Műfenyő vs igazi (beszélgetés)
Jó, ennyi erővel BMW-t sem árulnának, mert nem tudja mindenki megfizetni. Nyilván minden terméknek és szolgáltatásnak megvan a maga célközönsége, különben hamar eltűnik a piacról. Én speciel azt gondolom, hogy tiszteletre méltó, ha valaki hajlandó 10-20 évnyi fa árát áldozni egy műfenyőért és ezzel megmenteni 15-20 élő fát.
Nyilván nem mindenkinek van erre lehetősége. Bár, ez sem igaz, mert nem kötelező drága műfenyőt vásárolni, meg nem kötelező fenyővel díszíteni a lakást, csak azért mert jó az illata vagy tetszetős.
Én nem veszek minden évben fát, de ez nem annyira a természetbarát vagy a környezettudatos életmódom miatt van, úgyhogy ezzel nem mutatok túl jó példát. Bár, ha egyszer kertünk lesz, lehet, hogy egy kinti fát díszítek majd fel. Ez nem is tűnik annyira rossz ötletnek (főleg, hogy egy fikció, mert nincs is kertünk).
Eszébe jutott már valakinek? Mármint, hogy a kertben lévő fát díszítse és ne pusztítson el azzal egy élő fát, hogy kivágja és beviszi kiszáradni a lakásba?
Biztos, az is lehet meghitt, ha a kertben pompázik egy feldíszített fa. Mit gondoltok?
Igen tudom.A szuleim mindketten rokkant nyugdijasok ès magyarorszàgon èlnek.25.000 Ft-èrt nagyon szèp 180 centis mufenyot vettek.
Egyèbkènt itt az volt a kèrdès,hogy te melyiket rèszesited elonyben ès nem az ,hogy kinek mennyi a fizetèse.
Nálunk minden évben igazi fenyő volt,de 2 éve a tesóimmal megbeszéltük,hogy legyen mű,mert sajnáltuk a fát kidobni,és látni "meghalni".
Az illatot olajjal pótoljuk.
Igaz, az eredeti az igazi!:)
Csakis igazi, még ha két héten át a macska szőréből kell kiszednem is!
Tegnap az egyik bevásárlóközpontban retteneteset láttunk,fekete, piros és fehér műfenyők érkeztek Kínából. Ki veszi ezt meg???
Csakis igazi! A látványa, az illata....
És nálunk nem vész kárba akkor sem, ha elszárad, mert a cserépkályhában elégetjük. Tehát nem csak esztétikai élményt nyújt, hanem meleget is.
Nekunk egy gyonyoru mu fenyonk van.Az olaszoknàl eddig sosem làttam,hogy igazi fenyot àrulnànak.
Szerintem nagyon jòl teszik,hogy nem vàgjàk ki azt a sok gyonyoru fenyot csak azèrt,hogy egy hètig a lakàsunkban legyen aztàn meg kihajitsuk a kukàba.A gyokeres fenyo az tènyleg egy jò megoldàs,mert ki lehet ultetni a kertbe.
Egyèbkènt a mi fànk kb.250 euroba kerult.Ha jobban belegondolunk az èvek folyamàn megtèrul a befektetett osszeg.
Az illatért még nem feltétlenül kell kivágni egy egész fát.
Ugye tudjátok, hogy a sokáig a szobában tartott fenyőfa körül "gázgömb" alakul ki? Ez nagyon könnyen felrobban egy cigitől, csillagszórótól stb. egy pillanat alatt fellobbant a fa és akkor (nem túlzás!) leég az egész ház.
Sajnos ezt sem tudja mindenki és nem egyszer hallani kiégett lakásokról, házakról januárban.
Tisztára mint nálunk! :))
Csakis igazi fenyő! És abból is a hagyományos, rövidtűjű, mert az illatos! Semmiért nem adnám azt az illatot ami karácsonykor lengi be a lakást!!! Hmmm... :)))
További ajánlott fórumok:
- Megint egy karácsonyi téma: Műfenyő vagy igazi? Miért vágunk ki ennyi fát? Megéri?
- Mit szóltok a fehér műfenyőhöz?
- Környezet tudatos választás a műfenyő?
- Miért jobb a műfenyő, mint az élő?
- Úgy gondoltam hogy műfenyőt veszek, nagyon szépek vannak,...
- Szerintetek lehet műfenyőn bekapcsolt égősort használni?Nem fog bajt okozni?