Most töriből és földrajzból négyes és ötös között van.Úgy... (beszélgetés)
Tudás számít végső soron.
Emlékszem, milyen zabosak voltunk, mikor általánosban kettéosztották a nyelvi csoportot kezdőre és haladóra. Kezdőben dobálták a jó jegyeket. Hosszú távon? Diplomára megvolt a felsőfokú.
Mi van? 🤦♀️
Mindkét gyerekem diplomás. Középiskolában közel sem voltak a kitűnő bizonyítványhoz.
Saját tapasztalat, mindkét fiam jól tanul, most már egyetemisták. Soha nem voltam stréberek, soha nem kellett őket hajtani hogy tanuljanak. Voltak lusták is. Kaptak egyest is, és akkor mi van? Attól még nem lettek rossz tanulók.
A nagyobbik 460 ponttal jutott be az egyetemre, a kisebbiknek felvételije volt, amit 94%-osra írt meg. Soha nem zizegtem azon hogy hogy tanulnak. Láttam az eredményeket. Ha éppen lazáskodtak, később kijavították.
Fontosabb lenne hogy a szülő bízzon a gyerekében.
Pedig érdekelni kellett volna. Gyereket inspirálni hajtani kell ha lazitásra képes
De, a stréberek vitték mindig valamire mert tudás nélkül nincs előmenetel, jellemzően, és marad max egy jó beosztottnak a csavarválogatóban
tehát 4.5
Nem viszi semmire az életben :)
Éjjel hallgattam a rádiót
14éves kislány, fest, tanul, teniszezik. Nemzetközi aukciós kiállításai voltak, alapitványt tett azok részére akik szeretnek festeni, de szegények mert ő gyerekkorában mindent megkapott a szüleitöl
Szoval nem csak narkósok a mai fiatalok
Ezek igazán jó eredmények.
Második mondatodból arra gondolok, hogy elsős a gyerek. Új környezet, új elvárt teljesítményszint visszavethetik kicsit az eredményt. Az első félév sokszor az "egyszintre hozás" féléve a különböző iskolákból érkezettek közt.
Ne gondold, hogy a négyes rossz érdemjegy. A fiaim tavaly érettségiztek, most egyetemre jár mindkettő.
A kisebbiknek inkább négyesei voltak, a nagyobbik mondhatom hogy full kitűnő volt.
"Most töriből és földrajzból négyes és ötös között van.
Úgy tűnik a gimi kicsit keményebb."