Mosható pelenkák (beszélgetés)
Én rengeteg belsőmet az Econobum külsővel használom, sztem szinte mindenhez jó! A Totshoz is!!;)
És igen, a bambusz és a kender nagyon sokat bír, de a kender nagyon durvává válhat...szóval én a bambuszra szavazok!:)
A Tots pedig akkor mint az L-es BG bamboo!:D
7,7 kg. Csak bambuszos van az éjszakaiból. Nem értem hogy folyhat ki a bambuszos mellett.
Ha erős vízsugarat engedek rá akkor sem csurog le rajta. (bezzeg a dd-on azon lecsurog, azzal mi is ázunk néha)Nem túl szoros a pelus esetleg? Vagy laza?
Próbáld meg, hogy megdörzsölöd a bambuszt egy kicsit használat előtt. Vagy hajtogass a tetejére egy fél tetrát, az bizti felszívja a hirtelen erős sugarat és levezeti a bambuszba. (Ja, a popsija miatt szárazontartó kell legyen a felső réteg ugye? Hát ja, az nem vezeti el olyan gyorsan a pisit)
ég egy ötlet: CB-bambusz-szénszáls (nagyon száraz babapopó) a zsebbe popin éjszakai betéttel, akár kettővel)
Mekkora most Levi?
Azt nem tudom, hogy a pop-in éjszakaiból csak bambuszos van? Mert nekem van egy éjszakaim, azt szükség esetén használom econobum külsővel, napközben, és újfent szárazontartó betéttel.
Felázva nálunk sem volt soha a popsi, két éjszaka óta konkrétan az összes pisi kifolyik. És most direkt megnéztem, a hajnali egyórási pisilés után nem pisilt már reggel 8ig, utána meg csak mosdóba! :-O Totál száraz volt a betét.
Szia! Nekem a pop-in nagyon bejött. A bambuszos nagyon jól szív, a dream dry meg nagyon gyorsan szárad. Ha ez válik be vegyesen javaslom őket.
Több pelust próbáltam, ez vált be. Javaslom, próbálj 1-1-et azokból amik tetszenek, és amelyik beválik abból vásárolj be, mert minden baba más-és más.
A Monapel nekem nem jött be, nagyon bő volt combban. A másik hátránya, hogy nagyon lassan szárad. Viszont azt mondják jól szív, éjszakai pelusnak használják sokan (bár inkább a monapel praktikát + külső)
Nekem most ezek vannak:
2db pop-in
1db tots bots
4db econobum 4 prefivel
2db flip 4db prefivel
és legjobb tudomásom szerint 11db BG V4
Így akár 4 naponta is elég lenne mosni, de 3 naponta mosok, mert az elhasznált pelusok nem férnek bele a pelenkatartómba, és az ecetes víznek is van ám egy szaga most a melegben (amit persze csak mosáshoz készülésnél érzek, de az is elég :-D). Szóval tulajdonképpen sok is a pelenkám. Viszont sosem lehet tudni, mikor lesz baleset.
A totsbots elég szimpi, főleg hogy az one size.
Akkor abban azért egyetért mindenki, hogy a bambuszos többet bír? És ami még érdekelne, jól sejtem, hogy ezek a pelenkabelsők teljes egészükben nedvszívók? Nekem csak pulosaim meg prefijeim vannak, szóval ez nekem még kérdéses... :-)
Totsbotshoz jó lenne az econobum külsőm? Abból van négy, és csak négy ecos prefim van hozzá, szóval azok szerintem elegendőek volnának. Most 3 db pelenka van mindig előkészítve 3 éjszakára, aztán már jön a mosás napja, szóval most is 3db bambuszos belsőben gondolkodnék.
Hali, Szamoltam kicsit ezzel is ami illeszkedik mondjuk ahhoz amit ajanlottal:
-prefold belso (BM 8asaval 16 db 13400Ft)
-mondjuk Flip kulso (3 darab 11400Ft)
-par popin mondjuk ejjelre 4 darab (igy kijon a 20-18 osszdarabszam 3 napi mosassal) 18000Ft
Az osszesen 42800 Ft. Mondjuk itt a Flip kulso is egymeretes igy csak a prefoldot kellene cserelni igy mondjuk az osszpeluskoltseg +20100Ftal (18darab medium prefold BM)= 62900 Ft.
Mondjuk ez mar sokkal baratsagosabb mint a 80000Ft. Viszont ennyi db valoban eleg lesz? Gyapjuzni nem akarok, szimpla bevagom a mosasba-n gondolkodom. Koszi, Adri
Szia.Az említett pelusok nekem nem voltak még,emiatt arra nem reagálok.
-Véleményem hogy nem szettet kellene rendelni semmiből hanem pár pelusból egy egy darabot...nemrég írta valaki hogy felhívta az egyik webáruházat és nagyon bejött neki az hogy a csaj nem rá akarta beszélni egy egy dologra,van ami drágább lett volna és lebeszélte róla,nem feltétlenül a saját portékáit akarta mindenáron eladni hanem nagyon jó ötleteket adott neki és szerintem szuper,használható szettet válogattak össze.Piriben tudok webáruháznevet adni ha nem tőle akarsz vásárolni is biztosan segít,szívügye nagyon a moshatózás.
