Mit tennél ha az elsős gyereked nem akarna iskolába menni? (beszélgetés)
Rendkívüli fogadóórát kérnék a tanárnőtől, vagy ha még nem volt szülői, a szülői elején megkérném, szánjon rám a végén 5 percet.
Ha a helyzet nem változik, a helyi nevelési tanácsadóban próbálkoznék, ott hamar kiderítik, mi lehet a gond, és igyekeznek segíteni, tanácsot adni.
Hány évesen ment suliba? A fiam nagyon okos, minden érdekli, de nem akar nagyon rajzolni, gyurmázni stb, ezért én visszatartottam 1 évet, így ő 3 hónap híján 8 lesz, amikor majd megy, de nem bánom, mert inkább "éretten" menjen suliba, minthogy ne lehessen lekötni a figyelmét, vagy az "ügyetlensége" miatt kellemetlenül érezze magát.
Lehet, hogy magától is megoldódik 1-2 hét alatt a dolog, de azért én kérném a tanárnőt, figyelje őt meg, mi lehet az ok. Csak nem bántják, esetleg csúfolják valamiért? Esetleg egyetlen "beszólás" a tanároktól is okozhat ilyet, viszont az már nem jó, ha tüneteket akar produkálni.
Biztos nem volt túl érdekfeszítő a tanárnéni ha nem tudta ébrentartani:)
Nem kell kétségbe esni.A kezdet még a régi iskolásnak is nehéz.Ő most nagyot váltott az ovi után.Én elmagyaráznám neki , h az iskola mennyire fontos, okosodni fog, megtanul majd írni, olvasni és azt is elmondanám, h minden gyereknek kötelező iskolába járni nézze meg a Kis Pistikét stb.
Azt is mondja el,h anyának is apának is meg kell olyan dolgokat csinálni amihez nincs kedve, és itt is példákat.Aztán megbeszélnénk, h ha hazajön majd elmeséli milyen volt és mindezt végig mosolyogva kedvesen mondanám.Reggel pedig szintén igy válnánk el.A tanítónénivel viszont reggel beszélnék,h ez a gond, ők már tudják az ilyen helyzeteket kezelni.Nem lesz semmi gond:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan reagálnál, ha 21-22 éves gyereked el akarna költözni csak az önállósodás miatt, ha anyagilag nem is jönne ki jobban?
- Mikor indítottad útnak először egyedül az iskolába a gyerekedet, akinek buszoznia kellett?
- Mit szólnál, ha a gyerekedet a legjobb barátja/barátnője erre akarná rábeszélni?
- Jár valakinek elsős gyereke kéttannyelvű iskolába?
- Náthásan engednéd a gyereked iskolába?
- Elsős sír az iskolában