Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)
Ezt nem tudom...
Szerintem ha van egy jó nődokid akiben megbízhatsz, akkor esetleg kérdezz rá, hogy milyen lehetőségek vannak.
Szerintem a nődoki + endokrinológus félsiker!
Ugyan nem ismerem a meddőségi központokat, de ha elmentek, biztos jobban tudnak segíteni, hiszen mégiscsak erre specializálódtak. Gondolom ott egy csomó kivizsgálás lenne, amit lehet egy "sima" nődoki nem csinálna meg.
Azt jól tudom, hogy ha valaki max 3-4 éve szült, akkor elvileg nem állhat fenn elzáródás?
NEm tudom Lina... félek, hogy elmegyek a lehetőségek mellett... vagy hogy nem próbálok meg mindent... Nehéz dönteni...
Nem kell feltétlen meddőségibe menni, ha nem sikerül a baba. Nekem PCO-m és pajzsmirigy alulműködésem is van, és mégis sikerült. Talán annyiból volt szerencsém, hogy nekem nincs elzáródva petevezetékem, nem kellett laparoszkópia, meg ilyenek... és férjemnél sem volt gond.
Hiába szedtem a metet nem jött baba. Aztán elmentem dokihoz, csinált ciklust Norcoluttal, majd elkezdett stimulálni, és elsőre összejött.
Sajnos ennyi nem mindenkinek elég...
Szia!
Szegénykém!
Szerintem ne adj a véleményükre,te csak magadra,és a babákra koncentrálj!
Drukkolok neked!!!!
NE IDEGESKEDJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lányok, sziasztok!
Lina, ne keseredj el előre... a pasiknak idő kell mindenhez... az ő agyuk más rugóra jár :) Meg kell őket győzni...hagyni kell, hogy leülepedjen bennük a dolog... Mindenben ilyenek. Részben igaza van... túl korán sem érdemes elkezdeni a nagybevásárlást, viszont abban Neked van igazad, hogy utolsó pillanatra sem szabad hagyni. Valamiben csak haza kell hozni a gyerekeket a kórházból :)
Kérdés: közületek hányan jártak kfiejezetten meddőségi központba? Szerintetek egy PCOS nőnek csak a meddőségi központ jelenthet sikeres terhességet? Vagy a nőgyógyász, endorkinológus párosítás is sikert hozhat? Agyalok nagyon a meddőségi központon...lehet, hogy ott előbb sikerrel járnék... Mit godoltok?
Nem tudom lányok, de elkeserítő :(
Először nekem is eszembe jutott, hogy vagy nem fogta még fel, hogy apa lesz, vagy most kezdi... Vagy egyszerűen csak megbolondult.
Hiába mondom neki, hogy nem kéne az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat, mintha a falnak beszélnék.
Azt mondta legalább várjam meg amig kiderül milyen neműek lesznek, aztán kezdjek el vásárolni. De az 3 hét, az min változtat? Sajnos nem fogja fel, hogy két gyerek érkezése nem 500 ft. Meg tényleg kezdem úgy érezni, hogy nekem nem sok közöm van a két babához, és tuti ha megszületnek nekem lesz a legkevesebb beleszólásom. De akkor tuti, hogy soha többet nem látnak minket!
Nem elég, hogy a redukció óta depressziós vagyok, 16 hete azt hallgatom minden héten, hogy "fel sem fogjátok milyen nehéz lesz", "minek kellett ennyi gyerek", "nem fogod bírni", "csak Atit sajnálom, mert nem fogja tudni magát kipihenni".
Nem gondolnám, hogy egy anyósnak ez lenne a dolga, hogy ilyeneket vágjon hozzánk.
Meg ne vegyek Tescos pelenkát, mert neki azt mondták, az nem jó. Pfff. Ez a másik dolog. Állandóan ezzel jön, hogy "más azt mondta ez meg az nem jó, vagy ez meg az nem így van" Ezzel is már az agyamra megy.
