Mit tudtok a Lyme-kór hatásos gyógyításáról? (tudásbázis)
igen, ezek Lymes tünetek. nekem ilyenek nincsenek.
azt is irták többen, hogy a Lymes tünetek előjönnek, aztán pár hónap alatt spontán elmúlnak, vagy kijön valami más. nekem meg majdnem 2 éve fáj az arcom egyfolytában és nem múlik.
az a helyzet, hogy én magam sem tudom mi van. 2008 augusztusától egy fogászati kezelés óta fáj az arcom, a fogam, a fülem. folytonosan. alapvetően a jobb oldalon, de most már a balon is. nagyon sok orvosnál jártam, sokféle kezelés, gyógyszer, hozzá sem nyúltak a fájdalomhoz. most, 2010 januárban mutatták ki a Lymet Pesten. de mivel bélgombákat is kimutattak, így az antibiotikumot sem szedhetem be egyelőre.
nekem nincs más tipikus Lyme tünetem. szóval erről sem vagyok meggyőződve, hogy ettől van.
de Sopronban hol? Lyme szakértő? az nem sok van ám ebben az országban.
milyen teszt mutatta ki? Eliza vagy Western Blot?
bocs, hogy itt faggatlak, de sajnos én eléggé belemélyedtem a témába, mivel állítólag nekem is krónikus Lyme-om van.
hol kezelik?
sajnos krónikus esetben nem elég a 12 nap antibigyó. (6 hét kellene első körben)
Szia!
A lányomnál gyermek korában, 13-14 évesen lett diagnosztizálva a fertőzés. Nagy dózisú antibiotikumos kezelésen esett át. Különösebben nem viselte meg a gyógyulási folyamat, bár tablettát azóta is nehezen tud lenyelni, hiszen három hónapon keresztül napi 12 szemet kellett szednie. Az utolsó hetekben már nem bírta megenni, kihányta. Ekkor újból megvizsgálták és rendben találták, be is fejeződött a kezelése néhány héttel a tervezett idő előtt. Azóta is rendben van, gyógyult. Ennek több mint 15 éve.
Azóta bizonyára sokat fejlődött a gyógyítási folyamat és új gyógyszerek is vannak.
Édesanyádnak mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!
szia
az alábbi linken vagy egy nagyon hasznos fórum:
ha akut a Lyme - magyarul a csípést észrevették, és azonnal kezelést kap anyukád, akkor nem lesz semmi baj. ha krónikus, akkor gáz.
Sziasztok!
Néhány szót írok a lyme egy kevésbé ismert formájáról.
<b>Krónikus Lyme Neuroborreliosis</b> - az idegrendszert érintő régóta fennálló lyme baktérium fertőzés.
Tünetei nagyon változatosak lehetnek. leggyakrabban: végtagfájdalmak, zsibbadás bizsergés, depresszió, fülzúgás, izzadás, fáradtság, szklerózis multiplex szerű tünetek, pigmentfolt a bőrön, alvászavar stb.
Hová forduljak, ha felmerül a gyanú?
A rendelkezésre álló legjobb módszerrel, beutaló nélkül, 10 000 Ft-ért vérből elvégzik a vizsgálatot. További 5 000 Ft-ért szakorvosi konzultációt is kérhetsz.
Istenhegyi Géndiagnosztikai, Nőgyógyászati és Családtervezési Centrum
1125 Budapest, Istenhegyi út 29-31.
Tel.: (+36 1) 201-2194
Tel.: (+36 1) 224-5442
Fax: (+36 1) 224-5445
E-mail: info@gendiagnosztika.hu
Gyógyítás
Nagyon nehezen és nem minden esetben maradék tünetek nélkül gyógyítható.
A vér/agy gáton áthatoló a baktérium aktív formájára ható gyógyszerek: Doxycilyn, Minocyclin.
A cystic (spóra)formára ható gyógyszerek: Metronidazol, Tinidazol.
A baktérium két formájára ható gyógyszert párhuzamosan kell szedni.
Nálam ez a protokoll vált be sok kísérletezés után:
30 nap 300 mg/nap (1x300) doxycilyn
majd
30 nap 300 mg/nap (2x150) minocylin
Közben (hatvan napig) két hetente 4 egymást követő napig:
1 000 mg/nap (2x500) metronidazol (Klion)
Megjegyzés: havonta ellenőriztessük a vérképünket. Fogyasszunk probiotikus tejtermékeket. Csak kevés szénhidrátot fogyasszunk!
<b>Mi van akkor, ha nem találunk megfelelő orvost?</b>
Tapasztalatom szerint ez gyakori probléma!
Egy megbízható hely, ahol be lehet szerezni -recept nélkül- a gyógyszereket:
Ez csak a végső megoldás legyen!
Sziasztok!
Látom már elég rég írtatok ide, de azért írok még, hátha valakinek fontos lehet a mondandóm.