-nem tudom mekkora babának keresel, újszülöttre legtöbb pelus nagy még,a monapel főleg azt mondják.
-közben rájöttem hogy a popint persze ismerem,nem rossz de egy egy darabnál többet nem vennék ha nem jön be akkor cserélheted le az egész szettet vagy elmegy a kedved a pelustól:(
-nem feltétlenül a pelus nem jó nem úgy értem de nem minden babán illeszkedik jól mindegyik van aki husisabb,combosabb,pocakosabb,vékony nyulánk stb....ezért jobb egy két darabot többféléből venni.
-én ujszülöttnek Flip külsőt,Bummis külsőt,prefoldokat vennék inkább,egy két popint stb
-ha magyar pelust akarsz akkor vannak whamm anyukák akik ezzel foglalkoznak pl a teszen is található Csimota/Virgie pelus szerintem nagyon jó de nincs tapasztalatom ujszülöttre milyen lehet.Ha
gyapjúzásban is benne lennél szintén magyar a Fidini külső amire én most nagyon esküszöm.Mindkettőnek van honlapja a márkanevet beirta megtalálod,azért irtam mert úgy tünt a maygart részesítenéd előnyben...monapelem nem volt még csak olvastam róla de azok alapján nekem a virgie jobbnak tünik pl:)
Sziasztok,
Anyagilag es tapasztalatilag melyik eri meg jobban? Igaz hogy a teljes keszlet (ami ui vegig kiszolgal) kb 80 ezerbe kerul?
Most ket marka kozott hezitalok:
1. popin allinone (de ugye ez darabarban eleg draga 20 db, viszont csak jo tapasztalatokat olvastam, foleg azert lenne jo mert kis meretu baba lenne, de kulfoldi)
2. monapel allinone (fo szempont hogy magyar, de 2x18at ket meretet veve arban ugyanugy jon ki es 2 darabbal kevesebb).
Van olyan kombinacio ami vegig kiszolgal es olcsobban jon ki?
Koszi a segitseget elore is, Adri
Én a Bg bamboo fittedet szeretem nagyon,a mamablesseimet ép el akarom adni,de egyébként szeretem,csak ép amiatt hogy eddig begyűrögettem a külsők alá de Adrika inkább M es méret még,az L es gyapik pl nagyok még rá,az M esekből meg nagyon kilóg.Egyébként szuper pelenka de én inkább nedvszívás ügyben nem írok ahogy nézem Adrienn extra keveset pisilik,bugyizunk az udvaron de alig bírom elcsípni mikor pisil,egy délelőtt kb egyszer max kétszer....
Tootsból bambuszosom még nem volt de magát a pelust szerettem.
Én most lettem gyapimániás,de én is lusta vagyok lanolinozni nagyon meg kell erőszakolnom magamat ezügyben...viszont nálunk bírja úgy hogy egyszer kézzel átmosom,lanolinozom,ha menet közben kakis kidörzsölöm,aztán sima rövidprogramon átmostam 30fokon ,megszáritottam lanolinozás nélkül és nem ázik.Sok pisinél ez gondolom nem működik.
Bambinexből csak a külsőt ismerem, de nem szeretem...
Mamabless jó lehet, de a combszegély miatt nem minden külsővel kombinálható!
Totsbotsunk is van, én azt is szeretem!:)
Mi az L-est használjuk kezdetektől, pedig Bende még soha nem volt 10 kg!:DD
Ezek elég tág mérethatárok, szóval bőven jó már Hangára az L-es, ha 9kg!;)
A következő bambuszosokról van tapasztalat?
Bambinex onesize bambusz
Mamabless Eco
TotsBots Bamboozle Stretch
Ilyen velünk is volt, akkor cseréltem le az egész készletet!:)
A tuti kombó nálunk a BG bamboo fitted belső+pop in éjszakai valamilyen külsővel! Eddig gyapikülsővel volt, de meguntam a lanolinozást, így most PUL külsővel használjuk!
Ti mit használtok éjszakára?
Lányok, második éjjel ázott Hanga át totálisan! Mindkétszer hajnali egykor folyt ki iszonyat mennyiségű pisi, persze fel is ébredt rá, marhára örültem neki. Ruhacsere, ágyneműcsere, szóval szuper.
Mi lenne a megoldás? Nem akarok azonnal eldobhatót venni éjjelre. Gyapjú belső??? És abból milyet ajánlanátok? Olyat kérnék, amit idehaza is meg tudok venni és nem használt (tudom, ez az én hülyeségem, én az új dolgokat szeretem leginkább).
Ámde félek egy kicsit a gyapjú kezelésétől. Tudom, hogy lanolinozni kell, de magát az eljárást már nem ismerem. És a többi, és a többi...
Köszi a segítséget.