Férjem elküldte neki a babák 13 hetes UH képét, természetesen boldog-boldogtalan munkatársának megmutatta. Erre anyós: "Mennyit fizettetek a képért? Mert AZT MONDTA A MUNKATÁRSAM, hogy a MEDISONBA több 10.000 ft. Nah, itt elszállt az agyam. Tudja, hogy csak a klinikára járok, de elhiszi másnak, hogy pénzért lett csináltatva. És nem hitte el, hogy nem a Medisonba. Onnan látta munkatársa, hogy a kép sarkába volt írva, hogy Medison. Nálunk van egy magánklinika, aminek ez a neve, viszont az UH gépnek is ez a neve.
Félek már lemenni hozzájuk, hogy vajon mivel fogad, hogy most mit találtak ki munkatársai.
Legszúrt azért, hogy 5-6 hetesen mondtam meg, hogy terhes vagyok ( nem akartam megmondani 12. hétig, mert ugye volt a redukcio is... ) De hát azárt még jobban leszúrt, hogy gondoltam, hogy olyan későn, miért nem mondtam meg elöbb. Rákérdeztem, hogy talán akkor kellett volna telefonálnom amikor amikor apa ...-ból kijöttek?
Bocsi, hogy ennyit írtam, de nagyon el vagyok keseredve, nem értem, hogy miért nem áll mellettem egyik sem :( Tényleg bele sem merek gondolni mi lesz ha megszületnek.
pont ezt akartam írni... lehet, hogy apa még fel sem fogta igazán, hogy ő apa...
van ismerősöm, aki egészen addig idióta barom volt, amíg először a kezébe nem fogta a kislányát. addig nem kellett ruha, nem kellett szobafestés, a kiságy összeszerelése is ráér majd akkor, ha már anya szülni megy...
aztán meg az első mosolytól elolvadt, és mondta, hogy pasik közelébe sem engedi még vagy 30 évig :)
Szia!
Sajnálom, hogy párod is hasonlóan gondolkodik, mint anyósod :-(
Nem lehet, hogy csak lelkileg nem készült még fel a babák érkezésére és azért ellenkezik a vásárlás ellen? Lehet, hogy még nem igazán tudatosult benne, hogy APA lesz, te pedig ANYA, mégpedig rögtön dulpán :-) Beszéltetek már erről?
Mindenképp mond el neki, hogy miért vásárolsz most, neked is jogod van válogatni a holmik között! Mert ha szüléskor vásárol meg mindent, akkor te kimaradsz az egészből..... Ja, és szerintem minden kismamából előbújik a "fészekrakó" ösztön! Én is ígyvoltam, legszívesebben már 15 hetesen lehoztam volna mindent a padlásról.......
Sziasztok!
Mondjátok már meg, hogy terhesség alatt minden pasi megkergül, vagy csak engem ért a "szerencse"?
Találtam ma egy jó babahordót itt Pécsen, nem messze tőlünk, megbeszéltük a csajjal, hogy valamelyik nap elmegyünk megnézni. Szültam férjemnek, hogy mi a helyzet, erre kiakadt, hogy nem kell, minek az még, és nagyon rámjött a pénzkölthetnék... Azért mert mertem venni pár ruhát, vagy 3000 ft-ért.
Szerintetek miért nem érti meg se ő sem az anyja, hogy egyszerre sok lesz? Meg miért kell akkor elmenni vásárolni mikor kijöttem a kórházból, és egy csomag pelenka sem lesz otthon? Mert ugye anyós azt mondta, hogy majd férjem elmegy vásárolni amig bent vagyok... De a kórházba is kell cucc, arról nem is beszélve, hogy ők honnan tudják nekem mi kell?!
Ha ez igy megy tovább, azt hiszem egyedül álló ikres anyuka leszek...
Sziasztok!
Youlcsi,ha nem haragszol,nem kérem vissza a hosszú ciklusokat:-)
Nitka augusztus vége óta szedem a Met-et,először 1x850,aztán 2x850,végül 3x850.De az elmúlt 2hétben tényleg rendszertelenül szedem,mert már nem akarok fogyni..Aug óta 13kg-ot fogytam.
