat.
ma jött meg a Munkaügyi központtól a határozatom, 01.04-től (akkor regisztráltam) napi 3700 ellátásban részesülök. Ebből lejön a 26% még....
De mikor lesz még Február 10-e basszus.........
Köszönöm válaszod!
Jelen pillanatban még a szerződésem se tudták megszüntetni, mert "nem állt át a rendszer az új programra." :)
Sziasztok!
Ha mondjuk január 12-én regisztrálok és megigénylem a munkanélküli járandóságot, mikorra várhatom az első utalást?
390 napom van ledolgozva, most a munkáltató bocsátott el.
(Közfoglalkoztatott voltam 51ezres nettó bérért.)
Hát akkor február 10 ig van még 35 nap.
Marha jó...... egy fillér nélkül van az ember.
Miért nem tudnak két hetente utalni?
Akkor az ember tudna bérletet venni és busszal menni munka után, ha akad valami..... (interjúra stb.)
sziasztok!
Szerintetek ha hétfőn (január 4-én) regisztrálok, akkor mikor utalják az első segélyt?
54 napom van még, csak ki kellett regisztrálnom, mert nem jött be a meló ahova elhelyezkedtem.....
További ajánlott fórumok:
- Gyermekem betegsége miatt 10 éves koráig kapom a gyest, kaphatok-e munkanélküli járadékot így 10 év munka után?
- Aki Németországban dolgozott, mennyi munkaviszony után tudja igényelni onnan a munkanélküli járadékot?
- Mikor utalnak munkanélküli járadékot? Neten meg lehet vhol nézni mikor van utalás?
- Tudja valaki, hogy, hogyan számolják ki a munkanélküli járadékot?
- Hajdú-Biharban (Debrecenben) kapott már valaki decemberben munkanélküli járadékot?
- Kapok az alábbi esetben munkanélküli járadékot?