Mi újság a kiskertben? (beszélgetés)
Kénytelenek voltunk ágaprítót venni.
És még így is marad.
De az aprító jó cucc,,a darálék mehet talajtakarónak,,jól néz ki, hasznos is.
Annyi szokott lenni tavasszal, kikapáltuk. Pont arra száradt el, mikorra kellene uborkába. De jó bele a száraz szára összekötözve, ugyanolyan ízű.
Zöldet fagyasztani próbáltam, úgy nem jó, teljesen elment az aromája. Kapormártáshoz nem működik.
"Pedig megfogadtam, hogy soha többet nem"
Ezt majdnem minden évben elmondjuk 😂😂😂 aztán alig várjuk tavasszal, spuri kifelé.
Ma is csinosítgattam egy kicsit a kertet.
Cserepekbe ültettem magokat, illetve a kertbe is szórtam el néhányat.
Remélem, kinőnek. Pedig megfogadtam, hogy soha többet nem szórok el magokat, de annyira gyönyörű pl. a 2 éve elvetett törökszegfűm, remélem idén már virágzik is.
A harangláb is fog idén virágozni, azt is 2 éve szórtam el.
Lett sok nefelejtsem, egyre több a százszorszép is. A kaliforniai mákvirágom is egyre jobban szaporodik, és úgy látom, hogy a szarkaláb is szétszórta magát, mert egyre több helyen bukkan fel.
Vettem petúniát, begóniát és Pistikét a lidlben. Azokat is elültettem a napokban, remélem szépek lesznek.
Ja, virágzik a körtefám is. Idén lesz 12 szem körtém is?
Az alma most kezd virágozni, és mintha a mogyoró is arra készülne. A málnám úgy elterjedt, hogy nem győzöm kiszedni. A ribizli viszont semmit nem csinál. Soksok levél, de virág nincs, pedig már 2 éve ültettem.
Mi is kint voltunk tegnap egész nap.
Fűnyírás, gyomlálás, pavilon felállítás.
Alig tudok mozdulni az izomláztól.
Lassan virágzik a pünkösdi rózsa, tele van bimbóval, ahogy a klemátisz is.
Alig lett tulipánom. Tavaly volt vagy 30, most meg 5. Mintha nárcisz is kevesebb lenne.
A primulám viszont dugig van virággal. Azt hiszem veszek még primulát. Régen nem szerettem, mert cserépben mindig tönkrement a lakásban, de a kertben nagyon szeret lenni.
Ma, kint az utcán fogok rendezkedni.
Tegnap levágva minden fű, letakarva vele a kiskert,kardvirágot ültettem,salátákat.
Már kezd virágozni az 🍓 ,borsón is jön a virág.
Van finom újhagyma.
Gyönyörű tulipánok vannak.
Rengeteg a kullancs,vigyázzatok.
Holnap kiderül,,a szabadságos múlthét alatt minden pöpec lett.
A fagy kérdést ,,hát meglátjuk.
Drukkolok(mindenkinek is).Itt nagy fagyok nem voltak,talán maradt valami.
További ajánlott fórumok:
- Szólánc-folyóiratokkal, újságokkal
- Kinek mi a véleménye Rubint Réka újságjáról?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Miért lehetnek ma már trágár szavak az újságcímekben?
- Mit válaszolsz, ha azt kérdezik tőled "Mi a helyzet" vagy "Mi újság"?
- Kertészkedés kiskertben