Kisfiam 10 éves volt, amikor megbetegedett, valóban sosem vettük észre, hogy kullancs csípte volna meg, mégis Lyme-kóros lett. Lebénult az arcának egyik fele teljesen egyik napról a másikra. 1 hónapi kórházi kezelés nem igen javított az állapotán, aztán amikor haza jöhetett továbbra is hordani kellett kezelésekre. Itt véletlenül látta a kisgyereket egy nagyon kedves doktornő, aki akupunktúrás kezelésekkel is gyógyított betegeket. Igaz még gyerekeken nem csinálta, de felajánlotta segítségét. Így jutottunk el hozzá. Már 2-3 kezelés után látható volt a javulás, majd a további kezelésekkel szinte teljesen meggyógyult az arca. Most már szinte csak én veszem észre az arcán néha, hogy nem teljesen egyforma, pl. ha mosolyog. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, aki ezzel a kórral küzd, ilyen tünetekkel, hogy próbálja ki, hátha neki is segít. Jobbulást minden betegnek!
Sziasztok!
Ha kullancscsípés, akkor: Dr. Lakos András, Kullancsbetegségek Ambulanciája. Bátran ajánlhatom.
Történetem részletesen:
Lyme-kór gyanújával (kullancscsípések után néhány héttel illetve nappal gyanús foltok itt-ott) mentem el először a háziorvosi ügyeletre 2008. júniusában, vasárnap (gondoltam, nem húzom az időt). Ott azt mondták, ez nem lyme, mert azt csak piros kullancs okozza. (?!)
Erre hétfőn elmentem az Országos Epidemiológiai Központba (Szerológia) (orvos ismerősömet mondta, hogy lehet szerológiai vizsgálatot csinálni, vagy helytálló az eredmény, vagy nem...), ott szemrevételezéssel Lyme-kórt állapítottak meg, felírtak 20 napra Maripent, aztán elköszöntek tőlem, kontrollt nem is említve.
Én mindezzel nem voltam megelégedve. Végül is az interneten keresgetve megtaláltam a lyme.hu -t. Még aznap telefonáltam, másnap el is mentem. Telefonban azt mondták, be ne szedjek még csak véletlenül se semmilyen antibiutikumot vizsgálat előtt, Maripent meg főleg ne.
Lakos doktor vizsgálata jóval alaposabb volt, mint a Szerológián. Tetőtől talpig átnézett, felírta, mennyi foltom van. A vizsgálat alapján vérvételes vizsgálatot ajánlott. Ez három vérvételből áll, elmondta, hogy az eredményeket összehasonlítva lehet csak kimondani a harmadik teszt után, hogy beteg-e a beteg. Meg is történtek a vérvételek szép sorban, az elsőt egyből megcsinálta, aztán még egyet három hónap múlva, majd a harmadikat kilenc hónap múlva. Mivel a foltok alapján szinte biztos volt a Lyme-kór, ezért felírt egy antibiotikumot (sajnos nem emlékszem a nevére) 20 napra. Elmondta, hogy a régi "bevált" antibiotikumokra már immunisak a kullancsok.
A második teszt enyhén pozitív volt.
A harmadik vérvétel után szerencsére negatív lett a teljes teszt, azaz sikerült meggyógyulnom.
A vizsgálatok 13.000 Ft-be kerültek egyenként, egészségpénztári számla természetesen kérhető. Egy kicsit már halványan emlékszem, nem tudom, hogy a második vérvétellel együtt, vagy a húsznapos antibiotikumkúra után külön, de volt még egy kontrollvizsgálat a külső foltokkal, ami viszont nem került semmibe.
A vizsgálat lezárulásáig (kilenc hónap) nem szedhető semmilyen antibiotikum, mert az erősen torzítja az eredményt, lehet, hogy teljesen használhatatlanná téve azt.
Biztos vagyok benne, hogy Lakos doktor sokat tett azért, hogy megússzam ezt az amúgy alattomos betegséget. A legfontosabb azonban az volt, hogy tudom, hogy beteg vagyok-e vagy nem...
(Még egy megjegyzés: anélkül, hogy meg tudnám erősíteni, vagy cáfolhatnám, hallottam olyat is, hogy az Istenhegyi Klinikán is csinálnak egyfajta Lyme-szűrést, ám a beteg ott "sosem gyógyul meg", és mindenféle csodaszert eladnak neki, amíg csak bírja a pénztárcája.)
Tavaly nyáron a normális diagnózis lehetősége után kutatva találtam ezt a fórumot is, és elhatároztam, hogy ha a Dr. Lakos-féle ambulanciáról elégedetten távozok, akkor megosztom ezt az információt ehelyütt. És megvolt még a link... :)
További ajánlott fórumok:
- Tudtok hatásos házi praktikát a lakásban lévő legyek ellen?
- Nem tudtok valami egyszerű, de hatásos módszert mitesszerek ellen?
- Nem tudtok valami hatásos módszert a hajnövekedés serkentésére?
- Tudtok valami hatásos szert, tapaszt, stb horkolás ellen?
- Herpeszre tudtok valami otthon elkészíthető gyors, hatásos kencét?
- Tudtok ajánlani fogínygyulladásra valami hatásos vény nélkül kapható terméket?