Gery én is sütiztem ám rendesen:D szerintem nem kavar be az injekciónál,de azért említsd meg a dokinak,hogy szeded.Sose lehet tudni.
Kékmeggy,sajnálom,hogy nálad nem hatott így a Met..De te már jó úton haladsz,sikerülni fog!
Hahó, Lányok!
Hogy itt micsoda pörgés volt! :)
Remélem, mindenki jól van. :)
Nitka, szorítok, hogy segítsen a met, hátha a szerencsések közé tartozol. :)
Orsa, nem semmi, Nálad milyen eredményeket produkál. :)
Youlcsi, megértelek, ha nem lennének elzáródva a pvezetőim, én is a Clostiban reménykednék a met mellett.
Szamó, köszönöm kérdésedet, jobban vagyok, mint tegnap, de nem az igazi, remélem, nem robbanok le tőle. :)
Szia! Nahát, ez egy nagyon jó hír :)
Az én mostani ciklusomra kíváncsi leszek,
nem tudom jól éreztem-e mikor volt TR.
Decemberben sokszor elhagytam a metet, és sütiztem is.
Lányok, ha fogorvoshoz megyek, és ad injekciót, akkor a met bekavarhat bármit is? Vagy aznapra inkább ne vegyem be? Tapasztalata van valakinek?
lányok!
mindjárt indulok oktatni... úúúúúúúúúútálom :@
tegnap 3, mot még egy... és összesen lesz vagy 50 még az első félévben...
Királysáááááág!! :)
Figyi Orsa, ezt mennyi idő alatt érte el nálad a met? És milyen adagot szedsz?
(örök türelmetlen vagyok, nem tehetek róla) :)
de jó!!!
a 70-80napos ciklusaid meg nálam vannak... szólj, ha hiányzik ;)
Sziasztok!
Képzeljétek,egyre rövidebbek a ciklusaim a Met miatt!:-)))
Most 32napra jött meg.Hol vannak már a 70-80napos ciklusok!:D
nekem még sosem szóltak be a gyógyszertárban :o
de simán mondanám, hogy pcos... aztán meg ha nem tudja, főljön csak a saját levében :)
Valahogy a clostiban én sem látom a nagy áttörés lehetőségét... talán a met rendberak, és leomlik minden fal a kis szervezetemben :)
Talán...
én már vagy 5x rákérdeztem a dokimnál az emelésre... de előbb-utóbb csak megpuhítom ;)
amúgy most vagyok az eslő clostis ciklusomban... 33 cn-on... szóval nekem sem jött be, de azt mondta a doki, hogy csoda is let volna elsőre.
engem éndokim a clostival biztat :)
mivel semmiféle női működést nem hajlandó mutatni az utóbbi időben a szervezetem, az összes biztatás az volt, hogy "majd következő ciklusban"
én speciel tudom, érzem, hogy emelnem kellene a meten... de eddig is saját kútfőből jutottam el kontroll nélkül... tovább nem merem emelni anélkül, hogy az orvos rábólintana.
legyél türelmes!
általában azt mondják, fél év legalább kell a metnek... nekem még 10 hónap után sincs változás.
és azért mindenképpen eredmény, hogy október óta 2x is volt spontán vérzésed. nekem 2008 november óta tavaly decemberben volt először.
Köszi lányok!
Én 2x500 mg-gal kezdtem október közepén. Most emelték 3x500 mg-ra. (Elvileg olyan tekintetben van eredmény, hogy a mozgás és diéta mellett fogyok + 2x volt már menzesz - ugyan nagyon nem időben) Most ismét menzeszre várok, mint mindig mióta menstruálok :)
Egyéb tünetem nem volt, leszámítva a hajhullást, de az valszeg a sok festéstől hullik, és van miből, úgyhogy e miatt nem aggódom...
Annyira szeretném a változást, de asszem túl türelmetlen vagyok ...
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- A gyerekem kamasz és én vagyok a rossz ..nálatok is igy van ez?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Kisbaba mániám van! Nagyon vágyok egy újabb csöppségre, de már van 3 gyerekem!