Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni? (tudásbázis)
Orvos, ügyvéd, bíró, egyetemi tanár addig "praktizálhat", amíg szakmailag "toppon" van.
Van olyan kandidált 84 éves orvos, aki kenterbe vágja a "fiatalt" a rendelésen helyettesként ...
Jaja.
Nálunk sokszor még a vérvétel sem sikerül 1 nap alatt mert elfogy a sorszám :S
Endokrinológiára sajnos ez az idő sem lesz elég.
Kb.min.3 hét amíg kapsz időt, de ez már baráti idő. A vizsgálat szintén hetekig is eltarthat, laborra és mondjuk egy pajzsmirigy UH-ra gondoltam, de lehet mellékvese CT is. egyik sem 2-3 hét.
Ezen nem veszünk össze, ezt mindenki magáról, vagy hozzátartozójáról tudja.
Nagyon sok beteggel találkoztam már, akik segítség nélkül nem tudnak élni, vagy majdnem leírtam ide vagy mit tesznek phuuuu, de jó, hogy észbe kaptam.
pedig sajna muszáj felülvizsgálni mert sok a csalo :(
ott is látszik ha beállsz egy vásárlóközpont parkolójába és megnézed kik szállnak ki milyen állapotban a rokkantjelzésű kocsikból, láttam már bombanőt prémben meg 12cmes magassarkuban pl:D
Ha az ország másik végébe (területen kívüli ellátás) kell menni, akkor annak a szakrendelésnek kell kiállítani az utazási utalványt, aki odaküld.
Ha az ismert betegségekkel állandó kezelés, gondozás alatt állsz, akkor bármikor fogadnak beutaló nélkül, hiszen eddig így működött. Ha nem jártál, akkor neccesebb... ezekre a helyekre adnia kell beutalót. Egyéb improvizálást nem köteles elfogadni.
Elmentem kardiológushoz, hosszú hajam van, nem vagyok lapos, a nyugdíjas doki felét nem értette amit mondtam, a másik felét meg félre értette.
Majd elköszönt viszontlátásra Uram! Nem tudtam sírjak, vagy nevessek. Maszek orvos mellett kötöttem ki, de a főorvos úr sem rendelt az incidens után sokáig.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem lehet egy éven belül kétszer kérni a háziorvostól beutalót teljes vérkép laborra?
- A vastagbél tükrözéshez a háziorvosnak kell beutalót adnia?
- Felirhat-e háziorvos pszichológushoz beutalót?
- Miért nem adhat beutalót szanatóriumba a háziorvos egy szívműtöttnek?
- Magánorvos adhat beutalót sztk-s vizsgálatra is, vagy ezt csak háziorvos adhat?
- Felhívom délután a szakrendelést, múltkor is a háziorvosra...