Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek? (tudásbázis)
Szia!
Ha a párod szakács,akkor már nem tudok labdába rúgni, felénk a töltött kápiba nem kell tojást tenni. De diónyi zsír,sztem nagyon kevés.
Én bő másfél kiló húshoz raktam 3 tojást..., 2 kanálnyi zsírt...és kb jó 3 maréknyi rizst ( sajnos dekára nem tudom )
Nagyon jó lett....
De sokat számít , hogy milyen a darált hús .
:-))))
Kuka sora csak nem lesz.
Rakjatok rá sok tejfölt...már én is jártam így....de elfogyott :-)))
Köszi. :-)
Ezt jó tudni :-))))
Megkérdeztem a párom mert ő szakács és így vélekedett:
1 kg húshoz (sovány) max. 3 tojás, 25-30 dkg rizs esetleg diónyi sertészsírt keverjünk a töltelékhez.
1 kg /közepesen zsíros húshoz/ 2-3 tojás 30-35 dkg rizs
1 kg zsíros húshoz: 2-3 tojás 35-40 dkg rizs
mindenképpen annyi vízzel hogy ellepje és kb 3 ujjnyi víz legyen rajta. van aki fokhagymás rántás tesz rá van aki nem.
ha sok a lé rajta öntsd le és tedd mélyhűtőbe az ujjévi savanyú káposzta leveshez tökéletes
Nos hozott át nekem egy gombocót kőkemény:-(
Akkor dobja ki?
Segítsetek légyszíves.
Szomszédnénim aggódva jött hozzám,hogy közel három órán át főzte a töltöttkáposztát,de kemény maradt a gombóca,nemtette káposztalevélbe.
Mivel én még eddig nem szúrtam el,nemtudok tanácsot adni neki,hogyan tudná megcsinálni hogy ne keljen kidobnia és megpuhuljon a gombóc is.
Egy kiló húshoz két tojást tett,van vmi tippetek?
Már dobozolta így hűtőbe de ha puhává tudná tenni sajnálná kidobni.Várom tippjeiteket tanácsaitokat.Köszike
További ajánlott fórumok:
- Töltött káposzta ... és egyebek
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Felmelegített töltött káposzta, de mégsem jó
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Első töltött káposztám 1,5 órán keresztül főtt tartaléklángon, de még kemény... fog ez még puhulni? Mennyi kell neki?