Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni? (tudásbázis)
sajnos az lenne a legjobb számodra is ha az egész sztorid kamu lenne, mert akkor az azt jelentené hogy egészséges vagy
én sajna elhiszem hogy ezek a bajaid megvannak, csak azt nem értem hogy miért nem mész át másik házidokihoz
mint kiderült debiben laksz ott szerintem sok házidoki van, kérdezgess ismiket ki a legrendesebb!
tapasztalatom az minél nagyobb a város annál személytelenebb az orvos beteg kapcsolat és annál nehezebb valahova bejutni beutaló nélkül, hát debi elég nagy :(
mindenképpen vigyázz magadra ne hanyagold el ezeket a bajokat
kikérem magamnak, nagyon édi cuki, rendes aranyos csajszi vagyok, és igen sirhatnék itt mesivel de szerintem jobb neki ha ő is nevet, ilyen vagyok sajnálom, a legnagyobb bajokat is vicces oldalról közelitem meg, és nem bántó szándékból hanem mert a mosoly fél egészség, és szerintem mesinek egész jó tanácsokat adtam pl hogy keressen uj házidokit , és hogy álljon a sarkára ne hagyja magát félrelökni, és vigyázzon az életére.
bocs hogy én még tudok felhőtlenül boldog lenni:D
egy gyerek napi 400szor mosolyog, egy felnőtt meg csak napi 15ször, de szerintem van aki még ennyiszer sem:(
Túlsúly: ez is csak nyöszörgés. 3 gyereket szültem, mindig küzdöttem a kilókkal. Tavaly leszoktam a cigiről, z eddigi súlytöbblethez jött még +5 kg. Január 31-én kezdtem megszorítani az étkezést, február 7-én belekezdtem egy diétába. Mai eredményem -10,5 kg.
24 évesen ezt 100x könnyebb elérni mint nekem 41 évesen.
Erős szűkülettel nem jársz rendszeres kontrollra?Én hasonló cipőben járok,de 3 havonta kontroll,6havonta CT,és az eredménytől függ a műtét-én élni szeretnék,felnevelni a gyerekemet!
A 170/90 olyan érték,hogy önmagában is kardiológiára és gyógyszeres beállításra kellene hogy ösztönözzön.
Én kb. 20évesen jöttem rá,hogy az élet nem játék,ha az a motor kifárad,nem lesz pótlék,és nehéz visszafordítani a további romlást.Ugye,ha elindulunk a lejtőn...
Az antidepresszáns nem azt jelenti hogy hülye(nem élek vele,tehát nem magamat védem)
De:
felelőtlen vagy,mert hiába kaptad a javaslatot-ráadásul tudod,hogy felülvizsgálatra kell menned-és nem voltál kontrollon!Az állapotod is változhat fél év alatt,amit nem biztos,hogy észrevesz a háziorvos,főleg,ha csak a recepteket "dobja ki" az ajtón.
A háziorvosodat már rég le kellett volna cserélned,szabad orvosválasztás van.
Én szintén le vagyok százalékolva,és minden alkalommal viszem az előző felülvizsgálat óta készült összes amb. lapot időrendbe(nem nehéz,ahogy kapod,már rakod a dossziéba.)
Amikor tudom,hog közeleg az fv. már előre kikérem az időpontokat,így 30napnál frissebb összefoglalóim is lesznek,ezeket és a közben kapott zárójelentéseket a 4oldalas háziorvosi beutalóba teszem.
Az,hogy semmi papírod,csak az utolsó két hétről néhány szakorvosi sor összedobva,azt sugallja,hogy nem vagy beteg,vagy nem törődsz magaddal eléggé.Így nehéz lesz a bizottságot meggyőznöd!-Engem nem kell!!!!
Nem rosszindulatból írtam,de a legfontosabb:új háziorvos!!
Felhasználói szabályzatból:
(d) személyes adatokat, telefonszámot, e-mail címet, idézett telefonbeszélgetés-, privát üzenet, vagy e-mail részletet elhelyezni, még az érintett beleegyezésével sem, idetartozik a más Felhasználóról bármilyen információ nyilvánosságra hozatala, beleértve annak jelszavát is;
Azon az ambuláns lapon, amelyiken elrendelik a gyógyszer szedését rajta van, ha kontrollra visszahívnak, a háziorvosodnak tudnia kell, hogy bizonyos gyógyszerek után mikor kell kontroll vérkép, pl. a pajzsmirigynél 3 havonta.
Nem keresek sehol csomót, csak kamu amit írsz.
A többi fórumtémáid meg éppen ezért kirívóak, mert 170-es vérnyomással nem hiszem hogy síkosítóval vagy anélkül javasolnák a szexet, de a kardiológusnak ezt is el kellett mondania, ha valóban olyan beteg vagy(lennél), mint ahogy állítod.
"152. zsuzsa76xx 2012-04-10 21:05
lehet hogy azon csúszott el és azért fáj a háta:DDDDDD
(válasz Vica-35 146. hozzászólására) "
Tényleg egy angyal, olvass már a sorok között Mese, itt vihog a melled mérete miatt is, meg egyebeken.
Én hiszek neked,annál is inkább,mert ez nálunk is így van.Én is járok a pajzsmirigyemmel dokihoz,háromhavonta van kontroll,amire ugyan úgy külön beutaló és időpont kell.Nem csak úgy odasétálunk és várunk.
A neurológián szintúgy,ahova a migrén gyógyszeremért járok.Sőt,itt még rosszabb,mert ha hetente mennék is,akkor is 3 havonta új beutaló kell a házidokitól!
Nem irigyellek! :(( Kitartást és jobbulást!
a mellem miatt még nem kerestem fel orvost. Elég kellemetlen, de ez van.Úgy örülök, hogy feléd, minden egészségügyi dolgot olyan egyszerűen el lehet intézni!:D Hol is laksz?Odaköltöznék, hisz' elmondásod szerint, ott az egészségügyi ellátás igen gördülékenyen megy, még beutaló sem kell, sőt még ingyen műtenek cicit!:)
Mond,hol élsz??
ha már a témánál vagyunk, a babaolaj nem jött be..:P
csak annyira feszegetve van itt. de visszatérhetünk a kérdésre?
gyógyszert a háziorvosom ír !!! egyszer elrendeli a szakorvos, utána a háziorvos már kiírhatja a recepetet! tetszik érteni??
ha a kákán is csomót keresel, foglald el magad valami mással. Kérlek szépen!
Most nagyon nem értem az értelmi összefüggést a hozzászólásodban. Mi köze ennek a kérdésemnek, a többi kérdésemhez? Ha valaki beteg, más érdeklődése már nem is lehet vagy mi? Amúgy már bocs, de ebben hol a logika?
Most a feltett kérdésem, jelenleg ami a legaktuálisabb, és annak mi köze, az évek alatt kiírt fórumtémáimhoz??
igen, igazad van, 24 éves vagyok, és hatalmas túlsúllyal rendelkezem, gyerek korom óta, a pajzsmirigyem miatt.
A magas vérnyomásom meg azért alakult ki, mert szívrendellenességgel születtem, van egy erős szűkűlet a szívemnél lévő vénában, és emiatt nem jut elég vérellátás a végtagjaimban. A karomon a vérnyomásom általában 170/90, amíg a lábszáramon ugyanazon időben 110/70.
nem kamu, kontrollra is csak beutalóval, és indőponttal lehet menni!!!
gyere a debreceni klinikára, majd magad is megtapasztalod!
További ajánlott fórumok:
- Miért nem lehet egy éven belül kétszer kérni a háziorvostól beutalót teljes vérkép laborra?
- A vastagbél tükrözéshez a háziorvosnak kell beutalót adnia?
- Felirhat-e háziorvos pszichológushoz beutalót?
- Miért nem adhat beutalót szanatóriumba a háziorvos egy szívműtöttnek?
- Magánorvos adhat beutalót sztk-s vizsgálatra is, vagy ezt csak háziorvos adhat?
- Felhívom délután a szakrendelést, múltkor is a háziorvosra...